01. Què hi ha en aquest bloc?

Aquest lloc dedicat als enigmes musicals ha estat creat pel Departament de Música de l’IES Can Puig de Sant Pere de Ribes. Els professors que el gestionen són David Puertas, Rosa Borrell i Marià Franco. Estem convençuts que una bona forma de parar atenció cap al món de la música és fixar-se en els seus aspectes més misteriosos, amagats i enigmàtics. Si descobrim qüestions “misterioses” en la música, segur que ens hi apropem d’una forma més amena i directa. Cal treure una mica de seriositat al discurs musical, que no se’l quedin només els “entesos”. De la música també en podem fer broma i en podem fer joc: no es tracta de fer aquí un llistat d’acudits musicals, sinó d’entendre que la música forma part de la nostra vida i que, per tant, té coses que ens agraden i coses que no, té aspectes divertits i d’altres més seriosos.

En aquest lloc volem fixar-nos en els aspectes enigmàtics de la música.Tant la Rosa com en David i en Marià hem viscut la música des de diferents punts de vista: des del lloc del compositor, el de l’intèrpret, el de l’editor, el del professor… i tot plegat ens ha servit per adonar-nos d’una cosa molt important: la música és plena de màgia i de misteris. I si intentem descobrir què hi ha al darrere de cada obra musical, de cada compositor o de cada intèrpret, la mateixa investigació ens apassiona, ens atrapa, ens xucla… i disfrutem de la música cent vegades més que abans.

Sempre que sigui possible, proposarem algun enllaç en cada pàgina per a que poguem escoltar música que, en el fons, és del que es tracta. ENLLAÇ MUSICAL: Com a preludi, podeu començar per aquest enllaç amb el Preludi de la Suite núm. 1 per a violoncel sol de Johann Sebastian Bach:  SUITE NÚM. 1 de BACH 

Aquí teniu una imatge de Ribes: la Masia de Can Puig en primer terme, el nostre institut al darrere i les Timbes al fons (la foto ens l’ha cedit l’Oriol de Foto-aerea.net):can-puig-aeri-05.jpg

2 thoughts on “01. Què hi ha en aquest bloc?

  1. maica

    Us felicito pel bloc. Espero que us ho passeu molt bé fent-lo i que aprengueu molta música. Felicitats des de Sant Sadurní!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *