Jocs Florals

José Andres Coronel Enguany, en motiu de la Diada de Sant Jordi, l’escola Vila-romà ha celebrat uns Jocs Florals amb la participació de tots els nens i nenes del centre, i amb el tema “Tots som iguals, tots som diferents”.

En aquest bloc però, us volem donar a conèixer el guanyador de 4t curs de Cicle Mitjà: José Andrés Coronel Izaguirre. Enhorabona!

A continuació podeu llegir l’escrit guanyador.

El país dels llapis

En un país  molt llunyà, vivien tots els materials del col·legi, es deia el país d’Estoigilàndia.

Allà hi vivien tots els llapis: prims, gruixuts, de colors,…

Però també hi vivien retoladors, bolígrafs, colors, marcadors,…tothom estava molt content excepte un llapis molt petit a qui li deien Xic.

En Xic sempre feia moltes faltes d’ortografia, i per això sempre estava molt trist.

Un dia va arribar una goma molt aficionada a la neteja. Al arribar a Estoigilàndia, va pensar que tindria molta feina a esborrar tot allò que els llapis havien escrit.

Quan els llapis van veure totes les parets del seu país ben netes, van anar a trobar la Goma i li van dir tots a la vegada:

    –  Però què has fet!!!

En aquell grupet de llapis cridaners també hi havia en Xic, i aquest va tenir una idea genial.

Al dia següent, en Xic, com sempre, va anar cap a l’escola i aquell dia també va fer moltes faltes d’ortografia. Quan tornava cap a casa, en Xic es va trobar amb la senyora Goma i li va preguntar:

–         Què et passa?

–         Es que ningú em vol perquè ho esborro tot.

I llavors en Xic li va explicar el seu pla, que era el següent: quan ell s’equivoqués, la senyora Goma esborraria la falta que havia escrit. La senyora Goma hi va estar d’acord, i així ho van fer. Al principi la senyora Goma tenia molt feina, però va anar passant el temps i va arribar un dia que en Xic ja no feia cap falta. En Xic va explicar als seus amics que amb l’ajuda de la senyora Goma havia aconseguit escriure super bé. I així va ser com la senyora Goma es va fer amiga de tots els llapis d’aquell país.

2 thoughts on “Jocs Florals

  1. msaballs Post author

    És una història molt original, estic molt contenta i orgullosa del teu treball. Moltes felicitats!!!
    Marta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *