Benvinguts al lloc dels enigmes musicals

Des d’aquest bloc volem explicar tots aquells espectes una mica misteriosos de la música. L’espai està dedicat als alumnes de secundària, però si el vostre perfil és un altre, també sou benvinguts. El bloc l’hem creat des de l’Institut d’Educació Secundària Can Puig de Sant Pere de Ribes. 

Per cert: el BUTLLETIC, el butlletí que el Departament d’Educació envia a tot els professorat de Catalunya, ens destaca com a bloc recomanat en l’edició de gener del 2008. Moltes gràcies!

can-puig-02.jpg 

Als músics sempre ens ha agradat jugar amb els sons i sovint també ens ha agradat utilitzar aquest joc per amagar secrets, per explicar acudits o per enviar missatges de forma més o menys oculta. En aquest lloc coleccionarem històries de músics juganers, d’obres musicals que amaguen misteris, de secrets musicals desvetllats o pendents de fer-ho…Treure l’entrellat als secrets de la música és complicat, però començar fent un cop d’ull als enigmes que genera, sempre és un bon començament. On acaba l’art i on comença el joc? O potser és que l’un forma part de l’altre? La música i l’enigma interpreten aquest concert. Benvinguts! 

Les imatges d’aquesta pàgina són de l’institut Can Puig de Ribes des d’on fem aquest bloc. La foto des del cel ens l’ha cedit l’Oriol de Foto-aerea.net

canpuig2.jpg 

En un any de vida, el blog dels enigmes musicals ha rebut més de 1.300 visites, i tenim visitants de tots els Països Catalans (Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, València, Palma de Mallorca, Sabadell, Hospitalet, Granollers…) però també hem tingut visitants de Madrid, de Galícia i fins i tot d’Alemanya, de França, dels Estats Units, de Veneçuela… i de la Xina! Tot un èxit!

3 thoughts on “Benvinguts al lloc dels enigmes musicals

 1. Marta Grané

  Hola, moltes felicitats per aquest bloc tan xulo! Quina sort els teus alumnes de secundària poder treballar la història de la música i les seves curiositats d’aquesta manera! Trobo que és una idea excel·lent! Felicitats, salutacions.

 2. clopez13

  Benvolguts:Des de l’entorn del raconet de música estem fent un recull de blocs de música per tal de poder fer el seguiment de tot allò que es publica relacionat amb l’àrea. Hem afegit el vostre bloc a la llista de blocs publicats. El portal de blocs de música el trobaràs a
  http://phobos.xtec.cat/blocsdemusica
  Gràcies per la vostra col·laboració
  Carlos López

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *