Descripció de la Laieta (Laia)

 

La Laieta és una pastora molt dolça. Té els ulls marrons, el cabell llarg i marró, té els llavis vermellosos i gruixuts. Porta un jersei blanc amb una armilla negra i una faldilla vermella, també calça unes espardenyes de set brencs amb les betes de color negre.

És una nena simpàtica, alegre, agradable, amable i sobretot molt divertida amb tothom.

Ella està per en Xuclamel però ell sempre prefereix estar fent la migdiada.

La Laieta és molt amiga de la Caterina i la Rossita,(que són les altres dues pastores) i juntes s’ho passen molt bé però a vegades és barallen perquè una diu que en Xuclamel és el més valent, l’altra diu que no, que en Paperina és més simpàtic, i l’altra diu que en Cotoliu és més agradable, però al final sempre acaben posant-se d’acord.

Tots junts passaran aventures molt divertides i tots i cadascun d’ells faran tot el possible perquè tot vagi sobre rodes.

 

Publicat dins de Descripcions | Deixa un comentari

Representació (còmic)

 

Aquí teniu un extracte de les diapositives de la representació, amb una síntesi del text per encabir-lo a les imatges amb els recursos del còmic. Per qüestions d’espai del bloc, probablement no les podrem incloure totes. Perquè pugueu veure les que van editant els alumnes,  entreu a aquesta pàgina més endavant i tindreu l’oportunitat de veure-les per “capítols”.  😀

 

 

 

 

Publicat dins de Representació | Deixa un comentari

Carta d’en Paperina a Llucifer (Osman)

Paperina
Carrer del Rovelló, 11
754 El Bosc d’Amunt

Sr. Llucifer
Dimoni en Cap de l’Infern
666 L’Infern

Benvolgut senyor,

Tots els altres pastors i pastores, i jo, estem farts de què els seus dimonis no parin de fer entremaliadures. Ja sabem que està enfadat amb nosaltres, però si us plau digui-li als seus dimonis que de quatre a sis de la tarda no molestin, perquè és l’hora de la migdiada.

En cas que els dimonis no parin els segrestarem i ens els quedarem perquè vigilin les vint-i-quatre hores del dia les nostres ovelles. Si apareix vostè, l’àngel, ens ha dit que el farà desaparèixer per sempre més, amb la seva espasa làser de tercera generació.

Cordialment,

Paperina

El Bosc de d’Amunt, 6 de desembre de 2012

Osman Gené

Publicat dins de Cartes | Etiquetat com a | Deixa un comentari

Carta del Sergent Forqueta a Llucifer (Ylenia)

Sergent Forqueta
C/ Dimoni, 2
6666 Infern de l´Infern

Llucifer del Foc
Dirigent dels dimonis
6666 Infern de l´Infern

Benvolgut Llucifer,

Durant els anys que porto al teu càrrec, no m´has tractat gaire bé. M´has tractat com un ximple i encara que a vegades ho sembli, no ho sóc. M´agradaria que em tractessis bé, amb respecte, amb educació, i que confiessis més amb mi.

T´ajudaré a organitzar-ho tot amb temps, per destruir al nou Messies, a canvi que em donis una mica de poder.

Cordialment,

Sergent Forqueta
Infern de l´Infern, 20 de desembre de 0066

Publicat dins de Cartes, General | Deixa un comentari

Crítica de l’obra (Clàudia)

L’obra Els Pastoretsva anar molt bé en general. Tots els actors i actrius van fer una representació magnífica. També s’emporten el mèrit tots els alumnes dels altres tallers, que gràcies a ells tot va poder sortir així de bé.
El públic va gaudir i va riure molt, tan els nens que van venir pel matí, com les famílies i alumnes que van venir per la tarda.
Durant tota la representació tot va sortir molt bé. Totes les actuacions i escenes van ser molt destacades i a tothom li van agradar molt en tots els aspectes.

En alguns moments els actors i les actrius van tenir alguna petita equivocació, però el públic no ho va notar gaire.
La música i l’escenografia van encaixar i van millorar cadascuna de les escenes.

Hi ha petites coses que de cara a l’any que ve es podrien millorar. Tots els actors s’haurien d’aprendre més bé el paper i haurien de parlar una mica més fort. Les entrades dels músics haurien de ser més silencioses. I convindria un parell o tres més d’assaigs.

Tot i aquests petits detalls, es pot dir que tot va anar de meravella i tothom va obtenir un fantàstic resultat.

Clàudia Flaqué

Publicat dins de General, Opinions | Deixa un comentari

Descripció del Sergent Forqueta (Clàudia)

El Sergent Forqueta és un dimoni una mica babau, molt simpàtic i graciós. Porta unes banyes vermelles com la seva cara, que també ho és encara que no estigui enfadat. Va vestit amb una capa molt llarga i també porta samarreta, pantalons i sabates negres. Acostuma a portar algun element vermell a la roba, perquè destaqui el color negre. Sempre va amb una forca a la mà, com li diuen ells: la súper forca infernal.

És molt i molt alegre i també es pot dir que és bastant tanoca. Té un cervell de mosquit i està més boig que una cabra. És xerraire com una cotorra i tota l’estona està fent ximpleries, agafa un patinet sense saber com funciona i acaba per terra. S’entrebanca sovint amb la seva capa i cau.

Normalment està content però també hi ha vegades que treu el seu mal geni. Algunes vegades crida i mana als altres dimoniets, perquè és el Sergent del Llucifer. Quan convé també balla un rap de diables amb tota els dimonis.

Podríem dir que és un dimoni… molt dimoni
Clàudia Flaqué

Publicat dins de Descripcions | Deixa un comentari

Entrevista al Sergent Forqueta (Clàudia)

“JO SÓC AIXÍ, NO PODRÉ CANVIAR MAI”

 

El Sg.Forqueta és un dimoni molt babau, però a l’hora és molt divertit, perquè sempre està fent ximpleries. Normalment rep mal tracte del Llucifer, perquè sempre la pifia. Li agrada molt jugar, i li agradaria, però el Llucifer no sempre el deixa, fer més la guitza als pastorets.

Bona tarda Sergent Forqueta.
Hola, bona tarda.

T’agrada això de fer de Sergent del Llucifer?
Sí, és un bon càrrec, però sóc una mica babau i hi ha coses que no em deixen fer.

I com portes el tracte que et té el Llucifer ?
Bé, però he de dir que alguns cops no ho suporto gaire bé.

D’acord. I que és el que més t’agrada de ser dimoni i de viure a l’infern?
M’agrada molt, perquè fem moltes ximpleries, i mai passem fred.

I això de poder manar als altres dimonis petits,com ho portes?
Molt bé, perquè em sento més poderós i obeït per els dimonis.

Me n’alegro molt. Ara, diga’m, creus que algun dia canviaràs?
No, perquè jo sóc així, i això no ho podré canviar mai.

Moltes gràcies pel teu temps.
De res.

Clàudia Flaqué

Publicat dins de Entrevistes, General | Deixa un comentari

Carta del Sergent Forqueta a Llucifer (Clàudia)

Sergent Forqueta
Despatx del Sergent Forqueta
00001 Infern

Senyor Llucifer
Amo de l’infern i Cap dels dimonis
00001 Infern

Benvolgut Llucifer,

Jo us admiro moltíssim, però us envio aquesta carta per fer-vos reflexionar
sobre una cosa. No creeu que per una millor convivència entre nosaltres seria millor que les
bronques se les pogués estalviar? Seria millor per tothom i sobretot per mi
perquè rebo cada bronca que fa por.

Jo només us ho dic perquè reflexioneu, i així vós i jo tindríem una millor convivència i amistat.
Li agrairia molt que quan ho hagués pensat, vingués al meu despatx i ho poguéssim parlar.

Gràcies i espero que això comenci a funcionar, perquè no m’agrada aquesta relació entre nosaltres.

Cordialment,

Sergent Forqueta

Infern, 6 de Desembre de 2012

Clàudia Flaqué

Publicat dins de Cartes | Deixa un comentari

Ja hem acabat els tallers! (Adrià V.)

Els alumnes de la SIParets2 han finalitzat els tallers amb bon resultat i amb molt d’èxit. Això no acaba aquí, només és un “punt i coma”, abans de continuar.


El passat dijous 13 de Desembre de 2012, els alumnes del nou institut de Parets del Vallès  varen oferir una bonica i treballada representació al teatre de Can Rajoler, el teatre més gran del poble, anomenada Els Pastorets, una obra molt típica a Catalunya per aquestes dates festives nadalenques. L’obra es va representar dues vegades al mateix dia, pel matí a les 10.30 per als alumnes que vàrem convidar del Lluís Piquer, l’escola del costat del Pavelló esportiu de Parets, que eren de tercer i també de quart de primària. Aquest acte es va repetir a les 18:00 hores, per als pares, amics i altre públic interessat.

Els alumnes de l’institut, dividits en grups de tallers, van fer la seva aportació a l’obra: els alumnes de teatre representaren l’obra, els de cuina saludable varen preparar un exquisit pica-pica, (torrons fets per ells) que varen oferir en safates als espectadors que sortien. També hi participà el taller de Combo musical, encarregat de posar la música en a algunes escenes de l’obra. Prou important va ser també el paper del taller de Revista digital, els quals ens van mantenir informats durant tot el primer trimestre i, finalment el taller de Construcció que van preparar i van deixar enllestit tot el decorat molt treballat i bonic. Aquesta  representació ha volgut significar el final dels tallers, però això no s’acaba aquí, ja que el pròxim trimestre, tornen a haver-hi tallers, i suposadament, amb un final conjunt i enllaçat, tant pot ser una representació com qualsevol altra cosa igual d’especial.

Adrià Velasco Márquez.

 

Publicat dins de Notícies | Deixa un comentari

Carta de Llucifer a l’Àngel (Laia)

Llucifer
Calderes d’en Pere Botero, 16
08195 Infern

Àngel (mòmia il·luminada)
Estel fugaç, 30
08482 Cel

Benvolgut Àngel,

T’escric aquesta carta perquè he de comunicar-te que no vull que em vinguis mai més dient-me que deixí de fer dolenteries, i tampoc em diguis que em dispararàs amb el teu “ultra raig celestial de tercera generació”, perquè sinó jo et tiraré dins les calderes d’en Pere Botero i ja no m’ho tornaràs a dir més. Per cert la teva super espasa làser algun dia desapareixerà i no la trobaràs perquè m’agrada molt i te la prendré.

Doncs bé, ja ho has entès.

Cordialment,

Llucifer

Infern, 7 de desembre de 2012

Laia Solé

Publicat dins de Cartes | Deixa un comentari