La política monetària de l’eurozona

  1. EL BCE INUNDA EL MERCAT AMB UN BILIÓ D’EUROS.[La Vanguardia,Editorial 23-1-2015]

    El Banc Central Europeu (BCE) ha disparat la seva última i gran canonada, amb la posada en marxa d’una massiva intervenció monetària per més d’un bilió d’euros, per intentar reactivar l’economia de l’eurozona i col·locar la inflació en taxes properes al 2% en un termini de dos anys. Ha trigat molt a fer-ho. Però la decisió adoptada ahir, que s’esglaonarà en el temps, amb una injecció de 60.000 milions d’euros cada mes en el sistema financer europeu, a partir del març, per la via de la compra de deute públic sobirà i altres actius, supera les expectatives creades i significa que la institució monetària ha posat per fi tota la carn a la graella. […] El recurs massiu a la màquina de fer bitllets, tot i això, no és la panacea. Malgrat les grans esperances posades en la gegantina intervenció del Banc Central Europeu, coneguda com a flexibilització quantitativa (QE, en les sigles en anglès), similar a l’adoptada al seu dia per la Reserva Federal dels Estats Units, Mario Draghi ha advertit que això no será suficient si els governs i la Comissió Europea no actúen ràpidament per cumplir amb la seva part […]El principal risc que cal evitar és que la masiva injecció de diners per a l’eurozona acordada ahir generi apostes i bombolles especulatives als mercats, en lloc d’anar directe al crèdit per a empreses, famílies i projectes d’inversió públics.

  1. El BCE comprará el 10% de toda la deuda pública española [El País, 23-1-2015]
  2. La estrategia de la araña [Xavier Vidal-Folch, El País, 21-1-2015]
  3. Todas las medidas del BCE contra la crisis [La Vanguardia,23-1-2015]

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *