TIC-TAC-TEP

TIC- TAC… TEP, és l’evolució natural.

Quan vaig sentir la paraula TEP de l’Elena Ojando em va sorprendre, no ho havia sentit mai, i el primer que vaig pensar és… vaja, un altre monosíl·lab per explicar la relació de les tecnologies i l’educació. Però quan vaig entendre el  significat d’aquestes sigles vaig veure clarament que aquest és el monosíl·lab que ha d’imperar:

TECNOLOGIES DE L’EMPODERAMENT i PARTICIPACIÓ = TEP

I és que les tecnologies i les eines 2.0 ens permeten treballar d’una altra manera, que el nostre alumnat estigui constantment connectat a la realitat, a la societat, a l’entorn… al coneixement. Ens permet crear un clima a l’aula de treball col·laboratiu, que els nois i noies puguin crear i compartir el que fan, en definitiva, ser part activa i protagonista del seu aprenentatge, o el que és el mateix, que tinguin empoderament d’allò que fan perquè s’ho senten seu, i tant seu que participen perquè són part directament implicada en l’aprenentatge.

Diverses metodologies i camins educatius integren aquestes eines, i alhora, són aquestes eines les que ens permeten aquests camins educatius: des de webquest, webgimcanes virtuals a flipped classroom, diferents metodologies on l’ús de les eines 2.0 permeten que l’alumne pugui treballar de manera autònoma i col·laborativa amb materials interactius creats pels mestres.

Aquest estiu aniré jugant amb algunes eines que permeten crear aquest material interactiu perquè els nens i nenes puguin ser més autònoms en el seu aprenentatge i alhora, perquè  les puguin utilitzar per crear les seves exposicions i compartir-ho amb els companys i companyes de l’aula.
ThingLink és una d’elles i aquí un exemple de les seves possibilitats:

I aquests joves ens expliquen molt bé el que vol dir TEP: Tecnologies de l’Empoderament i Participació:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *