GEOLOCALITZEM! Coneixes el Raval?

Aquest any estem duent a terme un projecte a l’escola que l’hem titolat “Coneixes el Raval?

El motiu de treballar aquest projecte neix de la realitat del nostre alumnat, nens i nenes de diverses procedències, tant lingüístiques com culturals, amb poc arrelament al país, ciutat, barri… que els acull. Això ens ha fet adonar que el fet de treballar l’entorn immediat possibilita que s’adonin d’allò que els uneix, el barri.

Proposem als nens i nenes que  investiguin sobre els edificis emblemàtics del barri, els arbres, els personatges (estàtues, plaques, noms de carrer) o els llocs que més els agraden per tal de geolocalitzar-ho a partir d’una aplicació com l’EDULOC tot fent servir diferents apps a les tauletes, gravar en vídeo, fer fotografies, gravar àudio… és a dir utilitzar diferents mitjans audiovisuals per poder explicar allò investigat i que han après.

Proposem als nens i nenes que creïn una web que tingui la funció de ser una guia turística: VIATGE VIRTUAL I REAL PEL RAVAL  per tal de donar a conèixer les coses bones del barri. I francament, és meravellós veure com miren els edificis que han vist sempre, però que de cop i volta han pres una importància excepcional, i aquests edificis, estàtues, carrers…. són seus. Se’ls senten seus perquè de fet, són seus, ja que hi viuen amb ells. Comencen a arrelar-se en el lloc on viuen.

Aquest vídeo ho explica perfectament

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *