22.- Novetats tardor de 2012.-

– Tardor: El proper mes d’octubre celebrarem les VI jornades Cooperis, endaguem dos cursos nous Ceradai amb reconeixement i constituirem el primer club de 3B.-

Un espai per a donar-se a conèixer persones, professionals, entitats i recursos.

Així la ciutadania coneixerà de més a prop  els serveis de l’entorn a la fi de poder gestionar de forma individual, familiar o en cooperació els nostres problemes.

Es tracta també del 55 curs de formació permanent del professorat CERADAI centrat a ajudar al professorat que en la seva acció tutorial i des de la cooperació educativa millorar l’orientació i el suport a les famílies en el seu repte educatiu i en la seva complicitat en l’ensenyament

http://blocs.xtec.cat/003b/

Curs a distància de 100 hores. Curs 54 de Ceradai

http://blocs.xtec.cat/3bcurs

La finalitat és constituir el primer club de 3B, el 3B.Club Catalunya

http://blocs.xtec.cat/3bclub/

 

Estiu 2012: CERADAI aquest juliol modificarem els nostres estatuts per assumir com associació el repte de la difusió, de la promoció, de la protecció i del permetre les condicions de garantia de qualitat del joc 3B. Aquest joc, el 3B es presentarà també dins de les jornades en els seus tres nivells: 1.- oci i família, 2.- Formació ciutadana: ensenyament bàsic, formació professional i universitària, 3.- món laboral i investigació psicosocial.

També promourem la candidatura al premi  Memorial per la Pau Josep Vidal i Llecha 2012  http://memorialpau.org/ al seu autor.

Aquesta és la 36 iniciativa en 36 anys.

Més informació: http://blocs.xtec.cat/ferrancrea/2011/06/22/trajectoria-de-35-anys/

El joc està en procés i estudi de registre de marques i patents i té reservats tots els drets de la propietat intel.lectual.

Malgrat neix sense cap afany lucratiu i amb finalitats completament filantròpiques en el repte del desenvolupament integral de la persona i dels valors de la cohesió i la inclusió social. És un joc mentalista potent ( punts forts i ofereix oportunitats) però és a la vegada molt vulnerable, ja que les iniciatives de potenciar l’aprenentatge cooperatiu té molts riscos, punts febles i amenaces.

Durant aquests tres mesos entre març i maig s’han fet tastets en la universitat, en el Col.legi Oficial de Psicòlegs de Tarragona i en associacions puntuals. A més d’emetre les veus dels seus testimonis en els nostres programes de ràdio local.

Enquesta oberta a peu de carrer en el boca a boca:

1.- Què entens per cooperació creativa?

2.- Creus que la cooperació és imprescindible per la supervivència del nostre planeta i per la nostra pau?

3.- En la teva vida (infància, escola, institut, joventut, treball, família) has tingut experiències cooperatives creatives?

4.- Creus que un joc on s’aprengui a assumir rols i tasques a més de valorar el treball en els tres àmbits sistèmic -competencials pot ser útil avui per avui? Recordem que els tres àmbits són:

A.- Factual i personal.

B.- D’equip en relació intraequip.

C.- D’equip en relació amb interequips.

*************************

A més de moltes avantatges en els processos d’aprenentatges cooperatius, cognitius, afectius i ètics que es presentaran en el proper mes d’octubre.

 

Més informació i/o reserva de plaça als actes públics de presentació en el Corte Inglés (oci), Ateneu de Tarragona (família i asssociacions), Institut Municipal d’Educació (ensenyament bàsic i formació) i a la URV (universitat, món laboral i investigació psicosocial):

Escriu-nos per a reserves, matrícules al curs 3B.Cooperis i per altres informacions:

info@cooperis.cat

Més informació en els links de la dreta i en aquests punts referents:

ÀNIMS  Agenda de Notícies i de Memòria Social

http://blocs.xtec.cat/anims/

BUSCO   Búsqueda de Cooperants

http://blocs.xtec.cat/busco/

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *