Primer (curs 22-23)

UNA MICA MÉS DE FAMÍLIES CONTA CONTES  😆 

Aquestes últimes setmanes hem rebut la visita de unes quantes mares més que han vingut a explicar contes a l’aula dels seus fills i filles. És un moment molt anhelat pels nens i nenes que esperen amb molta il·lusió poder compartir una estona a dins de l’escola amb persones de la seva família. I, la resta del grup, també gaudeix d’allò més amb aquesta experiència única.

Moltes gràcies a les famílies que han col·laborat en aquesta proposta que us hem fet arribar!!

Tania i Bea

VISITA A LA BIBLIOTECA DEL BARRI

El passat mes de maig els nens i nenes de 1r A i 1r B van anar a fer una visita a la Biblioteca de Lloreda. Van poder fer un tomb per endinsar-se en el fabulós món de la lectura. Primer van rebre una breu explicació per part de la bibliotecària de com funcionen els codis de colors que hi ha als prestatges de la biblioteca per tal que puguin accedir als llibres i contes més adients per la seva edat. Després els hi va donar un formulari per emplenar a casa i pogué fer-se socis i sòcies de la biblioteca i així poder agafar en préstec diversos llibres, contes, revistes i d’altres materials audiovisuals. També ela hi va deixar remenar alguns contes i fer-los una ullada i, finalment, van gaudir de l’escolta d’un conte per part de la persona que ens va guiar en la visita. Tot plegat va ser molt interessant i us animen a portar els vostres fills i filles a la biblioteca per tal de gaudir dels llibres i contes que us ofereixen.

Després de la visita van esmorzar i van poder gaudir d’una estona d’esbarjo al parc, tots plegats.

Espero que us agradin les fotos que us mostrem a continuació.

Fins la propera, famílies!!

Tania i Bea

OBRA DE TEATRE EN ANGLÈS: CINDERELLA

El passat dimecres, dia 3 de maig, els nens i nenes de 1r van anar al Teatre Círcol Catòlic, de Badalona, a gaudir d’ un espectacle en anglès, el clàssic Cinderella (Ventafocs)

Com que tots els nens i nenes coneixen aquest conte popular va ser molt fàcil per ells seguir l’ argument en anglès. A més a més, l’ obra està plantejada amb una gran dosi d’ humor per part dels dos actors que el representen.

Diversos nens i nenes voluntaris van poder pujar a l’ escenari i compartir protagonismeamb la Cinderella, l’Anabella i la Barbarella. Molts volien pujar-hi però els escollits van ser l’ Anouar (1r A) i en Siraj (1r B). I,naturalment, també va pujar una mestra molt agosarada, la Tania.

Us deixem una mostra de fotos d’ un altre matí ben divertit que vam passar tots plegats!

Fins aviat!!

FAMÍLIES CONTA CONTES

En aquest trimestre hem encetat l’ activitat de rebre a familiars dels nens i nenes de 1r a l’ escola per explicar-nos contes.

Estem molt contents perquè ja ens han visitat 5 famílies!!!

Animem a la resta de familiars a que vingueu a l’ escola a passar una bona estona amb els vostres fills i filles. També volem dir que poden venir tiets i tietes, avis i àvies, germans i germanes grans… tothom és benvingut per llegir i explicar contes a la classe.

Fins aviat, famílies!!

PADRINS LECTORS 1r – 5è

Enguany, els nens i nenes de 1r tenen la sort de tenir un padrí/na lector que els acompanyarà en el meravellós món de la lectura durant dos anys. A cada alumne de 1r se li ha assignat un nen o nena de 5è que li farà de padrí/na per acompanyar-lo cada divendres en la franja de lectura. Els hi ajuden i estimulen a llegir però també faran altres activitats junts durant aquests dos cursos. Els alumnes grans adquireixen una responsabilitat que els hi fa molta il·lusió i els petits estan encantats de conèixer i fer activitats amb nens més grans que estan pendents d’ells.

Us deixem una mostra de fotos d’aquestes parelles!!

 

CONCERT DE NADAL

Aquí teniu les actuacions del concert que es va fer a l’escola:

1r A

1r B

Conjunta:

SORTIDA COSMOCAIXA

El passat 10 de novembre, els nens i nenes de 1r A i 1r B van anar d´excursió al Cosmocaixa (Museu de la Ciència de Barcelona).

Van sortir de l´escola molt il·lusionats per poder anar tots junts a l´autocar on de seguida van començar a cantar i fer gresca.

Allà van tenir l’oportunitat de fer dues activitats molt interessants. Per una banda van fer l’activitat anomenada Planetari bombolla. Es tracta d’un espai perfecte per despertat la curiositat dels més petits per l’Univers. És un primer contacte amb el món de l’Astronomia guiats per una educadora. Poden veure els planetes, les estrelles i tots els components del firmament en una cúpula i treballar el concepte de dia-nit, eclipse, etc, amb maquetes del Sol, la Lluna i els planetes. També van gaudir d’una experiència sensorial amb el taller anomenat Caixó de sons. En aquesta activitat van experimentar amb materials i estris variats com és de divertit identificar sons quotidians amb els ulls tancats sense tenir més referent que les vibracions que emeten els sons.

Després, van dinar i van jugar una estoneta a la plaça exterior del museu aprofitant que vam tenir un temps esplèndid!!

També van poder fer una petita ruta per les instal·lacions del museu per gaudir d’algunes activitats interactives de caire científic.

Els nens i nenes van gaudir d´allò més amb aquesta sortida i estan desitjant fer més!!

Fins aviat, famílies!!

L’ESCOLA I EL BARRI

Durant aquest primer trimestre els nens i nenes de 1r han treballat a l’àrea de Coneixement del Medi Social un tema molt interessant: L’escola i el barri.

Una de les activitats que van fer i que va agradar molt als nens i nenes va ser el tomb per la nostra escola i conèixer tots els espais de l’edifici de primària. Van veure la distribució de l’edifici en tres ales (C.I., C.M. i C.S.) També van entrar a les dues aules d’informàtica, la sala de fotocopiadores, el laboratori, la sala de Mestres els despatxos de l’Equip Directiu (una nena va seure a la cadira del director!!); el despatx de l’administrativa, els magatzems, etc… Van gaudir d’allò més i contemplaven totes les estàncies molt encuriosits i fent moltes preguntes.

També van baixar un dia al pati tots plegats per dibuixar la façana interior de l’escola. Van poder treballar la tècnica del dibuix al natural alhora que van compartir un moment d’aprenentatge molt lúdic. Ja s’intueixen en aquests dibuixos futurs artistes!!!

Aquí us deixem algunes de les fotos que vam fer durant el recorregut per l’escola i també dels dibuixos que van realitzar alguns nens i nenes. Segur que us agradaran molt.

Fins aviat, famílies!!

Tania i Bea

RACONS

Fa unes setmanes que els nens i nenes de 1r hem encetat el treball per Racons. Aquest mètode de treball a l’aula és una forma d’organització que permet a l’alumnat el desenvolupament d’hàbits elementals de treball, l’establiment i compliment de normes i el desenvolupament de la seva autonomia. 

En aquest torn treballen la llengua practicant el grafisme, l’escriptura i la cerca d objectes de manera més lúdica. També milloren nocions matemàtiques com el comptatge amb la manipulació de piuets per treballar la direccionalitat, lateralitat i conceptes espacials bàsics. Un altre opció consisteix en  jugar amb el Lego, fet que els permet desenvolupar les seves destreses manuals i la capacitat de compartir amb els companys un material amb l objectiu comú de fer una casa, un mitjà de transport, etc. I, finalment, disposen de materials diversos per fer construccions divertides, fomentant la seva creativitat i imaginació.

A més a més, gaudeixen d’allò més alhora que aprenen de manera compartida.

Us deixem aquí sota unes quantes fotos.

Fins un altre!!

Tania i Bea

EL MONSTRE DE COLORS

Aquest curs creiem que és molt important treballar amb els nostres alumnes les emocions, doncs hem viscut uns mesos molt difícils i diferents que ningú s’esperava. Un dels recursos per treballar les emocions és a partir del conte “El monstre de colors” de la il·lustradora Anna Llenas. En aquest conte, el protagonista és un monstre ben diferent als altres, aquest no fa por i no sap que li passa, té un garbuix d’emocions i ara toca desfer l’embolic. Una nena l’ajudarà a diferenciar i separar les diferents emocions.

Aquest conte ens ajudarà a treballar i identificar les diferents emocions a partir dels colors i donarà peu a fer petites reflexions de com ens sentim i quines emocions hem experimentat.

A continuació, us deixem un vídeo d’aquest conte. Nosaltres ja ho hem vist a la classe i ens ha agradat moltíssim!!

LA IMPORTÀNCIA DE L’HÀBIT LECTOR

Avui el nostre bloc dedica un espai important a la LECTURA.

Com ja sabeu, l’aprenentatge de la lectura és un procés molt complex. Per aquest motiu, creiem que és important acompanyar als infants en el camí lector! Des de l’escola estem desitjant que descobreixin el magnífic món dels llibres!

Com ja sabeu cal que llegeixin una estona diària a casa per a poder millorar en el procés lector i en tot el que això comporta.

Algunes de les consideracions més importants són:

  • Tenir protagonistes amb els quals es puguin identificar: nens de la seva edat, animals, etc.
  • Triar històries quotidianes i conegudes, també llegendes i faules, amb varietat de personatges (quotidians, màgics, poderosos…) per tal d’estimular la imaginació i motivar-los.
  • Ser llibres amb capítols curts, amb lletra de mida gran i amb imatges (dibuixos, fotografies…) que ajudin a entendre la història.
  • Escollir llibres que els agradin i que permetin ser explicats i després comentats.

Cliqueu a les imatges i jugueu una estoneta. Ja veureu és divertit.

BENVINGUTS AL CURS DE PRIMER

Comencem aquest nou curs de 1r d’Educació Primària amb molta energia, ganes i il·lusions! Després de tants mesos sense venir a l’escola estem tots, mestres, alumnes i pares, molt il·lusionats, són moltes les noves experiències que ens esperen i que al llarg del curs ens ajudaran a créixer i a conèixer millor el món que ens envolta.

Esperem poder gaudir molt tots d’aquesta nova aventura!

Aviat us penjarem cosetes perquè veieu com hem treballant i que bé ens ho hem passat aquest 1r trimestre del curs.  Així que estigueu molt atents/es.