TIRAMISÚ

INGREDIENTS
400 gr mascarpone (dos terrines senceres)
3 ous
400 gr melindros
150 gr de sucre
Una tassa molt gran de cafè

En un bol dissoldrem el sucre amb poca aigua a foc molt lent. Un cop el sucre estigui desfet deixar refredar sense parar de remenar.

Un cop ja estigui fred li afegirem els 3 rovells d’ou i ho tornarem a posar al foc, important MOLT LENT, pq sinó es pot tallar, i remenar fins que veiem que arranca al bull, en aquest moment treure del foc i no parar de remenar fins que es refredi.

Posar en un vol, el mascarpone, la massa ja freda i les 3 clares muntades. Remenar fins obtenir una massa suau i esponjosa.

PREPARACIÓ
Agafar un motlle gran, i posar una capa de film transparent (MOLT IMPORTANT, si no no hi ha manera de treure el tiramisú en condicions).

Posar una primera capa de melindros, la part rodoneta de cara al fons del motlle i posar cafè per sobre (se li pot afegir licor) i després una capa de la crema, posar una altre capa de melindros i després una altra de la crema.

Si et sobra pots agafar un altre motlle i fer un altre tiramisú.

S’ha de deixar a la nevera unes 12 hores pq agafi cos.

Al posar-ho per servir, se li dona la volta i com te posat el film és fàcil desmot-llar. Polvorejar amb xocolata AUTÈNTICA, és molt important que sigui una bona xocolata 70% de cacao.

BON PROFIT!!!

Aquest article ha estat publicat en Receptes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a TIRAMISÚ

  1. avives diu:

    Bé, Mònica!
    Com és que coneixes l’elaboració d’un plat italià? Saps el significat de “tirami su”?

    Uns apunts de termes que has de corregir:
    – dues terrines
    – deixarem refredar
    – (Important: MOLT LENT…) perquè si no
    – Posar en un vol: el mascarpone, la massa…
    – una altra capa
    – se li dóna la volta
    – com té posat

    • monicafernandez diu:

      Conec aquesta elaboració perquè a la meva família ens agrada molt el dolç. A l’estiu el varem fer amb la meva germana i va resultar BONÍSSIM!

      Se li diu tiramisú o “AIXECAT” que és el que significat. Es feia als bordells en temps de la primera guerra mundial. Diuen que és el postre de l’amor.

      • monicafernandez diu:

        – dos pots
        – s’ha de deixar refredar
        – (Important: S’HA DE REMENAR MOLT LENT…) perquè si no
        – Posar en un vol: el mascarpone, els rovells d’ou
        – una segona capa
        – donarem la volta al motlle
        – com té posat

Respon a avives Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *