42.- Ens presenten en el Consell Audiovisual de Catalunya

El passat dia 15 de juny ens vàren presentar en el Fòrum de les entitats de les persones del Consell Audiovisual de Catalunya.Vegeu la foto de sota.

El President del Fòrum, el segon per l’esquerra introdueix el projecte COOPERIS en la seva incidència en el consum audiovisual, En Francisco Oliva, president d’ ATPCUPT – Associació Tarraco de Protecció als Consumidors i Usuaris de la Província de Tarragona, el primer per la dreta presentà l’autor del projecte En Josep Maria Ferran, el qual comparteix i dona suport.

FOTOS de la jornada: https://picasaweb.google.com/104118755245222304334/CAC

Som el primer projecte de les comarques meridionals i de Tarragona que es presenta en aquesta institució.

En motiu dels 35 anys de la iniciativa ciutadana de la revista catalana clandestina i de plena llibertat d’expressió “Això…Aleixarenc” de l’Aleixar (El Baix Camp), en els 25 anys de la fundació de CERADAI la qual és una entitat singular a Catalunya, ja que treballem en el voluntariat promotor cultural amb pressupost simbòlic per no dir zero 000 euros, formada per quatre socis, la seva vocació es fomentar activitats culturals i promoure l’associacionisme a les entitats col.laboradores. De moment ja tenim registrats més de 1300 persones i7o entitats col.laboradores a més de les no registrades, CERADAI és una marca de personalitat jurídica associaciativa d’iniciatives de persones concretes a favor de la llibertat per competències i dels drets humans com a font per a construir el país i un món en pau.

CERADAI esdevé una marca de qualitat del voluntariat en educació i en col.laboració en l’ensenyament al servei de la societat catalana i dins dels territoris de parla catalana amb projecció mundial.

En aquesta ocasió presentàrem COOPERIS , el projecte per a servir al paradigma emergent de la participació ciutadana en l’educació i en relació a l’ensenyament equitatiu i de qualitat que precisa el nostre país, d’escola catalana.

D’aquesta manera també passem a la vanguàrdia de la renovació pedagògica i la innovació educativa per la societat catalana inclusiva en convivència democràtica activa i per a la conservació i per la millora del nostre patrimoni intel.lectual, cultural, històric, social i natural.

En conclusió COOPERIS també és un producte audiovisual que pot estar a l’abast de la ciutadania catalana.

A més J.M. Ferran porta a terme una llicència d’investigació sota la promoció i la protecció de COOPERIS  que combina activitats dins de la feina amb activitats de fora del treball, és a dir del voluntariat, el civisme i l’acció social. La llicència ICEbergS, en al.lusió a dins i fora de la feina, és la primera iniciativa personal i pofesional amb suport col.lectiu de COOPERIS que es coneix a Catalunya, basada amb autors universitaris com els doctors/es Antoni Zabala, Olga Esteve, Carme Timoneda, Pere Pujolàs, J.R. Lago i J. Onrubia i que amb tots ells planetja una tesis d’utilitat pública, la PEDM.

Tot es troba dins del model sistèmic competencial “””PLUJArrels)))… que vol dir els processos on els ajuts són efectius per a l’autonomia dels aprenentatges de les persones des de la situació d’aprendre (pluja) fins els resultats competencials bàsics i específics de les persones siguin majors i/o menors d’edat (arrels).

J.M. Ferran també va presentar la tesi de:   

Els efectes F.E.R.R.A.N. (descriptors: Formes, Estimuladores, Resposta, Risc, Addicció, Natural),  la qual diu “Les diverses formes estimuladores digitals del cervell donen com a efecte en la nostra ment noves respostes reactives i d’alt risc addictiu natural que calen prevenir i proposar alternatives analògiques. Ara de moment en tenim 12 de remeis”

A més la civilització occidental està sufrint un Canvi Mental Global Digital amb la presència de més casuística que abans de noves necessitats de salut, de benestar i família i d’ensenyament.

Per això cal plantejar seriosament la sensibilització en el consum general però també de l’audiovisual i més concretament en l’entorn en el suport a les famílies en l’educació sistèmica en la motivació, en la planificació i en la comunicació dins de la convivència familiar.

També és va presentar la iniciativa per al mes d’octubre de les jornades REMEIS de Tarragona.

Recordem que el Fòrum d’entitats de les persones del CAC , si no ens equivoquem el formen quasi un centenar d’associacions de Catalunya

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *