L’ou de goma!!!
Què farem?
Agafem un ou de gallina el posem en un got, el submergim amb vinagre.
Després d’un breu període de temps (amb dos dies n’hi ha prou) s’observa l’aparició de petites bombolles que es deuen a la generació d’un gas.
La closca de l’ou està formada, principalment, per carbonat de calci. El vinagre l’ataca formant bombolles de diòxid de carboni.
A poc a poc es va veient com la closca es fa més fina fins a “desaparèixer” en un temps aproximat de quatre a set dies.
La mida de l’ou augmenta ja que l’aigua existent en el vinagre entra a l’interior de l’ou, aquest fenomen és anomenat osmosi i mostra la permeabilitat de determinades membranes cel·lulars.
Hem de dir que a més de perdre la closca, la membrana semipermeable que envolta la cèl·lula i està situada immediatament sota la closca, adquireix consistència gomosa, fent que l’ou sembli una pilota de goma.
![]() |
![]() |
A free photo slideshow by Smilebox |
yo ho probare a casa a beure si em surt .
Quin experiment més divertit! Trobo que us ho passeu molt bé aprenent moltes coses. Això de l’ou quasi ha estat un “expedient X”. Fins el proper documental.
Aquest si que és l’experiment, què vau portar a la nostra classa!!!
Era super tou!!!
Jo tambe o abia fet a casa abans que bosaltres
Llàstima que l’ou no fos bo, hauríem pogut fer una bona truiteta!!!! felicitats per l’experiment !!!
mol bonic fa mania pero molt bo el ou
Quins experiments més xulos que feu !