Déus i Deesses a Plaça Catalunya

A Plaça Catalunya, hi trobem moltes representacions de déus i deesses de la mitologia:

– La Deessa →  Enigma o Deessa, és una escultura de marbre blanc de Josep Clarà i Ayats. En 1909, era encara un esbós amb el nom d’Enigma, el 1910 va participar en la Exposició Nacional de Madrid amb el nom de “La Deessa”. El 1927 va rebre la invitació per incloure-la en el projecte de la Plaça Catalunya, però degut a la seva nuesa va ser retirada per les pressions moralistes del moment. Avui en dia es troba al vestíbul de la Casa de la Ciutat de Barcelona i trobem una còpia a Plaça Catalunya.

La deessa de Josep Clarà

La Saviesa → Aquesta és una al·legoria de Miquel Oslé, la saviesa es representa amb una dona amb els atributs de la dea Atena (Ἀθήνη), Minerva en llatí, ja que es caracteritza per la seva armadura. Sosté les brides d’un cavall, amb una serp als peus.

La Saviesa de Miquel Oslé

Pomona→ La Pomona d’Enric Monjo és una versió moderna de la deessa romana de l’abundància de la terra, els jardins, els horts i especialment els arbres i els seus fruits. En l’escultura no té pentinat ni robes clàssiques, però porta una branca plena de fruits, per tant sabem que és aquesta divinitat perquè els fruits són els seu atribut.

Pomona d’Enric Monjo

A la Plaça Catalunya també hi trobem Hermes i Hèrcules.

Hermes a l’escultura “Barcelona” de Frederic Marès

En el pedestal de l’estàtua Empòrion, on pot observar també el cavall alat Pegas.
Aquest article s'ha publicat dins de Déus, General, Hèrcules i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *