65.- PER PRIMERA VEGADA APORTEM DOTZE EINES REMEIS POTENTS AMB GARANTIA.-

6.1.- Justificació:

Impulsat per CERADAI Institut de Catalunya, el model sistèmic competencial d’avaluació per resultats. En altres paraules l’avaluació CRD que vol dir Competencial  per Resultats en Decisions noves apreses, és a dir l’avaluació per l’aprenentatge de noves decisions incidents en les competències com a resultat disponible davant noves situacions en altres moments i llocs. Què realment decidim? Què realment resulta dels nostres aprenentatges, som més competents en què, en quan i en com????

6.2.- Les dotze eines REMEIS que proposem  i col.laborem a desenvolupar en les persones, famílies i entitats.

LES NOSTRES DOTZE EINES REMEIS . SÓN COMPETENCIALS EN LA COMUNICACIÓ, EN LA CREATIVITAT I EN LA COOPERACIÓ

 SÓN 02 R,  04 EM i 06 EIS   Tot seguit les expliquem.

Dues eines de RECURSOS (R)

 (1) COOPERIS (2011) , Comunitat d’Aprenentatge i de Cooperació en Inclusió Soical i en la Convivència.   Coordinadora de l’Agència. I Xarxa de participació, col.laboració i cooperació de persones, entitats i recursos . El present bloc en fa la difusió http://blocs.xtec.cat/cooperis

(2) RADI.oral  (2008) i els programes de ràdio p.r.i.o.r.e.m. de Tarragona i de Falset amb el suport digital de fotos i veus.

Quatre eines d’Experiències Metodològiques (EM):

(3) EL FULL DE RUTA EN FAMÍLIA, (2011)eina per a treure profit des de l’autonomia de la família dels ajuts i recursos de l’entorn social i cultural local i territorial. En col.laboració amb museus, exposicions i biblioteques públiques i/o municipals

(4) EL CARPETA.fils  (2011) (ajudem als nostres fills i filles a ser més autònoms/es), és una eina per a facilitar la seva autonomia per mitjà de la comunicació, planificació i la motivació. En general és una eina dins del Full de Ruta en Família

(5) ELS JOCS C.R.D. DE TAULA I DE TAULER, com l’Escacs Dígital (1985), els jocs Toponímics (1989), el D.A.I. (1990) i els jocs de l’APCIISE o de la distància entre informar-se i decidir-se (1996)

(6) EL JOC PSICOFÍSIC MAPEL (2006), del moviment del cos i del ritme

Sis eines Estratègiques d’Inclusió Social (EIS):

(7) EL MAPA M.I.D.E.D. DOCENT , ( 2009) és el Mapa d’Investigació en el Desenvolupament Estratègic Docent. Cada docent s’elabora el seu propi mapa estratègic de prioritats competencials i el seu propi pla de formació tot respectant el pla de formació de centre. I les jornades de 2010 R.I.M.A.D. de Recursos i Mesures d’Atenció a la Diversitat i les de 2011, les jornades R.E.M.E.I.S. de Recursos, Experiències Metodològiques i d’Estratègies d’inclusió Social.

(8) LES LLICÈNCIES ICEbergs (2010-11), són projectes d’investigació psicoscoial que juguen competències específiques professionals de l’ensenyament i voluntàries dins de l’entorn social i cultural local i territorial. Aquestes llicències són protegides per COOPERIS i promogudes per CERADAI-Institut  de Catalunya

(9) EL CONTROL AUTÒNOM KARPETAL DE L’ALUMNAT. … És una eina per facilitar l’autonomia del aprenentatges de l’alumnat en la relació intra i inter escola i família i el seu entorn. 

(10) EL MÀSTER COOPERIS (llegeix més a sota) (2011) per a donar suport de forma qualificada als Espais Col.lectius, eines 11 i 12.

(11) Espais Col.lectius Cooperatius de suport a les famílies ECONOS (2009)

(12) Espais Col.lectius Cooperatius de mostra, intercanvi i amb acords cooperatius de produccions creatives cooperants educatives EDUcre@ (2007) i de difusió amb la certificació de producció creativa cooperativa EDUcert (2008).

A LA FI SÓN DOTZE EINES PER AFAVORIR L’AUTONOMIA DE TOT EL PERSONAL IMPLICAT EN EL SISTEMA EDUCATIU QUE ÉS MÉS AMPLI QUE EL SISTEMA D’ENSENYAMENT

CERADAI-Institut de Catalunya, impulsora i membre de COOPERIS:

                       Modifica els seus Estatuts en motiu dels seus 25 anys i per la necessitat d’adaptar-los a la nova legislació vigent.

                      A més desenvoluparà tot un pla d’estudis de Màster de títol propi, reglat en vies de reconeixement oficial.

                     També tenim en marxa el R.R.I. de COOPERIS i de la seva Xarxa de participacions, col.laboracions i cooperacions puntuals i/o periòdiques i/o permanents.

Des del punt de vista organitzador de COOPERIS:

Organitza COOPERIS (2011) , Comunitat d’Aprenentatge i de Cooperació en Inclusió Soical i en la Convivència.   Coordinadora de l’Agència. I Xarxa de participació, col.laboració i cooperació de persones, entitats i recursos . El present bloc en fa la difusió http://blocs.xtec.cat/cooperis

 

Les eines treballades directament en el curs són quatre.

 

     (1)  RADI.oral  (2008) i els programes de ràdio p.r.i.o.r.e.m. de Tarragona i de Falset amb el suport digital de fotos i veus.

           (2) EL FULL DE RUTA EN FAMÍLIA, (2011)eina per a treure profit des de l’autonomia de la família dels ajuts i recursos de l’entorn social i cultural local i territorial. En col.laboració amb museus, exposicions i biblioteques públiques i/o municipals

           (3) EL CARPETA.fils  (2011) (ajudem als nostres fills i filles a ser més autònoms/es), és una eina per a facilitar la seva autonomia per mitjà de la comunicació, planificació i la motivació. En general és una eina dins del Full de Ruta en Família (KRP)

          (4) EL CONTROL AUTÒNOM KARPETAL DE L’ALUMNAT. … És una eina per facilitar l’autonomia del aprenentatges de l’alumnat en la relació intra i inter escola i família i el seu entorn. 

 

         Amb referències a aquestes quatre de noves sobre gestió estratègiques       de normes i espais:

          (5) ELS JOCS C.R.D. DE TAULA I DE TAULER, com l’Escacs Digital (1985), els jocs Toponímics (1989), el D.A.I. (1990) i els jocs de l’APCIISE o de la distància entre informar-se i decidir-se (1996)

          (6) EL JOC PSICOFÍSIC MAPEL (2006), del moviment del cos i del ritme. (GYM)

          (7) Espais Col·lectius Cooperatius de suport a les famílies ECONOS (2009)

          (8) Espais Col·lectius Cooperatius de mostra, intercanvi i amb acords cooperatius de produccions creatives cooperants educatives EDUcre@ (2007) i de difusió amb la certificació de producció creativa cooperativa EDUcert (2008).

 

          Des del plantejament de la formació COOPERIS tenim tres eines més:

          (9) EL MAPA M.I.D.E.D. DOCENT , ( 2009) és el Mapa d’Investigació en el Desenvolupament Estratègic Docent. Cada docent s’elabora el seu propi mapa estratègic de prioritats competencials i el seu propi pla de formació tot respectant el pla de formació de centre. I les jornades de 2010 R.I.M.A.D. de Recursos i Mesures d’Atenció a la Diversitat i les de 2011, les jornades R.E.M.E.I.S. de Recursos, Experiències Metodològiques i d’Estratègies d’inclusió Social.

             (10) LES LLICÈNCIES ICEbergS (2010-11), són projectes d’investigació psicosocial combinats que juguen competències específiques professionals de l’ensenyament i voluntàries dins de l’entorn social i cultural local i territorial. Aquestes llicències són protegides per COOPERIS i promogudes per CERADAI-Institut  de Catalunya. (H2O, LAGO, LOGORAL)

              (11) EL MÀSTER COOPERIS (llegeix més a sota) (2011) per a donar suport de forma qualificada als Espais Col·lectius, eines 07 i 08.

 

 

One thought on “65.- PER PRIMERA VEGADA APORTEM DOTZE EINES REMEIS POTENTS AMB GARANTIA.-

  1. Pingback: COOPERIS . Coordinadora ciutadana per la inclusió social » 23.- Jornades R.E.M.E.I.S. de Tarragona (3.1)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *