03.- Fitxa tècnica EDU.Curts

EDU.Curts és un procés d’animació per a la creació a l’aula de grups d’alumnes a la fi de construir equips d’aprenentatge comunicatiu, creatiu i cooperatiu.

Per a dura terme aquest procés tens el suport de COOPERIS i CERADAI amb un correu: info@cooperis.cat .

Ideat i posat en marxa amb la col.laboració de Josep Maria Ferran i Torrent i altres cooperants. Impulsats per COOPERIS www.cooperis.cat i amb la promoció i gestió de la convocatòria per l’associació CERADAI, dins de la campanya 2011, 25 anys de CERADAI.

Cal considerar que:

I.- Les llavors ( sigles de “la labor d’aprendre dels valors de l’organització dels rols seqüencials”)de l’EDU.Curts són:

1.- EDU.Curts és el foment de grups en construcció d’ Equips del Desenvolupa.Ment amb tasques curtes de temps. És a dir la promoció de grups de tres membres amb la labor d’aprendre dels valors de l’organització de rols sequencialitzats (l.l.a.v.o.r.s.). Els rols són tres: direcció, actes i instruments. Es tracta de reflexionar sobre el desenvolupament mental dels processos de direcció, de la presa d’acords i de la utilització d’instruments i recursos.

2.- Es parteix de temps curts en treball individual entre 3 i 9 minuts per tasca amb unes set tasques, en un prommig de 33 minuts. Tot seguit en treball de grup entre 11 i 15 minuts amb tasques de 3 minuts per rol seqüencial.   

II.- Posta en marxa dels 08 jocs EDU.Curts. Pot ser entre 01 i els 08 de forma progressiva segons àrees.

1.- Es parteix dels grups de 3 membres, amb tres rols orientats, amb tasques successives d’entrenament.

2.- Es decidieix quin EDU.Curts joc comencem, n’hi ha 08 tipus.

3.- Es practiquen durant tres setmanes i es van agregant nous jocs.

4.- Es fa la primera avaluació del funcionament.

III.- EDU.Curts és el projecte on s’inicia un procés de formació permanent del professorat i es motiva un procés de formació de les famílies.

Tot fonamentat científicament en els principis convergents dels models i de les teories de l’aprenentatge del segle XXI de la contextualització, col.laboració i construcció, els PaRED (Principis dels aprenentatges per la Reelaboració per Esquemes Decisoria), formen la part teòric i dels valors de l’EDU.Curts.

COOPERIS, CERADAI, els principis PaRED i els EDU.Curts estan declarats d’interès públic i social general.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *