1a. SETMANA DE L’ACTIVITAT FÍSICA I LA SALUT, AL POBLE DE JESÚS

1a. SETMANA ACTIVITAT FÍSICA

L’E.M.D. dinamitza aquest esdeveniment saludable/sociocultural immersant als seus habitants, així com a multituds d’entitats locals, en la seva organització. Un programa extens que alberga 7 dies intensos d’activitats relacionades en l’esport.
Temes tractats amb força proximitat, tan des de la vesant d’ens públics i privats, com de persones professionals i practicants de l’esport que amb la seva col.laboració ho han fet possible, garantint una pòstuma reedició. Tot plegat amb el tarannà de predisposició, acollida, dinamització i voluntarietat del poble jesusenc; un equip humà que moltes viles en voldrien fruir.
Quin profit se’n pot treure de tot aquest entramat participatiu?!… De ben segur que s’avaluaran els seus efectes, però fàcilment en sobresurtin uns aspectes per sobre d’altres com: . Una millor conscienciació col•lectiva de com podem prevenir i/o combatre una vida sedentària i cada cop més tecnològica; . l’etapa escolar és fonamental per gaudir-ne i establir els seus hàbits, així com la igualtat de gènere –sent l’adolescència una moment clau-; . fer més activitat física i/o esport, pot millorar la nostra salut (en un sentit molt ampli), sempre i quan no s’arribi a l’excés o mal ús; . i gaudir d’una oferta poliesportiva amb tota mena de disciplines, on a més, a partir del curs 2.005-2.006 el seu I.E. Daniel Mangrané va entrar a formar part del PLA CATALÀ D’ESPORT a l’Escola com a centre pilot, convertint-se en la primera escola de la comarca en participar-hi.
En definitiva, una nova experiència que s’ha donat en “un microunivers format per dones i hòmens emprenedors que també demostren aferrar-se a la vida esportiva” (JESÚS, Editorial Onada, 2.012). Per a més informació: www.emdjesus.cat (ECP)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *