Aquest divendres 27 de Març els avions i coets han preparat la seva mona de Pasqua. Cada classe ha farcit el pa de pessic amb crema de cacau i l’hem decorat amb ous de xocolata, pollets i plomalls, després ens l’hem menjada.
Història de la mona de Pasqua
La mona de Pasqua és molt tradicional a Catalunya, València i Múrcia. Al segle XVIII ja era l’obsequi clàssic del padrí als seus fillols, i el número d’ous que tenia la mona corresponia a l’edat del nen fins arribar als 12 anys
La mona és una tradició que simbolitza que la Quaresma i les seves abstinències que ja per fi s’han acabat. És a mitjants del segle XIX quan les mones perdent tota la seva senzillesa i la seva presentació es torna més complicada i més sofisticada.
Avui en dia no queda gaire clar l’origen de la paraula mona, el que si que podem afirmar es que prové de la paraula munna, que en àrab vol dir regal, i era i encara és el regal que del padrí el Diumenge de Pasqua o Pasqua Florida i que el fillol anava directament a recollir-la a casa del padrí després de la misa. La mona servia de postre a tota la família. El que encara és conserva de les mones originals és l’ou, avui en dia de xocolata, i això es deu al seu simbolisme, l’ou de les mones representa el principi de la vida.
Les mona d’avui en dia no s’assemblen gens a les de fa un segle, el que si podem dir, és que la mona de Pasqua és una de les tradicions més arrelades a la nostra cultura i de les que més a perdurat a tot Catalunya








