COLÒNIES A CICLE MITJÀ

El dia 3, 4 i 5 d’abril tots els nens i nenes de l’Escola L’Aixart vam anar de colònies a Borrassà. La casa de colònies es deia les orenetes i hi havien més o menys 8 habitacions grans i els llits eren lliteres on ens vam tenir que dividir qui dormia dalt i qui dormia baix. A dalt hi havia la directora i les mestres, juntament amb el cicle mitjà i els de cicle superior, en canvi, els de cicle inicial i infantil estaven a baix al costat del menjador.

Els nens de primària vam estar tres dies i els d’infantil sols dos. Les monitores/rs ens van dividir a tots els nens de l’escola per grups de colors (blau, vermell, taronja, groc, verd i negre), als de cicle mitjà ens va tocar dividir-nos en blaus i verds.

No vam poder banyar-nos a la piscina perquè plovia i feia mal temps, llavors les monitores/rs ho van tenir que anul·lar i canviar-ho per altres activitats.

Cada dia plovia una mica. Vam haver de fer moltes activitats a dins i el joc de nit es va anul·lar.

Voleu que us expliquem quines activitats vam fer? Van ser diferents i divertides.

  • Rakú: ens donaven un vol fet amb ceràmica blanca i el pintàvem d’un parell de colors i el posaven al forn a 1.000 graus. Quan el treien del foc i el posaven amb la palla per oxigenar-lo i amb aigua la pintura havia canviat de color.
  • El torn: fèiem unes peces de ceràmica i quan acabàvem podíem fer dibuixos en el vol de ceràmica que havíem fet.
  • Olimpíades: fèiem curses de sacs, tiràvem sacs amb 6 o 5kg i qui ho tirava més lluny guanyava, entre altres proves més.
  • Pot de sal: agafàvem guixos i sal i rascàvem la sal amb els guixos de colors damunt d’un paper de cartolina i la sal es pintava i omplíem uns pots petits fins a dalt, després ho tapàvem amb un paper de plàstic que tenia els colors de la vaca (blanc i negre).
  • Bombons: agafàvem una magdalena i la xafàvem. Després les monitores ens donaven un tall de mantega i el mateix. Un cop fet, després ens donaven Colacao i quan ja estava ben barrejat els posàvem uns piquets de xocolata.
  • Granja: hi havia porcs negres, un paó reial, conills, cavalls, burros, ponis, gallines, pollets, oques…

Finalment, l’última nit vam fer discoteca. Vam ballar, menjar patates, beure sucs i fanta. Podem dir que dintre del mal temps ens ho vam passar molt bé!!

Alumnes de cicle mitjà

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *