Rutes virtuals per conèixer Catalunya

Des de l’ordinador, el mòbil o la tauleta es pot accedir a la Catalunya geolocalitzada a Google Maps i recórrer-la de forma immersiva, amb una visió panoràmica de 360 graus.
Aquest recurs pot ser compartit amb els nostres alumnes a través d’una PDI amb la qual es poden fer captures de pantalla, anotacions directes i comentaris per ampliar explicacions, preparar visites o descobrir itineraris.

rutes virtuals

Enllaços a

 

Publicat dins de General | Etiquetat com a | Deixa un comentari

ClassFlow de Promethean

ClassFlow de Promethean és una plataforma d’aprenentatge que permet planificar les classes desenvolupant lliçons interactives creant presentacions amb diferents recursos i documents i poder compartir les creacions al núvol amb altres docents i amb els alumnes.

Aquesta solució, compatible amb la majoria de navegadors web, fa possible enviar els continguts creats a través de múltiples dispositius: ordinadors portàtils, tauletes, monitors interactius i PDIs.

La versió Beta de ClassFlow és compatible també amb Dropbox, Google Drive y OneDrive des d’on és possible emmagatzemar les classes interactives.

Promethean treurà properament dues aplicacions per a dispositius mòbils iOS i Android, ClassFlow Teacher que permatrà al docent gestionar la presentacions i les classes i enviar-les als dispositius dels alumnes i ClassFlow Student amb la que els alumnes rebran el material, podran respondre preguntes i enviar continguts que creïn ells mateixos.

A les VII Jornadas CampusPDI de Valencia, Emanuele Marangio, business Development Manager de Promethean va mostrar en directe el funcionament de ClassFlow tal com es pot veure en aquest video.

Publicat dins de novetats, programari | Etiquetat com a , | Deixa un comentari

Tecnologia o metodologia?

Un vídeo que pot ajudar a reflexionar.

Publicat dins de humor | Deixa un comentari

Idees per canviar l’ús de la PDI

Presentació on Rául Diego, explica varies formes de fer servir la la pissarra digital, que poden suposar un canvi metodològic i tècnic a les aules. Proposa canvis que impliquen una actitud 2.0: compartir, comunicar, colaborar, investigar…

Fa una bona relació de les activitats proposades amb les competències básiques.

Publicat dins de competència digital, General, recursos | Deixa un comentari

Sankoré programari lliure per a PDI

Sankoré és un programari lliure que pot utilitzar-se amb:

  • Pissarra interactiva i projector interactiu

És compatible con tots els plafons digitals interactius i projectors interactius que hi ha actualment al mercat. La interfície d’usuari és la mateixa en diferents plataformes (Mac, Windows y Linux).

  • Tablet PC

Pot convertir el PC en una presetnació educativa interactiva amb una interfície més clara i funcional.

  • Tableta gráfica

Fent servir aquest programari amb una tableta gràfica es pot donar a l’equip una superfície interactiva de baix cost.

descàrrega el programa

manual d’ús

Publicat dins de novetats, programari | Deixa un comentari

¿Qué han aportado las 22 investigaciones DIM (2004-2014)?

Publicat dins de investigacions | Deixa un comentari

¿Qué han aportado las 22 investigaciones DIM (2004-2010)?

1a parte
La etapa de las pizarras digitales

Publicat dins de investigacions | Deixa un comentari

Utilización correcta de la Pizarra Digital

Publicació del Centro Internacional de Tecnologías Avanzadas , CITA, de la Fundación Germán Sánchez Ruipérez en Peñaranda de Bracamonte.

Publicat dins de publicacions | Deixa un comentari

Pòsters sobre ecosistemes aquàtics


La col·lecció de pòsters ha estat elaborada per l’Associació per a la Conservació dels Ecosistemes Naturals (CEN), amb la col·laboració del Departament de Territori i Sostenibilitat i el suport de l’Obra Social “la Caixa”.
L’objectiu principal és difondre el coneixement sobre la biodiversitat dels ecosistemes aquàtics continentals i treballar per conservar-los.

A cada pòster, s’hi pot trobar una imatge principal sobre un ecosistema, amb les espècies de flora i fauna característiques.

Actualment hi ha pòster digital

FONT: Medi ambient Gencat.cat

 

Publicat dins de General, recursos | Deixa un comentari

Romànic Obert

Romànic Obert és un web  creat en el marc del conveni de restauració, millora i difusió “Romànic Obert” Programa de col·laboració entre laGeneralitat de Catalunya i l’ Obra Social “la Caixa”.

Presenta el patrimoni medieval català d’una manera fresca i rigorosa.

notícia: www.descobrir.cat

ROMÀNIC OBERT

Publicat dins de recursos | Deixa un comentari