El wiki

Un wiki (del hawaià wiki wiki, «ràpid») és un espai web col·laboratiu que pot ser editat per diverses persones. Es pot crear, editar, modificar i esborrar el contingut d’una manera ràpida i interactiva. Un dels wikis més coneguts és la Vikipèdia.

La principal utilitat d’un wiki és permetre crear i millorar les pàgines de forma instantània, donant una gran llibertat a l’usuari, i per mitjà d’una interfície molt simple. Això fa que més gent participi en la seva edició, a diferència dels sistemes tradicionals on resulta més difícil que els usuaris del lloc contribueixin a millorar-lo.

La base dels wikis està en aquests tres punts:

  • Un wiki invita els usuaris a modificar o crear qualsevol pàgina des de la mateixa pàgina web i navegador, sense cap programari addicional.
  • Un wiki, mitjançant els enllaços interns, connecta pàgines relacionades de manera fàcil i intuïtiva, i mostra si la pàgina a què s’enllaça ja s’ha creat o encara no.
  • Un wiki no està pensat només per a visitants esporàdics, sinó que busca que aquests s’impliquen en la seva creació i col·laborin en els canvis constants que el modifiquen.

Presentem ara, els següents wikis:

Viquipèdia

Wikimedia Commons

Eduwiki

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *