RISSOTTO DE BOLETS

Ingredients:
– 400 g. d’arròs bomba- 300 g. de bolets (barrejats: pinatells, rovellons, rossinyols, escarlets, ceps, siurenys, camasecs, ous de reig, ….)- 1 ceba grossa- 1 cullerada de mantega- sal, oli, pebre- 1,6 litres de brou de verdures (ceba, pastanaga, porros, …)- 150 g. de formatge Parmesà (ratllat ben fi)- 1 grà d’all
Preparació:
Poseu a bullir el brou de verdures. Quan hagi fet el primer bull, poseu-lo a foc lent. (posar-hi uns 2,5 l. d’aigua ja que s’evapora bastant).
Poseu en la cassola per fer l’arròs, la ceba tallada ben petita amb una cullerada de mantega. Feu-la primer a foc ben fort, i tot seguit baixeu el foc i feu-la a foc lent (uns 30 min.)
En una paella, saltegeu el bolets (tallats a la mida d’un dit) amb una mica d’all picat i amb poc oli, primer a foc ben fort i després a foc lent (uns 5 min.) abans de retirar-los, afegiu la sal i el pebre.
Un cop estigui la ceba ben doradeta, fiqueu el bolets saltejats i barregeu molt bé. Aquí es pot posar una mica de tomàquet fregit.
Al cap de 10 minuts, pugeu una mica el foc i fiqueu l’arròs. Ho barregeu molt bé durant uns 5 minuts. Un cop s’enganxin els grans d’arròs a la cassola, i tireu els 1,6 l. de brou de verdures, prèviament colat.
Ha d’estar 7 minuts exactes a foc fort, i tot seguit 7 minuts exactes a foc lent. Entre mig dels últims 7 minuts, hi afegiu el parmesà ben fi, i ho barregeu una mica (no gaire, que no es pasti l’arròs). Si veieu que encara no està l’arròs i falta aigua, n’afegiu mes (hauria de quedar una mica caldòs).Un cop acabats els 14 minuts, ho traieu del foc i el poseu al forn (uns 175º) durant 3 o 4 minuts, i ja està !!!!

Aquest article ha estat publicat en Receptes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a RISSOTTO DE BOLETS

  1. avives diu:

    Boníssim (imagino), Rubén!
    Qualsevol dia d’aquest provo de fer-lo.

    Et comento algunes coses que caldria modificar:
    – Pel que fa als ingredients, potser els detallaria un sota l’altre. Crec que això facilitaria la preparació a l’elaboració del plat.
    – gra d’all
    – Poseu en la cassola per fer l’arròs la ceba…
    – Abans de retirar-los, afegiu-hi la sal i el pebre.
    – fiqueu-hi l’arròs
    – hi tireu els 1,6 l. de brou
    – n’afegiu més

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *