Els sis barrets per pensar

El mètode dels sis barrets per pensar és una tècnica, que ens proposa Edward de Bono de posar en pràctica el pensament lateral. És un sistema revolucionari perquè allibera la nostra forma d’argumentar. Ajuda les persones a mirar en la mateixa direcció, a disposar de tots els punts de vista, costat a costat, en paral·lel, per després poder dissenyar el camí a seguir.

Els sis barrets per pensar proporcionen una estructura per aconseguir:

• Mirar tothom en la mateixa direcció.

• Passar d’un pensament a l’altre de manera sistematitzada

• Separar l’ego del pensament.

• Assenyalar quin és el procés de pensament a utilitzar.

• Explorar temes en paral·lel.

Aquest mètode es basa en 6 barrets de colors diferents. Cada color representa un aspecte de pensament, ens indica la direcció a on enfocar el pensament. El fet que sigui un barret és perquè és una peça de roba fàcil de treure i posar i la imatge del barret ens ajuda a canviar d’un procés de pensament a l’altre amb facilitat. Disposar de barrets físicament ajuda que s’ integrin bé els seus significats.

Podem utilitzar el mètode dels sis barrets per pensar fent un ús individual o sistemàtic. Quan és individual utilitzem només un barret:

“Ara posem-nos tots el barret groc per veure els beneficis d’aquesta idea”.

Quan és sistemàtic utilitzem una seqüència i poden ser seqüències curtes o llargues, dependrà de la situació que estem explorant.

 

Aquest article s'ha publicat dins de General i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Els sis barrets per pensar

  1. Montserrat Nogué Gès diu:

    Hola Cecilia, he començat a llegir articles que tens al bloc. realment és molt interessant tota la idea del pensament creatiu.
    Continuar estudiant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *