FAMÍLIES

Des del centre potenciem l’hàbit lector i el gust per la lectura de cada alumne. A més d’ajudar-lo a millorar la competència lectora i la lectura per aprendre.

Gaudiu dels serveis que us ofereix la biblioteca del centre i participeu en aquest blog deixant els vostres suggeriments i recomanacions lectores.

A casa cal continuar aquesta tasca per reforçar l’hàbit lector, sobretot amb estones de lectura per plaer.

Aquí teniu el nostre DECÀLEG amb algunes recomanacions que us poden ajudar a aconseguir que els vostres fills trobin el gust per la lectura:

  1. Intenteu que us vegin llegir a casa.
  2. Llegiu en veu alta als vostres fills quan són petits.
  3. Practiqueu la lectura de deu a vint minuts cada dia amb ells.
  4. Valoreu el vostre fill quan estigui llegint.
  5. Cal que tingueu a casa llibres que els interessin.
  6. És important que disposeu d’un lloc agradable per llegir amb llum adequada, amb tranquil·litat i sense sorolls que poden distreure la lectura.
  7. Ajudeu-los a planificar un temps per a la lectura i penseu que fora de casa també hi ha llocs i moments per llegir. Cal aprofitar les biblioteques properes.
  8. Doneu-los a conèixer i compartiu altres formats, com els llibres digitals, els blogs, les pàgines web… com una manera diferent d’acostar-se a la lectura.
  9. Interesseu-vos per les seves lectures de classe i compartiu-les amb tanta naturalitat com pugueu, sense convertir-les únicament en un deure escolar.
  10. Feu amb ells o faciliteu les activitats al voltant dels llibres; comentar opinions, participar a les recomanacions del centre, al blog de biblioteca escolar, sevei de préstec de la biblioteca, presentacions de llibres i escriptors , il·lustrar llibres llegits, anar al teatre o al cinema a veure obres relacionades amb llibres,…Mireu amb els vostres fills pel·lícules o vídeos per internet basats en llibres que els hi agradin o que us interessa descobrir i compartiu-los.

Font: Temps de lectura en família . Generalitat de Catalunya

Per edats:

Lectura 3-6

Lectura 6-12

Lectura 12-18

 

Mètode definitiu per a tenir fills lectors: Consells i receptes.

Programa LECXIT. Fundació Jaume Bofill. Departament d’Ensenyament

Altres DECÀLEGS:

-Guia pràctica per a fer fills lectors. Llegir per a créixer. Editorial Bromera

 

Aquí trobareu altres Recursos i eines per potenciar el temps de lectura en família