RISSOTTO DE BOLETS

Ingredients:
– 400 g. d’arròs bomba- 300 g. de bolets (barrejats: pinatells, rovellons, rossinyols, escarlets, ceps, siurenys, camasecs, ous de reig, ….)- 1 ceba grossa- 1 cullerada de mantega- sal, oli, pebre- 1,6 litres de brou de verdures (ceba, pastanaga, porros, …)- 150 g. de formatge Parmesà (ratllat ben fi)- 1 grà d’all
Preparació:
Poseu a bullir el brou de verdures. Quan hagi fet el primer bull, poseu-lo a foc lent. (posar-hi uns 2,5 l. d’aigua ja que s’evapora bastant).
Poseu en la cassola per fer l’arròs, la ceba tallada ben petita amb una cullerada de mantega. Feu-la primer a foc ben fort, i tot seguit baixeu el foc i feu-la a foc lent (uns 30 min.)
En una paella, saltegeu el bolets (tallats a la mida d’un dit) amb una mica d’all picat i amb poc oli, primer a foc ben fort i després a foc lent (uns 5 min.) abans de retirar-los, afegiu la sal i el pebre.
Un cop estigui la ceba ben doradeta, fiqueu el bolets saltejats i barregeu molt bé. Aquí es pot posar una mica de tomàquet fregit.
Al cap de 10 minuts, pugeu una mica el foc i fiqueu l’arròs. Ho barregeu molt bé durant uns 5 minuts. Un cop s’enganxin els grans d’arròs a la cassola, i tireu els 1,6 l. de brou de verdures, prèviament colat.
Ha d’estar 7 minuts exactes a foc fort, i tot seguit 7 minuts exactes a foc lent. Entre mig dels últims 7 minuts, hi afegiu el parmesà ben fi, i ho barregeu una mica (no gaire, que no es pasti l’arròs). Si veieu que encara no està l’arròs i falta aigua, n’afegiu mes (hauria de quedar una mica caldòs).Un cop acabats els 14 minuts, ho traieu del foc i el poseu al forn (uns 175º) durant 3 o 4 minuts, i ja està !!!!

Publicat dins de Receptes | 1 comentari

TIRAMISÚ

INGREDIENTS
400 gr mascarpone (dos terrines senceres)
3 ous
400 gr melindros
150 gr de sucre
Una tassa molt gran de cafè

En un bol dissoldrem el sucre amb poca aigua a foc molt lent. Un cop el sucre estigui desfet deixar refredar sense parar de remenar.

Un cop ja estigui fred li afegirem els 3 rovells d’ou i ho tornarem a posar al foc, important MOLT LENT, pq sinó es pot tallar, i remenar fins que veiem que arranca al bull, en aquest moment treure del foc i no parar de remenar fins que es refredi.

Posar en un vol, el mascarpone, la massa ja freda i les 3 clares muntades. Remenar fins obtenir una massa suau i esponjosa.

PREPARACIÓ
Agafar un motlle gran, i posar una capa de film transparent (MOLT IMPORTANT, si no no hi ha manera de treure el tiramisú en condicions).

Posar una primera capa de melindros, la part rodoneta de cara al fons del motlle i posar cafè per sobre (se li pot afegir licor) i després una capa de la crema, posar una altre capa de melindros i després una altra de la crema.

Si et sobra pots agafar un altre motlle i fer un altre tiramisú.

S’ha de deixar a la nevera unes 12 hores pq agafi cos.

Al posar-ho per servir, se li dona la volta i com te posat el film és fàcil desmot-llar. Polvorejar amb xocolata AUTÈNTICA, és molt important que sigui una bona xocolata 70% de cacao.

BON PROFIT!!!

Publicat dins de Receptes | 3 comentaris

QUICHE

Ingredients a utilitzar:
1 paquet de tires de bacó
4 ous
sal
pebre
250 ml de nata de cuinar
1 paquet de formatge ratllat
1 massa brisa per a quiche

PREPARACIÓ:

Per començar posarem el forn a 180 graus.
És fregeix el bacó.
Mentre, és baten els ous i s’ha afegeix la sal, el pebre, la nata liquida i mig paquet de formatge rallat. Quan el bacó estigui fet, tambÉ s’afegeix.
Agafem un motlle rodo per pastissos (que sigui un motlle baix d’altura). Posem a sobre del molde la massa de quiche i la punxem amb una forquilla.
Finalment possarem tot el farcit i una vegada que estigui ben estes, posarem per sobre el que ens va sobrar del formatge, i ho posarem al forn uns 30 minuts aproximadament.

És fàcil i ràpid, podeu canviar el bacó per gambes, bolets o qualsevol cosa que us agradi.

BON PROFIT!!

Publicat dins de Receptes | 1 comentari

COPA DE TARONJA MERENGADA

INGREDIENTS PER A 4:

3 taronjes de taula mitjanes

100 gr de mantega

120 gr de sucre glacé

4 ous grossos

8 melindros

4 cullerades de Grand Marnier (opcional)

400 gr de nata per muntar

4 brots de menta

PREPARACIÓ:

Renta la pell d’una de les taronges. Ratlla’n una meitat i talla l’altra a tires llargues. Prepara un suc amb la resta de la taronja. Pela i separa les altres dues. En un cassó petit, fon a foc lent la mantega amb el sucre, la ratlladura de la pell de taronja i el suc de taronja. Afegeix-hi els ous un a un i bat-ho tot amb el batedor. Remena-ho amb una espàtula durant 10 minuts fins que s’espesseixi. Retira del foc la preparació, aboca-la en un bol i deixa-la refredar. Col-loca al fons de cada copa dos melindros tallats per la meitat. Si vols, els pots reuixar amb el Grand Marnier. Munta la nata i barreja-la amb la crema de taronja freda. Reparteix-la entre totes les copes. Decora el plat amb les tires de pell de taronja i les fulletes de menta fresca i serveixlo.

Bon apetit!!!

Publicat dins de Receptes | 1 comentari

MOUSSE D’ESCALIVADA

MOUSSE D’ESCALIBADA
INGREDIENTS:

2 pebrots grans

2 albergínies grans

1 pot de llet evaporada (Ideal)

5 ous

INGREDIENTS PER A LA SALSA:

200 g. de salsa de tomàquet fregit

1 ou dur

1 dent d’all

julivert

30 g. d’ametlles torrades

150 cl d’oli

PREPARACIÓ:

Escalivar els pebrots i les albergínies. Pelar i triturar juntament amb la llet i els ous, posar-hi la sal, el pebre i la nou moscada.

Abocar en un motlle rectangular de “cake” folrat amb paper vegetal. Posar-lo al forn, al bany Maria, uns 50 o 60 minuts. Un cop cuit deixar-lo refredar i reposar una nit a la nevera.

Escórrer l’aigua que ha fet durant la nit. Abocar-lo en una safata i servir-lo cobert o acompanyat de la salsa marinera.

SALSA MARINERA:

Triturar tots els ingredients en un recipient i afegir l’oli poc a poc.

Aquesta recepta és molt fàcil i sempre té èxit.

 

 

 

 

Publicat dins de Receptes | 1 comentari

Us animo a compartir!

L’objectiu d’aquesta tasca és que compartiu receptes.

Aneu a les pàgines: els textos instructius i pàgina d’exemple abans d’escriure l’esborrany de la vostra recepta.

Ànim!

Àngels

 

 

Publicat dins de Receptes | Deixa un comentari

Hola, món!

Benvingut/da a XTECBlocs. Aquest és el teu primer article. Edita’l o esborra’l i comença a fer ús del bloc!

Publicat dins de Receptes | 1 comentari