Excursió Cosmocaixa

Excursió al Cosmocaixa de Barcelona

El passat 12 de març del 2009 vam anar, tot el cicle mitjà de l’escola Vila-romà, d’excursió al Cosmocaixa de Barcelona.

Primerament, quan vam arribar a Barcelona, vam esmorzar i ens vam organitzar en grups. Jo era del grup dels capibares i vam començar per visitar el bosc inundat on vam poder observar un munt d’animals molt bonics! El capibara era com una rata i estava menjant herbes, també vam veure el pirarucú com nedava i també l’au anomenada euripiga. Al bosc inundat ens ho vam passar genial!

A continuació, tots els grups vam anar al planetari, allà ens van explicar com eren les estrelles, els planetes, la lluna, el Sol,… quan faltaven 10 minuts per anar a dinar uns quants nens van voler fer preguntes.

Després vam anar tots junts a un lloc preciós per dinar. Era una plaça amb gespa i bancs, ens vam asseure i vam menjar, hi havia altres nens que jugaven.

Quan vam haver dinat, vam anar cap al Flash, que divertit! Hi havia jocs molt xulos. En un et podies disfressar i et veies per una tele i els altres veiem la teva ombra com es movia. També hi havia un joc de cartes d’animals amb les que aprenies si eren vertebrats, invertebrats, mamífers, herbívors,…Un altre joc consistia en un micròfon i uns botons mitjançant els quals podies sentir la teva veu transformada, també vam poder construir la maqueta del museu amb unes peces grans, i vam poder jugar a fer preses amb uns sacs que paraven la corrent d’un riu que semblava de veritat. Hi havia més jocs d’ombres amb objectes i amb una pantalla gegant.

Finalment, ens vam poder passejar una estona per la sala de la matèria on vam descobrir moltíssimes coses interessants: gel, ones, vent, llum i colors, electricitat,… fins i tot uns peixos que tenien les escates transparents i se’ls veia l’espina de dins!!!

Hi havia tantes coses boniques per observar que m’agradaria molt tornar-hi un altre dia!

 

Amal Arbai

Clica a sobre la imatge per veure més fotos

Cosmocaixa 2009

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *