Les activitats que realitzem dins de l’àmbit natural tenen per objectiu identificar i caracteritzar l’entorn natural de les Valls d’Àneu. El reconeixement de les comunitats vegetals, l’estudi de la seva fauna salvatge i de la litologia del terreny, així com l’anàlisi de les dinàmiques dels ecosistemes que conformen són l’objectiu principal de les sortides. Els continguts treballats a les activitats estan adaptats a l’edat de l’alumnat així com al currículum escolar.
L’observació, l’experimentació, i la presa de mostres, així com el debat entre l’alumnat sobre la resolució dels problemes de gestió ambiental que es puguin derivar dels diferents espais, prenen rellevància en les activitats.
Activitats relacionades:
- Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici
- L’avetosa del Gerdar
- La Mollera d’Escalarre
- Estudi del Riu
- Usos de la geologia
- Nivologia, coneixement del perfil del mantell nival
- Els altres veïns
- Taller de molses i líquens
- Taller de rastres
Competències bàsiques que es treballen durant l’activitat:
Les activitats estan adaptades als diferents nivells educatius i tenen un enfocament clarament competencial. Les següents graelles especifiquen aquelles competències que es treballen més específicament en cada activitat. Clicant sobre la imatge podreu visualitzar-la ampliada. Clicant sobre l’enllaç que trobareu a continuació trobareu la descripció de cada competència.
Enllaç als documents de competències
Recursos relacionats:
- Activitats del projecte Educatiu Mai Tant
- Dossiers
- Enllaços a pàgines externes