La comunitat educativa catalana defensa el seu model escolar

La comunitat educativa catalana rebutja les declaracions del ministre d’Exteriors espanyol, Alfonso Dastis qui, en una entrevista a la cadena francesa CNews davant d’un   sorprès   periodista va afirmar  que el castellà pateix repressió a Catalunya i que no s’ensenya a les escoles públiques. És més, va dir que sí se n’ensenya anglès i francès, però no castellà.

Avui mateix el ministro espanyol va reiterar   que el castellà està “discriminat” a les escoles de Catalunya. “Sólo hay que ver la situación real y el número de horas que se hacen de enseñanza del castellano”, va afirmar davant els seus homòlegs europeus del Consell d’Assumptes Exteriors.

La consellera d’Ensenyament, Clara Ponsatí, ha fet una sèrie de tuits en defensa de l’escola catalana. Ponsatí diu que el sistema escolar català és i serà exemple de llibertat, convivència, democràcia i plurilingüisme.

L’escola catalana globalment,  i no només la llengua,  ha estat acusada  aquests dies per polítics que en deuen ser profundament desconeixedors.

El Consell Social de la Llengua: “L’escola catalana és un sistema d’èxit”

El Consell Social de la Llengua Catalana ha emès avui una Declaració en defensa del model lingüístic i pedagògic de l’educació a Catalunya en la qual afirma que el model d’escola catalana és un “sistema d’èxit” avalat pel Consell d’Europa. L’organisme manifesta “una vegada més el rebuig absolut als atacs del govern espanyol” al sistema educatiu català, que considera “garanteix el coneixement del català i el castellà de manera equivalent”. També rebutja “la greu i infundada acusació d’adoctrinament de l’alumnat” i manifesta el seu suport als professionals de l’ensenyament i al Govern català.

El Consell Social de la Llengua és un òrgan d’assessorament, consulta i participació social en la política lingüística de la Generalitat i està integrat per representants de l’executiu català, del món acadèmic i educatiu, dels mitjans de comunicació, de l’àmbit jurídic i judicial, dels sindicats i de consumidors. Està presidit pel conseller de Cultura, Lluís Puig.

 

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari