Oferta lúdica: “Ludoteca Margarida Bedós”

El grup format per en Carlos Gómez, Ely Palomo, Carlos Pérez i Lidia Rodríguez va decidir fer una entrevista a la Ludoteca Margarida Bedós (centre obert). Aquí ens deixen tota la informació que han obtingut.

(Imatge estreta de la web: Associació per a l’educació de l’infant en el joc: Ludoteca Margarida Bedós | Fedaia )

 • Horari del centre o de les activitats: L’horari habitual del centre és de 15:00 a 20:30, tot i a que pot variar.
 • Dades del centre: 

93 711 98 04

ludomb2@hotmial.com 

www.lubomb2.org

 • Ubicació: Plaça Les termes nº 23, Sabadell  
 • Quins són els destinataris?

Infants de 3 a 11 anys, encara que en algunes activitats inclouen o van destinades a famílies.

La historia del centre:

El centre obert Ludoteca Margarida Bedós va ser creat l’any 1980. El centre es vincula amb l’associació de veïns i veïnes de Les Termes, amb un únic objectiu: oferir un espai d’oci a tots els nens i nenes del barri.

El nom del centre el rep gràcies a una de les cofundadores que va implementar el model de ludoteca. 

No va ser fins al 1993 que es va formar com a una associació sense afany de lucre. Al cap d’uns anys es van anar incorporant diferents seccions: centre obert de tarda, espai jove (2003) i espai pre-jove (2011). 

 • Quines activitats es fan?
 1. Oferta de serveis en el temps lliurea través del joc
 2. Ludoteca de dilluns a dijous, tallers, xerrades i assessorament pedagògic.
 3. Espai de psicomotricitat
 4. Programa visites escolars
 5. Casal d’estiu (Juliol), disposen d’un servei de “jocs gegants” per a festes infantils.
 6. Festes d’aniversari
 7. Centre de tarda per infants en conveni amb salut, consum i serveis socials de l’Ajuntament de Sabadell
 8. Ludojove (12 a 16 anys) a la plaça castelao 1, amb suport d’estudi. Ludoteca d’estiu espainternet i activitats extraordinàries.
 • Tipus de servei:

És un servei públic ja que està subvencionat per l’Ajuntament de Sabadell,  Fundació La caixa, i serveis socials. Actualment es una entitat sense ànim de lucre, tot i que, en els seus inicis no ho era.

 • Com s’organitzen? 

L’entitat s’organitza de forma piramidal i està dividida en 4 grups diferenciats: junta directiva, coordinadors, responsables de secció i educadors/es. Cadascun d’aquest grups ha de desenvolupar unes funcions determinades i han de tenir responsabilitats específiques. 

 1. JUNTA DIRECTIVA: S’encarrega de vetllar per la cura i el control de l’entitat i les seves seccions. També marca les línies estratègiques de treball.
 2. COORDINADOR/A: S’encarrega de la gestió econòmica, de recursos humans, relacions externes i representa l’entitat. També planifica el Programa Educatiu del Centre, supervisa el treball i vetlla per la cura i el control de l’entitat.
 3. RESPONSABLE DE SECCIÓ: S’encarrega de supervisar els projectes i programes, a més de la seva execució, planifica activitats dinàmiques i vetlla per la cura i el control de l’espai. Algunes de les altres funcions assignades són: l’acollida i atenció dels infants, adolescents, joves i famílies, resolució de consultes d’informació i assessorament i coordina els educadors/es amb Serveis Socials.
 4. EDUCADORS/ES: S’encarreguen d’executar el programa d’activitats de l’espai.
 • De quins recursos disposa el centre?

El centre dispossa de diferents espais, on destaquem:

 • la caseta 
 • zona de racons (perruqueria, metges, disfresses…)
 • sala psicomotricitat
 • zona de construccions
 • espai de joves (12- 16 anys)
 • menjador
 • labavos
 • entre d’altres.

(Imatges estretes de la web: Ludoteca | Escola Virolet (xtec.cat))

 • I pels nens i nenes amb NEE/NESE o DF?

El centre fa activitats les quals si n’hi ha algun nen o nena amb NEE/NESE se li adapta a les seves necessitats i en relació amb l’accessibilitat, per a nens amb alguna DF, hi ha una rampa per a nens que vagin en cadira de rodes. 

 • I els seus valors?

Els valors que promouen  són principalment la igualtat entre totes les persones, la companyonia, la participació i la llibertat.

 • Quines són les normes de seguretat del centre?

Les normes de seguretat del centre actualment es centren en el coronavirus. Les normes, ara, en plena pandèmia, es basen en un aforament més limitat i els grups de nens i nenes és divideixen i són sempre els mateixos. Això vol dir que d’una a una altra hora estàn els mateixos nens i nenes que conformen un grup bombolla.

Esperem que aquesta petita entrevista i recerca d’informació us faciliti a tots i a totes.

Webgrafia/bibliografia:

http://www.ludomb2.org/quisom.html

http://www.ludomb2.org/quisom_organitzacio.html 

https://agora.xtec.cat/esc-virolet/portada/ludoteca/

Ludoteca | Escola Virolet (xtec.cat)

Associació per a l’educació de l’infant en el joc: Ludoteca Margarida Bedós | Fedaia

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Caga Tió

Tradició del Caga Tió

Segons la tradició, els poders del Caga Tió li van ser atorgats la nit en què va néixer Jesús, quan diversos pastors es van trobar sense cap present per oferir als infants i li van oferir aliments quedant-se ells sense res. De tornada a casa van parar per descansar, van fer un foc i d’un dels troncs que cremava van sortir tota mena d’aliments. D’aquí neix la màgia del Caga Tió avui en dia.

Fer cagar el Tió de Nadal és una tradició que deixa bocabadades a moltes persones que són de fora de Catalunya o Aragó.
La tradició consisteix a fer aparèixer a casa un tros de tronc o branca gruixuda uns dies abans del dia de Nadal, col·locar-lo en algun racó abrigat amb una manta perquè no tingui fred i alimentar diàriament amb restes de menjar fins al dia que es fa cagar, cantant una cançó especial.
Hi ha llars on el tió és simplement una peça de fusta, o una caixa de mides diferents segons convingui per l’espai i mides dels write essay service regals que haurà de cagar; en canvi, en altres, és una autèntica virgueria de tronc amb ulls, barretina, cames, boca i nas.

Caga regals que han variat molt al llarg del temps. Tradicionalment, el Tió mai cagava objectes grans sinó llaminadures, figuretes de pessebre, mitjons, així com coses de menjar i beure per als àpats de Nadal i Sant Esteve, com torrons, xampany, figues seques, etc.
Darrere del Tió de Nadal s’amaguen antigues pràctiques rituals dirigides a propiciar l’abundància i la cohesió familiar durant el període hivernal.
Antigament, aquest tros de tronc robust es cremava a la xemeneia un cop havia cagat tots els regals. Aquest foc hivernal simbolitzava, la comunitat i la continuïtat de la família: donava llum i allunyava els elements estranys de la casa.

Originalment, el tronc cremava de Nadal a Reis, i després es guardava en un lloc discret simbolitzant un amulet protector de la casa, de la ramaderia i dels camps. També era costum escampar les seves cendres pels conreus i els estables, i fins i tot sobre els llits, com un ritual per propiciar la fertilitat.

Cançoner

 

Caga Tió,

Tió de Nadal,

no caguis arengades

que són massa salades,

caga torrons

que són més bons!

 

Tió, Tió, 

caga turró

d’avellanes i pinyó, 

si no vols cagar

et donaré un cop de bastó.

Tió, tió,

caga torró

d’aquell tan bo;

si no tens més

caga diners,

si no tens prou

fes un pet i remou.

 

Tió, tió,

caga torró,

si no tens massa ;caga carbassa

si no tens prou; caga un ou

si no tens més; caga diners.

La meva experiència

A la meva família sempre ens ha agradat celebrar el Caga Tió, aquest any qui ha gaudit més ha sigut el meu nebot, ja que té 2 anys.

La meva germana i la seva parella van crear el Caga Tió i el van amagar  pel bosc, perquè vagin a donar un passeig i el meu nebot el trobés allà. 

Li va fer moltíssima il·lusió i se’l va emportar a casa per alimentar-lo i cuidar-lo.
   

Ely Palomo Urbina

Publicat dins de General | Deixa un comentari

La seguretat en les joguines

LA SEGURETAT EN LES JOGUINES

La seguretat de les joguines és molt important  (sobretot en els infants de 3 a 6 anys) ja que poden haver-hi possibles incidents amb el seu ús o qualitat.

Les joguines han de complir uns requisits mínims perquè es puguin comercialitzar sense cap inconvenient, aquests requisits són aplicables a tota la Unió Europea.

Hauran de tenir normes de fabricació per eliminar riscos i accidents, una etiqueta amb les instruccions d’ús i l’edat essay writer help mínima per utilitzar-la i la marca CE (símbol de garantia i legalitat).

És important que l’infant sigui sempre supervisat per un adult.

Totes les joguines per que siguin segures cal que compleixin tres condicions:

 • Ha de complir la normativa legal vigent a Espanya i ha d’informar eficaçment del funcionament de la joguina, de les situacions de risc per un ús inadequat i de les precaucions que s’han de pendre. “Reial decret 1205/2011, 26 agost, sobre la seguretat de les joguines” .
 • A l’hora de comprar-la, s’ha de seleccionar atenent-ne el valor lúdic i educactiu.
 • Tenint en compte el comportament habitual de nens i nenes, no s’ha de posar en perill la seguretat i la salut dels usuaris, ni de terceres persones, quan se’n fa un ús adequat.  

Alguns dels articles més significatius de la normativa són :

Article 1. S’entén per joguina tot producte destinat a infants menors de 14 anys i concebut o manifestament adreçat a ser utilitzat per jugar.

Article 3. Es prohibeix la comercialització de les joguines que no compleixin les exigències de seguretat essencials establertes en l’annex II d’aquest Reial Decret.

Article 5. Les joguines amb la marca CE es consideraran conformes a les disposicions marcades en aquest Reial Decret.

Article 11.5. La marca CE i el nom i/o la raó social i/o la marca, així com l’adreça del fabricant o del seu representant autoriotzat o de l’importador dintre de la comunitat han d’anar col.locats de manera visible,llegible i indeleble, sia sobre la joguina o bé sobre l’envàs .

Article 14.2. Les joguines procedents de països que no formen part de l’acord de Ginebra, a més de complir les disposicions establertes en aquesta disposicó, han de fer constar en l’etiqueta de país d’origen. 

La normativa europea i espanyola ha de proporcionar la següent informació:

 • El nom i la marca.
 • El domicili i el número de registre industrial o d’identificació fiscal, del fabricant, de l’importador o de l’organisme responsable de la venda de la joguina.
 • Símbol per a les joguinesno adequades a infants menors de 3 anys.Per qualsevol reclamació, s’ha de demanar tiquet de compra, comprovar-lo i guardar-lo, amb la data la identificació del venedor i l’import total.
  • L’Associació Espanyola de Normalització i Certificació (AENOR) és l’encarregada de donar el distintiu de normalització N a les joguines.  (Identifica les joguines espanyoles que han passat per proves fetes per especialistes que han avaluat el producte).
  • L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) vetlla i representa els interessos dels infants i/o dels pares com a consumidors.
  • Per últim els videojocs tenen el seu sistema d’etiquetatge anomenat  Pan European Game Information [Informació Europea]  (PEGI), compartit per 27 països europeus, que classifica els jocs segons el seu contingut. Les classificacions les porten a terme membres de la indústria del videojoc  juntament amb l’institut Holandès de Classificació de Material Audiovisual.
Publicat dins de General | Deixa un comentari

El 25N

Soc la Cristina Camús, del grup X i en aquest article voldria parlar una mica de l’origen d’aquesta data, com va sorgir i que fem nosaltres avui dia per tractar del fet que només es tracti d’una commemoració.

ORIGEN

Es remunta a 1960 quan les germanes Pàtria, Minerva i Maria Teresa Mirabal van ser brutalment assassinades a República Dominicana pel seu activisme polític en oposició al govern del dictador Rafael Leónidas.

COM VA SORGIR?

El 25 de novembre va ser la data escollida per la primera trobada feminista llatinoamericana  i del Carib per commemorar les vides de les germanes Mirabal i, per promoure el reconeixement mundial de la violència de gènere.

Fins llavors, la majoria dels governs considerava a la violència contra les dones com un assumpte privat entre particulars i no com un problema generalitzat que afecta greument els drets humans.

QUE FEM NOSALTRES?

A l’institut Robot & Serra fem uns tallers i activitats guiades per els/les alumnes de segon curs d’animació que ens van ajudar a reconèixer i conscienciar-nos en situacions de masclisme, des d’abús fins micromasclismes que vivim cada dia i tenim normalitzats.

També vam fer una activitat de reflexió personal on vam parlar sobre com ens sentim sobre nosaltres mateixes i les nostres companyes i així tractar fer un procés de valorar-nos més i empoderar-nos.

Juntament amb el meu grup vam arribar a la conclusió de que no és just com ens sentim en aquesta societat patriarcal que encara té molt per avançar.

Ens entristeix i enfada com veient tot el que continúa passant, existeixen països que no reconeixen la violència de gènere i per això seguirem manifestant-nos per els nostres drets i la igualtat.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

OFERTA LÚDICA “EL FORAT”

La Marina i l’Ana són dues alumnes de l’institut Ribot i Serra que estan cursant el Grau Superior d’Educació Infantil, estan treballant l’oferta lúdica per als infants i han realitzat una entrevista al “Forat” que us deixarem a continuació.

Servei Socioeducatiu de Barberà del Vallès

L’oferta lúdica de Barberà del Vallès està composta per un centre obert, “el Forat”, dedicat tant com per a infants com per adolescents. Cal remarcar que anteriorment només estava enfocat per a l’etapa juvenil, però a causa de les demandes i a la importància que consideren que se li ha de donar a l’etapa infantil, ha decidit obrir un grup nou.

Dades del centre

Carrer de Nemesi Valls, 35, 08210 Barberà del Vallès, Barcelona

Telèfon: 937 183 417

Correu electrònic: elforat@bdv.cat

Destinataris

Es tracta d’un servei públic i totes les activitats són gratuïtes.

Aquest centre obert està enfocat de cara a la població infantil i juvenil, preferentment a Barberà del Vallès. Respecte a la franja d’edat, hi ha dos grups: un de 3 a 12 anys, dedicat a l’etapa infantil-primària, i una altra d’entre 12 i 29 anys, dedicat a l’etapa adolescent i juvenil.

L’espai

Aquest espai no és per compartir-lo amb els adults o familiars. Els adults o familiars tan sols poden conèixer l’espai i poden participar d’algunes activitats o xerrades específiques per a famílies amb fills i filles d’entre 12 i 29 anys. Però la programació d’activitats i l’espai relacionat és per a la població infantil o jove.

Els equipaments del Servei Socioeducatiu són l’espai La Roma, pels adolescents i El Forat, per als infants. També es compta amb la parella educativa de medi obert, les quals ofereixen acompanyament i fan activitats específiques a l’espai públic.

De cara al grup d’adolescents i joves d’entre 12 i 29 anys, des del projecte PIDCES (Punt d’Informació i Dinamització als Centres Educatius de Secundària), es realitzen campanyes i dinàmiques d’informació i sensibilització als instituts.

El nombre d’infants per a cada espai va en funció de les activitats i les sales. Actualment la participació està determinada per les mesures de prevenció per la COVID-19. En cas de poder-se a dur l’activitat presencialment, la ràtio és de 6 participants i una persona dinamitzadora.

Les activitats que es fan al centre

Actualment s’estan activant tallers de lleure i oci de les temàtiques següents dinamitzats per talleristes especialitzats: Música, Cant, Ioga, Teatre, Escriptura Creativa, Dibuix i il·lustració, Anglès per viatjar, Àrab i Italià. Aquestes activitats es realitzen en els dos grups, infantil i juvenil, però l’Afrobeat, Autodefensa per a dones, Audiovisuals i Fotografia només es realitzen amb el grup juvenil.

També s’ofereixen 5 projectes dinamitzats pel mateix equip del servei socioeducatiu: Art i Emoció, Jocs i Tornejos Cooperatius, Cultiva’t (Hort) destinat als dos grups. Els projectes Enxaxa’t i Parlem de Sexualitats només estan enfocats per al grup juvenil.

A més, es poden oferir activitats de tipus informatives com xerrades vinculades al món laboral, formació, voluntariat, mobilitat internacionals, discriminacions, salut…

Per últim, es realitza l’Acompanyament Socioeducatiu, coordinat amb els instituts del municipi. Aquest és un servei de suport a l’estudi. Cada centre té uns dies assignats. L’horari és de 16 a 17 h.

A continuació, també ens van dir que per la pandèmia de la COVID-19 avui dia no es fan les mateixes activitats, sinó que s’han hagut de tenir en compte molts aspectes, el no contacte, no compartir material, les distàncies, la ventilació… Tota l’oferta d’activitats s’ha adaptat per poder complir amb les mesures de seguretat per la COVID-19. 

Horari

L’horari d’obertura de l’equipament, en una situació de normalitat, és de dilluns a divendres de 16 a 20 h. Actualment només es pot accedir per participar en les activitats i/o per a realitzar consultes amb cita prèvia.

El personal

Al centre hi ha un total de 6 persones educadores. Quatre formen part de l’equip presencial als equipaments, repartits en parelles educatives (dues a La Roma, dues al Forat). I la parella educativa restant, són l’equip de Medi Obert i fan la seva intervenció als carrers del municipi.

En el cas dels tallers que s’ha comentat anteriorment sobre temàtiques concretes, com podria ser ioga o italià, també participen en els equipaments talleristes especialistes en la temàtica. A més en l’actualitat només hi ha personal professional, però és cert que en anteriors cursos sí s’han tingut persones voluntàries dinamitzant activitats de projectes concrets.

Influència de la COVID-19 en el nombre d’infants

La participació sempre varia en funció de l’activitat, però a banda de les limitacions de ràtios, els tràmits (inscripcions i entrega de documentació), les mateixes mesures de seguretat (haver de dur mascareta, distància, etc.), entre altres circumstàncies, han afectat la participació dels infants i els/les adolescents i joves resultant en una baixa participació.

 

Per finalitzar, respecte al nostre punt de vista aquest centre és molt complet, ja que tal com hem mencionat anteriorment ofereix activitats per als infants i adolescents així com xerrades per als instituts.
Però sí que és cert que malauradament degut a la pandèmia de la COVID-19 han hagut de reduir els horaris així com el nombre de participants en les activitats.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

ENTITAT LÚDICA: BIBLIOTECA LA SERRA

ENTREVISTA OFERTA LÚDICA A LA PETITA INFÀNCIA. 

PRESENTACIÓ

Hola a tothom! Som la Paula Risco i la Irene Rubio, estem cursant el cicle superior d’Educació infantil al Ribot i Serra. 

Hem escollit d’entitat lúdica la Biblioteca La Serra i en aquest article trobareu l’informació que ens han donat.

INTRODUCCIÓ

Dilluns 18 vam fer una entrevista a la Biblioteca La Serra, vam fer una visita guiada per tota la biblioteca acompanyades de la Eva Jiménez i li vam fer un seguit de preguntes.

El nostre interés d’aquesta visita era preguntar per l’oferta lúdica a la petita infància, en les activitats que els ofereixen a ells i a la seva família, veure una mica la biblioteca i els seus espais i parlar una mica amb elles i aclarir alguns dubtes.

A continuació explicarem una mica la nostra entrevista a la Biblioteca La Serra, les seves dades i l’historia, la informació que hem obtingut a la entrevista i per finalitzar una conclusió.

Dades del centre.

Biblioteca La Serra,

Pl. de Cristóbal Ramos, 1 08202 Sabadell

Horari:

 • Dilluns, dimarts, dijous i divendres de 15.30h a 20.30h
 • Dimecres de 9.30h a 13.30h
 • Dissabtes tancat

Història

La Biblioteca de la Serra és una de les biblioteques municipals de Sabadell. La gestiona l’Ajuntament de Sabadell en conveni amb la Diputació de Barcelona i forma part de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona i del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.

És un equipament del Districte 7 de Sabadell que dona servei als barris de Torre-romeu, Can Roqueta, el Poblenou i el Raval d’Amàlia. Inaugurada el 8 d’abril de 2006, té una superfície total construïda de 537 m2 i disposa de 86 punts de lectura i treball. L’espai està distribuït en una única planta, amb àrees infantil i petits lectors, general, música i cinema, i premsa i revistes. A més, acull l’auditori Lluís Elias i Bracons, amb un aforament per a 40 persones, on es duen a terme activitats diverses: exposicions, xerrades, animacions lectores, etc.

ENTREVISTA:

Activitats. 

 • Hora del conte
 • Petits, petits
 • Animacions lectores infantils
 • Bibliolabs (infantils, joves i adults)
 • Bebeteca

Aquestes activitats estan adreçades als infants, es fan una vegada o dos al mes, però amb la situació que hi ha ara, es fan per on-line i adreçades a tot Sabadell, només has d’inscriure’t. 

Recursos

Activitats lliures i inclusives, disposen de Wifi lliure, ordinadors amb internet per treballar, televisió per veure pel·lícules que ofereix el centre i amb aules polivalents per a qualsevol públic.

Valors que promou el centre: 

 • Valors de lectura. 
 • Educació i cultura. 
 • Comunitat. 
 • Accés gratuït a tots els serveis. 
 • Igualtat.

Espais:

Hi ha 3 espais diferents:

 • Espai Infantil. 
 • Espai d’estudi. 
 • Espai de lectura. 

 Destinataris.

Hi ha activitats lúdiques per bebes, infants, joves i adults, es una entitat pública i dirigida per tothom. 

Organigrama del centre. 

Nom Servei
Montserrat Alonso Direcció
Eva Jiménez Àrea General i Infantil
Paquita Martín Consergeria
Juan Fco. Sànchez Àrea General

Especialitzacions.

  • Arts de l’agulla. Ofereix un fons documental que inclou diverses temàtiques: història de la moda, disseny, moda i empresa, costura i patronatge, artesanies i manualitats tèxtils, així com una selecció de novel·la i cinema relacionada amb la moda i la costura; també incorpora una part de fons infantil de la mateixa temàtica. A més, la biblioteca conté un fons cinematogràfic de cinema familiar i conserva els documents que fan referència al municipi de Sabadell (col·lecció local).
  • Cinema familiar.

 

 

 

Infants amb risc social.

Ens trobem en un barri pobre de les afores de Sabadell,  bastants ciutadans i ciutadanes acudeixen a aquest servei públic que dona la biblioteca, ja sigui per fer activitats, préstecs, ús dels ordinadors, etc.

Adaptacions i accessibilitat infants amb discapacitat física o mental:

La Biblioteca La Serra, no disposa d’espais específicament fets per infants amb NEE, sinó que les seves instal·lacions són aptes per a qualsevol infant, ja que treballen molt la inclusió, de totes maneres disposen de llibres especials amb una lletres més grans i els ordinadors tenen programes per adaptar segons la necessitat i abans del Covid-19, hi havien tallers per infants amb DF. 

CONCLUSIÓ:

Hem trobat que aquesta Biblioteca manca d’activitats pels infants, sabem que ara mateix no es poden fer totes, però les que ja tenen programades abans de la Covid no tenen res a veure amb totes les activitats que es fan en les altres biblioteques del Municipi, encara així és una Biblioteca que dins dels seus recursos es troba ben equipada tant dels professionals com del material necessari.

Convidem que doneu una ullada a l’enllaç de sota, és la pàgina oficial de les activitats infantils.

https://sites.google.com/view/elclubdelpeti

Aquí deixem unes quantes imatges de la Biblioteca La Serra, esperem que us hagi agradat.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

CASAL CÍVIC SABADELL – ARRAONA – ELS MERINALS

Hola! Som la Janira, l’Amanda i la Paula Pardo de primer de TEI Y. En aquest article us explicarem i resumirem una entrevista que li vam fer a la Mila, la directora del projecte Jugar i descobrir que es duu a terme al centre cívic arraona – els Merinals.

 • DADES DEL CENTRE:

Adreça de contacte                                                    Horari del centre

Plaça Pla de l’amor, 2                                                        dlls-dv: 9-13.30h i de 15-22h

Codi postal                                                                       ds: de 10 a 13h i de 16-20h

08205                                                                                   dg i festius tancat

 

Tipus de servei                                                            Correu electrònic

Públic/sense ànim de lucre                                             cc.arraonamerinals@gencat.cat

Tèlefon de contacte                                                   Municipi

93 725 65 00                                                                        Sabadell

 

 • INFORMACIÓ DEL CENTRE:

El Centre Cívic Sabadell – Arraona – Els Merinals, es va inaugurar l’any 2000. És un espai que poden gaudir els infants, joves, grans i entitats. En aquest centre es poden fer diverses coses com per exemple: tallers, conferències, exposicions i un gran nombre d’activitats que permeten la relació entre les persones, ampliar els coneixements i fomentar les aficions que tenim.

També ofereix uns quants recursos que reforçen projectes per a la millora de la comunitat, fomentar el desenvolupament integral de cada persona, promoure els valors cívics i donar suport al teixit associatiu en el seu compromís amb la societat.

 • VALORS:

Aquest centre cívic fonamenta el desenvolupament integral de la persona, promou els valors cívics del respecte, la tolerància, la solidaritat i la cooperació i donar suport al teixit associatiu en el seu compromís amb la societat.  

 • ESPAIS:

Aules taller: Per fer tallers de treballs i activitats formatives.

Aula del programa “Jugar i llegir”: Racons de jocs amb material lúdic, lligat al programa “Jugar i llegir”.

Punt Òmnia: Per apropar la ciutadania a les noves tecnologies.

 • ESPAI JOVE (12-18 ANYS)

Punt de trobada (presencial): de dilluns a divendres per la tarda

Esports exteriors (presencial): dilluns a la tarda

Jocs de taula (presencial): dimarts a la tarda

Cinefòrum (presencial): dijous a la tarda

Lliure elecció (presencial): divendres a la tarda

 • PROGRAMA “JUGAR I DESCOBRIR”:

És un programa socioeducatiu per a infants de 4 a 12 anys que pretén integrar el joc i la descoberta.

Fomenta valors entre els infants, basant-se en el respecte, la tolerància i la solidaritat, on també s’ajuda a desenvolupar la imaginació, la creativitat,  l’amistat i la convivència entre ells i elles amb els més grans.

Mitjançant aquest programa els hi donen suport a l’estudi, els fan descobrir, crear i dialogar mitjançant el joc. 

 • ACTIVITATS FÍSIQUES

Meditació: 

Horari: dilluns, de 10 a 11h

Preu: 20€

Ioga i emocionalitat:

Horari: dilluns, de 11:30 a 12:30h

Aprenem bones postures:

Horari: dilluns, de 15:15 a 16:15h

Gimnàstica suau: 

Horari: dimarts i dijous, de 9:15 a 10:15h

Preu: 10€/mes

Gimnàstica amb cadires:

Horari: dimarts, de 12 a 13h

Iniciació al Txi Kung:

Horari: dimarts, de 19:30 a 20:30h

Activitat suau per gent gran i persones malaltes: 

Horari: dimarts, de 9:30 a 11h

Preu: no socis: 21€/trimestre socis: gratuït

Ioga terapèutic: 

Horari: dimecres, de 19 a 21h

Preu: 20€/trimestre

Taitxí: 

Horari: divendres, de 18:30 a 19:30h

Preu: 12€/mes

 • ACTIVITATS MANUALS I ARTÍSTIQUES:

Treballs manuals:

Horari: dilluns, de 16 a 20h

Preu de l’activitat: 20€

 • FORMACIÓ I CREIXEMENT PERSONAL:

Lectoescriptura en llengua castellana:

Horari: dilluns, de 10:30 a 11:30h

Taller de gestió de la pèrdua:

Horari: dilluns, de 10:45 a 11:45h 

Risoteràpia:

Horari: dimarts, de 10 a 12h

Preu: 20€

Català i castellà per a persones nouvingudes:

Horari: dimarts i dijous, de 9:15 a 15:15h 

Taller de memòria i manteniment cognitiu

Horari: dimecres, d’11 a 12:30h 

Preu: no socis 20€  socis gratuït

Taller de gestió del temps:

Horari: dimecres, de 19:15 a 20:15h

Coaching per a pacients de càncer:

Horari: dijous, de 16 a 18h

Preu: 20€

Català escrit:

Horari: divendres, de 10:30 a 11:30h

 • NORMATIVA DEL CENTRE

Segons el que ens va dir la Mila, el centre segueix les mesures de covid en aquest moment, però quan no hi havia covid el seu projecte de “jugar i descobrir”, seguia les mateixes normes que una escola.

 • PERFILS PROFESSIONALS:

La Mila ens va comentar que hi pot treballar tothom que tingui un títol universitari però, que preferiblement els que estan relacionats amb l’educació i l’educació social.

 • ORGANITZACIÓ DEL CENTRE:

Del que ens va explicar la Mila, aquest centre està format per treballadors i treballadores els quals fan la feina en equip, tots s’ajuden entre tots. El dies que els infants van al centre per fer les activitats plantejades del dia, ho deixen tot preparat abans. Un cop els nens i nenes es troben allà, els monitors i monitores deixen que experimentin amb llibertat però sempre amb el suport d’aquests. 

Organitzen les activitats per trimestre i sempre tenen cura que, el que hagin fet a l’escola, no coincideixi amb el que faran al centre. Sempre tenen un “Plan B”, és a dir, si els infants han anat d’excursió a la Mola, els monitors i monitores procuren fer un altre tipus de jocs lúdics per tal de no cansar als nens i nenes i alternin el tipus d’activitat. També tenen en compte els gustos dels infants, abans de planificar el mes tenen un dia de conversa amb els nens i nenes per tal de que puguin formar part d’aquesta planificació. Un cop han programat tot, es fixen en tot el material que necessiten per portar a terme l’activitat. 

 • A QUI ESTÀ DESTINAT?

Aquest centre està destinat per a totes les persones que es vulguin apuntar del barri” – Diu la Mila. Un cop al trimestre organitzen diferents activitats per a que les famílies es puguin apropar i realitzar les ofertes lúdiques del dia. Ara amb la situació del Covid-19 ja no es pot fer res per tal de que no hi hagi gent acumulada.

Parlant sobre el programa que tenen ara “Jugar i Descobrir”, aquest està destinat per infants dels 4 als 12 anys i quan estàn en el centre es fa una divisió de tres grups:

 • 4-6 són els petits (dilluns i dimarts)
 • 7-9 són els mitjans (dimecres i dijous)
 • 10-12 són els grans (divendres)
 • HI HAN INFANTS EN RISC SOCIAL O AMB NEE?

El tema de si hi han infants en risc social o no, la Mila ens va comentar que no, 18 dels 22 infants són marroquins, hi han 3 nens que són africans i 1 que és de Sabadell. El que ens va poder afirmar és que tenen un nen amb Síndrome de Down i per tant és el que necessita una atenció una mica més especialitzada.

 • ÉS FÀCIL PER INFANTS AMB DISCAPACITAT FÍSICA?

Sí, ja que és un edifici d’una sola planta i per tant hi ha una fàcil accessibilitat per a tothom.

 

WEBGRAFIA: 

http://sac.gencat.cat/sacgencat/AppJava/document.jsp?doc=7_11178.pdf

http://xecat.gencat.cat/equipaments/casal-civic-sabadell-arraona-el-merinals

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

ENTREVISTA OFERTA LÚDICA: CLUB NATACIÓ SABADELL

ENTREVISTA OFERTA LÚDICA: CLUB NATACIÓ SABADELL

PRESENTACIÓ

Bon dia/tarda/nit, som un grup conformat per l’Aida, el Marc i l’Ariadna. Som estudiants de l’institut Ribot i Serra, específicament estudiem el Grau Superior de “Tècnic/ques en Educació Infantil”. En aquesta presentació trobareu un treball que consisteix en una entrevista relacionada amb les diferents ofertes lúdiques que podem trobar a Sabadell.

INTRODUCCIÓ

En el nostre cas, aquest treball ha sigut fet al club natació de Sabadell. En aquest, trobareu diferent informació repartida en diferents apartats: Dades del centre, dades de l’entrevista i una conclusió final del treball.

DADES DEL CENTRE

 • NOM:

Club Natació Sabadell

 • UBICACIÓ:

Carrer dels Montcada, 2 · 08203 · Sabadell

 • TELÈFON: 

937136464

 • HORARIS DEL CENTRE:
DIA OBERT TANCAT
Dilluns 6:00 h 21:00 h
Dimarts 6:00 h 21:00 h
Dimecres 6:00 h 21:00 h
Dijous 6:00 h 21:00 h
Divendres 6:00 h 21:00 h
Dissabte 6:00 h 21:00 h
Diumenge 7:00 h 17:00 h
 • DESTINATARIS:

El club té activitats i serveis destinats tant a adults com a infants i joves.

DADES ENTREVISTA

 • ACTIVITATS:

Aquàtiques: 

 • Abonament: (Només per adults)
 • Cursos: (Adults-Infants i joves)
 • Classes particulars: (Només per infants i joves)

Dirigides: 

 • Abonaments: (Adults-Infants i joves) Activitats dirigides per gaudir de l’esport, posar-te en forma i vetllar de la teva salut a través de diferents rutines i exercicis, entrenament al gimnàs, sessions dirigides amb música i bicicleta…
 • Entrenament personal: (Només per a adults) 
 • Ofereix el SERVEI d’Entrenadors Personals Club (EP), amb els quals podràs aconseguir els teus objectius ràpidament. Aprendràs a executar correctament cada exercici, guanyar massa muscular i definir el teu cos.
 • Cursos per adults: El Club posa a l’abast totes les possibilitats de l’esport per estar sempre al dia i gaudir de les darreres novetats en fitness, activitats de musculació i activitats suaus, així com activitats de defensa personal o de contacte i per aquells que us agrada ballar us donem la possibilitat de fer-ho amb els actuals campions d’Espanya de Balls de saló i tropicals.
 • Cursos infantils: Podran gaudir de diferents sessions esportives de manera dirigida i adequada a la seva edat i desenvolupament muscular.

Raqueta: 

 • Raqueta per adults
 • Padel.
 • Esquaix.
 • Tennis Taula.
 • Frontó.
 • Raqueta per infants i joves
 • Padel + classes.
 • Esquaix + classes.
 • Tennis Taula + classes.
 • Frontó + classes.

Casals i campus :

 

 • Ofereixen la possibilitat de passar els dies de festa escolar a les millors instal·lacions. 

 

 

 • Què ofereixen? Tipus de servei (públic, privat, sense ànim de lucre…)

 

Breu descripció

El Club Natació Sabadell és una associació privada i un club esportiu federat català amb personalitat jurídica, capacitat d’actuar i sense ànim de lucre.

La seva finalitat és fomentar i practicar la natació en totes les seves especialitats. Destina, com a mínim, el setanta per cent de les seves rendes anuals als seus fins associatius. La resta de les rendes anuals es destinen a incrementar la dotació patrimonial.

Per tal de facilitar la formació humana integral, el club té en funcionament l’anomenada Escola Santa Clara (a la qual assisteixen els esportistes que complementen l’activitat escolar amb la pràctica esportiva).

 • ORGANIGRAMA:

 • NORMES DE SEGURETAT
 1. Tractament responsable
 2. Consentiment
 3. Drets
 • ESPAIS

Centre de medicina:

 • Centre de medicina: Aquest sector està format per un equip de metges especialitzats en medicina de l’esport, fisioterapeutes, massatgistes, nutricionistes, podologia, psicòleg. T’ajudaran a tenir cura del teu cos, prevenir lesions, etc.
 • Servei mèdic: Realitzem revisions mèdiques segons l’edat i la pràctica esportiva, amb la possibilitat de diagnòstic, tractament i seguiment de lesions, així com la prevenció d’altres.
 • Proves d’esforç: És molt important conèixer l’estat físic i quins són els límits del cos quan s’està desenvolupant una activitat físico-esportiva. Per això recomanem una revisió mèdica amb prova d’esforç.
 • Servei de fisioteràpia: L’equip que tenim està format per especialistes en l’esport amb les millors tècniques terapèutiques i preventives per tal d’aplicar el tractament més adient a cadascú:
 • Massatge terapèutic.
 • Massatge esportiu.
 • Tractament preventiu de patologies.
 • Reeducació postural.
 • Osteopatia.
 • Electroterapia (ultraso, i electroestimulació).

 

 • Servei de massatges: Oferim una gran varietat de tècniques terapèutiques com:

 

 • Massatge Esportiu.
 • Antiestrès.
 • Relaxant.
 • Drenatge Limfàtic.
 • Reflexologia Podal I Facial.
 • Reeducació Postural.

 

 • Servei de dietètica i nutrició: Al nostre centre tenim una especialista en nutrició en obesitat i sobrepès, intoleràncies alimentàries i alimentació.

 

Servei de podologia esportiva: Fem un estudi dinàmic i estàtic dels peus amb un sistema que facilita el diagnòstic i la prevenció de lesions obtenint la màxima informació.

Área infantil:

 

 • Al club hem creat un espai de lleure on els infants poden gaudir d’una bona estona, jugant i divertint-se o també poden gaudir d’un espai relaxant per a fer deures o estudiar.
 • Miniclub i Clubijoc: Espai lúdic on els més petits poden passar una bona estona en companyia de les monitores mentres els pares fan esport a les instal·lacions del Club. Gaudiran de joguines infantils, educatives, pintures pintar i retalls.
 • Espai Junior: Espai per a infants de 12 a 14 anys, amb taules per fer deures, estudiar, escoltar música, ordinadors i wifi gratuït. Inclou espai de joc amb tele per veure pel·lícules i dibuixos. Sempre controlat per monitors.
 • Festes d’aniversari: Per aniversaris. Oferim catering o no,  depenent del cas i podran gaudir de piscina.

 

Área termal:

 

 • És una zona on es gaudeix de diferents opcions. Com jacuzzi, sauna, spa, banys, entre altres.
 • Aiguajoc: Oferim un espai únic amb piscina coberta climatitzada i amb diferents circuits i que contribueixen a una relaxació del cos i millores de certes lesions. Piscina ideal per qualsevol edat.
 • Sauna finlandesa: La utilitzem per fer una  higiene profunda de la pell. Amb temperatures de 80º a 100º on facilitem l’eliminació de sèu, toxines i bactèries.
 • Banys turcs: Són banys de vapor calent amb temperatures entre els 55º i amb una humitat relativa del 100%. Combinem la calor seca i l’humitat amb el fred i el massatge.
 • Hidromassatge (SPA): Utilitzem l’hidromassatge i aigua calenta per la relaxació de la musculatura després de l’exercici físic.
 • Dutxes a pressió: Són dutxes que aporten beneficis múltiples i permeten una millor recuperació de les lesions o afeccions.
 • Zona de relaxació: Espai càlid i relaxant ideal per descansar i recuperar-se de l’activitat física.

 

Área d’estètica:

 

 • Disposem d’un servei de la imatge personal. 
 • Estètica: Oferim tractaments facials i corporals, hidratants, neteges de cutis, peelings, depilacions, manicures i pedicures i tractaments.

 

Training Camps:

 

 • Al club disposem d’instal·lacions per a equips i que  puguin portar a terme una estada esportiva. Gaudeixen de la piscina olimpica exterior i climatitzada i centre fitness, un àrea de salut esportiva amb serveis mèdics.

 

Altres: 

 • Bars – Cafeteries

 • Botiga Club

 • Lloguer d’espais

 • Pàrquing

 • Pàrquing bicicletes

 • Armaris en els vestidors

 • Descomptes

 

 • Hi han infants amb risc social?

 

Si, hem trobat casos d’infants amb risc social.

 

 • Quina normativa o projecte educatiu teniu en el centre?

 

Tenim uns objectius en els que prioritzem, fomentar l’esport, afavorir en tots els nivells educatius la formació adequada. Beques i ajuts pel desenvolupament educatiu i esportiu.

Elaborem programes dirigits a persones amb diversitat, oferint recursos i donant suport, aportant motivació i superació a les persones afectades.

Mantenir i facilitar les instal·lacions esportives.

Informar i difondre coneixements relacionats amb la salut.

Estimular els valors de l’esport, el compromís, l’esforç, el respecte i la tolerància.

 

 • Quines són les normes de seguretat en el centre?

 

 

 • Tractament responsable: amb els usuaris i el personal.
 • Consentiment: de l’interessat pel tractament de les seves dades i l’oferta prospectiva dels productes y serveis.
 • Drets: Les persones tenen dret a accedir a les seves dades personals. 

 

 

 • Quins valors promouen?

 

Som una entitat esportiva i fomentem valors com la responsabilitat, la motivació, l’equip, la perseverança i la superació.

 

 • Adaptacions per a nens i nenes amb NEE/NESE? Té accessibilitat per a infants amb qualsevol DF?

 

En el club donem l’oportunitat a la participació de les persones amb alguna discapacitat, que participin i gaudeixin de l’esport i al mateix temps contribueixi al seu procés de rehabilitació física, psicològica i/o social.

Tenim tres nivells que són:

 • Esport terapèutic: El nostre objectiu és perfeccionar aquelles qualitats que s’han anat desenvolupant en el procés de rehabilitació, mitjançant jocs i adaptats a la seva discapacitat.
 • Esport recreatiu: Fomentem la diversió i al mateix temps la integració i les relacions socials.
 • Esport competitiu: L’objectiu és en aconseguir la superació d’un mateix i la búsqueda de resultats competitius.

Si, qualsevol infant amb diversitat funcional pot venir a fer les nostres activitats adaptades.

 

CONCLUSIONS

Les nostres conclusions són positives, gràcies a l’entrevista hem descobert que és un centre ampli tant en els serveis dels quals disposen tant pel sector adult i jove, però en el nostre cas el més important era l’àrea infantil.

Ens ha sorprès quants espais i àrees disposen en aquest sector.

Opinem que és molt complet i que segur que tant les famílies com els infants poden gaudir d’un dia molt divertit.

L’entrevista va ser molt enriquidora, perquè hi ha àrees que no sabíem que podrien dins d’aquest club.

 

WEBGRAFIA

www.https://www.nataciosabadell.com/

https://www.google.com/search?q=club+natacio+sabadell&safe=strict&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjFjJqum6buAhXymFwKHduaDREQ_AUoAnoECAsQBA&biw=1202&bih=1319

 

⇒Redactat per Marc Hernández Medina, Aida Sanjuan Toro i Ariadna Gutiérrez Quirós 1r TEI Grup Y (2020-2021)

Publicat dins de General | Deixa un comentari

WIKIPARK

WIKI PARK PARQUE INFANTIL - Publicaciones | Facebook

UBICACIÓ:

 • Calle FUERTEVENTURA ESQ. CANADA
 • Sabadell

HORARI DEL CENTRE O DE LES ACTIVITATS:

 • 11:00-14:00 
 • 17:00-20:30

DADES DEL CENTRE:

DESTINATARIS: 

En el nostre chiquipark és fan les celebracions d’aniversaris dels més petitS, però l’espai també el poden compartir amb els seus familiars, per així possibilitar que els infants es sentin més segurs en un espai desconegut. També els infants poden gaudir de l’espai acompanyats d’una monitora, quan la seva família estigui dinant o sopant en el restaurant La Graella.

ACTIVITATS: 

Primer de tot, tots gaudiran d’un esmorzar o d’un berenar, segons en quin moment del dia celebrin l’aniversari. Desprès segons el que he comprovat arriba el moment que més agrada als infants. Quan surt la nostra mascota amb la pastís d’aniversari, per a que el protagonista d’aquest event pugui bufar les espelmes. El protagonista de l’aniversari també gaudirà d’una corona personalitzada amb el seu nom i la seva edat. També es fan activitats d’animació, com jocs especialitzats segons les edats dels infants, balls amb cançons infantils i cançons de plena actualitat per poder ballar, per últim l’infant qui vulgui podrà pintar-se la cara amb l’ajut dels animadors i animadores. 

wikipark hashtag on Twitter

TIPUS DE SERVEI, NORMATIVA, PROJECTE EDUCATIU I ELS SEUS VALORS:

El servei que oferim és privat, ja que hauran de pagar la quantitat determinada per les festes d’aniversari, el preu  variarà segons la quantitat d’infants i el dia de la celebració. En el cas de deixar l’infant per a que jugui, quan s’està fent un servei a la Graella, hauran de deixar un total de 4€ per infant. 

Som un centre lúdic, basat en el temps de lleure. L’infant no haurà de seguir unes activitats reglades sinó que podrà fer el que desitgi en cada moment de la seva estància.

Nosaltres com a centre lúdic hem de seguir unes certes normes de seguretat per als infants que ho gaudeixen, com per exemple: el terra dels sectors on els nens disfruten ha de ser tou, hem de cobrir les barres del recorregut amb un material tou per tal de que el nen no és faci mal, els nens no poden portar les sabates dins de les atraccions…

Principalment, els valors que promovem es la diversió i el companyerisme.

PERFILS PROFESSIONALS I RECURSOS:

En aquest chiquipark gaudim de monitors i monitores entre 18 i 25 anys d’edat amb personalitat carismàtica, extrovertida, emprenedora, eficaç, responsable i el més important és que empatitzi amb l’infant, per crear un ambient segur i harmoniós. 

Disposem de dues seccions, la primera, el nostre restaurant braseria on oferim tot tipus de menús variats adaptats per tot tipus d’edats. D’altre banda tenim el WikiPark, on disposem de: un castell inflable, un recorregut constituït per dues plantes amb piscina de boles, tobogans, obstacles… Per últim tenim la zona de taules llargues en cas d’aniversari poguer portar-li el pastis a l’infant i donar-li els regals pertinents.

Restaurante: La Graella - WikiPark | Sabadell Restaurante: La Graella - WikiPark | Sabadell

INFANTS AMB RISC SOCIAL I ADAPTACIONS: 

En el nostre cas, ens trobem infants amb diverses situacions socials ja que cada cop venen nous grups amb infants nous.

Per desgràcia, part de les nostres instal·lacions no tenen accessibilitat per a infants amb deficiència funcional, ja que es tracta de castells inflables, piscina de boles… En aquest cas l’infant podrà gaudir d’una bona estona amb el personal del WikiPark. 

 

Imatges trobades a: https://es-es.facebook.com/Restaurantelagraellasabadell

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Oferta lúdica Can Folguera

CENTRE CÍVIC CAN FOLGUERA

Tipus equipament                                                                                Telèfon Equipament  

Municipal                                                                                                              935740681

Adreça de contacte                                                                               Adreça de  correu         Pablo Picasso, 32                                                                                 folguera@staperpetua.cat 

Codi Postal                                                                                                            Horari

08130                                                                                                           DLL a DS de 15 a 22h 

                                                                                                                  DM a DV de 9.30 a  12.30h

Població

Santa Perpètua de Mogoda         

 

CENTRE CÍVIC CAN FOLGUERA

El centre cívic Can Folguera, és un servei públic de l’ajuntament de Santa Perpètua de la Mogoda, aquest centre cívic fa trenta anys que porta obert.

En aquest centre ofereixen diferents activitats per a tots els públics i per a totes les edats, des dels més petits (4 anys) fins als més grans.

La finalitat és donar a la ciutadania un lloc de referència per socialitzar o per fer activitats on per un altre lloc no podria accedir.

 

PROGRAMA D’ACTIVITATS:

Hi ha activitats culturals, de cuina, de relaxació, ajudar a fer els deures al joves, i de memòria per als més grans.

Fan activitats per a tota la família, com Zumba que és a partir de 7 anys i Ioga a partir de 3 anys, hi ha activitats molt diverses.

També hi ha espais de suport a la lactància materna i ioga amb nadons.

Ara amb la Covid no es fa cap de les activitats que feien abans presencials, no està permès. Les úniques activitats que es podrien reprendre serien les d’infantil, però com només han de ser grups de 6 han decidit no fer cap.

Abans de la Covid quan podien fer activitats, aquestes estaven dirigides normalment per professionals, però també per voluntaris.

Moltes de les activitats que hi ha són gratuïtes i d’altres de pagament, però són preus molt assequibles per a tothom.

El centre està adaptat per a infants amb discapacitats, però no totes les activitats les podrien fer.

Les instal·lacions que tenen són aules bastant grans, tenen una aula que abans de la Covid la utilitzaven per a les activitats de ball, i ara aquesta s’utilitza per a diferents activitats, ja que està dividida per un mirall/porta corredissa.

S’han establert nous protocols per al curs actual i canvis en l’organització del centre per adaptar-se a la situació actual. Les persones interessades a inscriure’s hauran de demanar hora per telèfon o presencialment, on hauran de seguir les normes de seguretat i higiene, l’ús de mascareta, neteja de mans amb gel hidroalcohòlic i distància de seguretat, també respectar l’aforament a les sales i recepció del centre.

 

 

Aquesta es l’aula de ball, ioga… I es divideix en dues aules.

 

 

 

 

 

Aquesta és la planta zero on està situada la zona del conserge, els lavabos i cinc aules.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquests són els diferents espais que es divideixen en dues plantes, on es realitzen les diferents activitats del centre.

 

 

 

 

 

 

Activitats de pagament

 • DANSA BOLLYWOOD EN FAMÍLIA

Horari: Dijous de 17.15 a 18h 

Edat: Apartir de 5 anys

Preu: 15€/ mes, matricula 15€ 

Arts Humanes 

Descripció: Dansa oriental per passar bons moments en família.

 

 • IOGA AMB NADONS 

Horari: dijous de 17.15 a 18.15h 

Edat: per a nadons no caminadors 

Preu: 10,75€/mes*

Xarxa de Centres Cívics

Descripció: Un espai on poder gaudir de la pràctica del ioga juntament amb el teu nadó treballant la unió del cos i de la ment mitjançant la respiració, els estiraments i els moviments.

 • PETITS XEFS

Horari: divendres de 17.15 a 18.45h o de 19 a 20.30h 

Edat: a partir de 8 anys 

Preu: 17,75€/mes 

Xarxa de centres cívics 

Descripció: Per aprendre a cuinar i elaborar primers plats, segons i postres.

 

 • MAQUILLATGE DE FANTASIA PER A CARNAVAL

Horari: dimecres de 17.30 a 18.30h 

Edat: a partir de 6 anys 

Preu: 16,89€*

Xarxa de Centres Cívics 

Descripció: En aquest taller familiar aprendrem tècniques de maquillatge per donar el toc definitiu a la vostra disfressa.

 

 • FLAMENC

Horari: Dimecres de 18 a 19.30h

Edat: 8 a 12 anys 

Preu: 15€/mes persones sòcies 

17€/ mes no sòcies 

Centro cultural  Andaluz

 

 • REFORÇ ESCOLAR INDIVIDUALITZAT PER A INFANTS AMB TDAH

Horari: de dilluns a divendres (hores concertades)

Edat: de 6 a 16 anys 

Preu: a consultar a l’entitat 

Espiral Catalunya

Activitats gratuïtes

 

 • ESPAI D’ESCACS EN FAMILIA

Horari: Divendres de 18 a 19h 

Edat: A partir de 5 anys gratuït 

Xarxa de Centres Cívics

Descripció: Espai per gaudir jugant als escacs en família.

 

 • ESPAI DE CRIANÇA

Horari: Dijous de 17.15 a 19h i/o divendres de 10.45 a 12.15h

Preu: gratuït 

Xarxa de Centres Cívics 

Descripció: Espai per compartir tots els aspectes de la criança buscant respostes a partir de les diverses aportacions del mateix grup. 

 

 • ESPAI DE SUPORT A LA LACTÀNCIA MATERNA

Horari: dijous de 15.15 a 16.45h

Preu: gratuït 

Mamalleta’m

Descripció: Reunions setmanals on es parla d’alletament, amb assessorament i suport a les famílies. 

 

 • EXPERIMENTS EN FAMÍLIA

Horari: un divendres al mes de 17.15 a 18.45h

Edat: a partir de 5 anys 

Preu: gratuït (material no inclòs)- Xarxa de Centres Cívics 

Descripció: Ens aproparem a la ciència mitjançant experiments senzills i divertits de física, de química i de natura incentivant la seva creativitat.

 

UBICACIÓ

COM CONTACTAR AMB EL CENTRE

  folguera@staperpetua.cat (Adreça de correu )

https://es-es.facebook.com/CivicsSPM/ (Xarxa social: Facebook)

https://twitter.com/linformatiuSPM (Xarxa social: Twitter)

       Bàrbara Carranza, Alba Figueras i Natalia Cabello

Publicat dins de General | Deixa un comentari