El 25N

Soc la Cristina Camús, del grup X i en aquest article voldria parlar una mica de l’origen d’aquesta data, com va sorgir i que fem nosaltres avui dia per tractar del fet que només es tracti d’una commemoració.

ORIGEN

Es remunta a 1960 quan les germanes Pàtria, Minerva i Maria Teresa Mirabal van ser brutalment assassinades a República Dominicana pel seu activisme polític en oposició al govern del dictador Rafael Leónidas.

COM VA SORGIR?

El 25 de novembre va ser la data escollida per la primera trobada feminista llatinoamericana  i del Carib per commemorar les vides de les germanes Mirabal i, per promoure el reconeixement mundial de la violència de gènere.

Fins llavors, la majoria dels governs considerava a la violència contra les dones com un assumpte privat entre particulars i no com un problema generalitzat que afecta greument els drets humans.

QUE FEM NOSALTRES?

A l’institut Robot & Serra fem uns tallers i activitats guiades per els/les alumnes de segon curs d’animació que ens van ajudar a reconèixer i conscienciar-nos en situacions de masclisme, des d’abús fins micromasclismes que vivim cada dia i tenim normalitzats.

També vam fer una activitat de reflexió personal on vam parlar sobre com ens sentim sobre nosaltres mateixes i les nostres companyes i així tractar fer un procés de valorar-nos més i empoderar-nos.

Juntament amb el meu grup vam arribar a la conclusió de que no és just com ens sentim en aquesta societat patriarcal que encara té molt per avançar.

Ens entristeix i enfada com veient tot el que continúa passant, existeixen països que no reconeixen la violència de gènere i per això seguirem manifestant-nos per els nostres drets i la igualtat.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *