EN COL•LABORACIÓ AMB “BARCELONA POESIA 2012”

 

Nou món

 

                                                           Cap crònica antiga no m’ha parlat mai de tu.

                                                           Ni del teu nom.

                                                           Ni del cos que m’has ofert

                                                           com un país amic

                                                           sense cap barrera a la frontera.

                                                           No m’ho anunciava cap oracle,

                                                           però has aparegut d’un nou món,

                                                           d’un demà que ahir no esperava.

 

                                                           Deleja tant la terra

                                                           que la vegin ulls de guaita.

  

                                                           L’amor és un port

                                                           que arriba per fi a un vaixell.

 

                                                           Manuel Forcano  (Llei d’estrangeria, 2008)

 

 

Com menys dies falten per a l’inici de BARCELONA POESIA, més ens creiem la col·laboració de l’Institut Sant Andreu en aquest festival. Ha estat un camí llarg.

L’acte d’obertura tindrà lloc al Palau de la Música el 8 de maig, i això és ja -per cert, alumnes i professors volem agrair des d’aquí el gest d’haver-hi estat convidats-. Sabem que aquella nit ens farà especial il·lusió retrobar-nos amb la veu del poeta Manuel Forcano. Diem “retrobar-nos” perquè farà una setmana escassa que Forcano haurà estat entre nosaltres a l’aula de Visual i Plàstica de l’institut.

Així és, així va ser. El 2 de maig Forcano va venir per treballar amb nosaltres bona part de la intervenció que farem l’11 de maig al pati de La Virreina. El poeta va llegir per a nosaltres, ens va parlar i sobretot ens va escoltar. Ens va acompanyar en la tria de mots, versos, frases, de set poemes prèviament seleccionats per ell mateix (gairebé tots extrets de Corint (2000) i Llei d’estrangeria (2008) i de temàtica amorosa). L’objectiu de la sessió era acordar entre tots la representació gràfica d’aquests petits textos al pati de La Virreina, una representació en diversos suports visibles al públic l’11 de maig i que, per tant, aquí no desvetllarem encara… Vam mostrar els alfabets al poeta, que ens va ajudar a triar els tipus de lletra que podien adir-se millor al seus mots. Cal dir que, tot i que el Tom no va poder venir a la sessió, el Max portava feta tota la feina. Imprescindible! Amb ell i sota el guiatge de la Laia Colell, també present, va ser fàcil avançar.

Gràcies un cop més a tots els presents i als qui no hi van poder ser.

 

 

I ara tenim cinc dies. Ens queda enllestir els darrers preparatius de les exposicions  amb el Tom, el dia abans fer-ne el muntatge al pati de la Virreina i assajar també in situ la performance que divendres, de ben segur, a tothom meravellarà…

A tots els qui us interessi veure el resultat de la nostra feina, us convidem a apropar-vos al Palau de la Virreina (La Rambla, 99) aquest divendres, 11 de maig, a partir de les 18.00h.

 

INFORMACIÓ SOBRE L’OBERTURA DE LES SALES DE LA VIRREINA I PERFORMANCE

Les instal·lacions estaran obertes des de les 17.00h fins a les 24.00h.  La performance serà pels volts de les 18.00-19.00, és oberta al públic i, evidentment, a amics i familiars. A l’auditori es projectaran les performances en loop des de les 20.00h.

 

 


Accions

Informacions

Deixa un comentari

Podeu utilitzar aquestes etiquetes : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>