Tren de vapor de joguina

99.jpg

Nom: Mamod-TE1A “tren de vapor de joguina”
Cronologia: És de l’any 1948
Procedència: Fet a Gran Bretanya (Anglaterra)
Propietari: Josep Madí Alsina (el meu avi)

Descripció detallada:

Va ser comprat per el meu besavi l’any 1948 quan tenia 31 anys. El seu preu aproximadament era de unes 100 pessetes. Llavors quan el meu avi va tenir 15 anys el seu pare li va regalar, ja que sempre li havia agradat molt aquest tractor de vapor, va ser l’any 1962. Funciona amb un motor de tracció, en que l’aigua es posa a la part verda que es el dipòsit. L’aigua va cap a darrera on hi ha un encaix on es fica el cotó mullat amb alcohol que s’encén i fa molta escalfor. Un cop l’aigua està bullint i comença a fer el vapor només fa falta fer moure una roda petita que fa girar el motor i el fa engegar. Un cop esta engegat per fer-lo moure només fa falta unir la roda petita amb la roda gran amb una goma per poder-lo fer moure. Amb una palanca que gradua la velocitat del tren perquè no s’acceleri.

Aleix Gubern, 4t ESO A

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *