Òpera xinesa. Atrapasons.

A l’òpera xinesa, els homes fan tots els papers, fins i tot els de dona, i duen màscares que els tapen la cara. Així ningú no els reconeix si ho fan malament!

Els vestits dels actors tenen un color diferent per a cada personatge, segons si és bo o dolent, jove o vell, babau o espavilat.

Ara veureu la història d’uns lladres babaus que roben el vano a una jove encisadora, d’un bufó espavilat que roba el vano als lladres babaus i d’una jove encisadora que roba el cor al bufó espavilat.

Per a tots vosaltres, una història xinesa d’amor i d’acció que es titula “Tinc tanta sang que a les cinc tinc son”.

L’espai “Atrapatoons” presenta una animació inspirada en l’òpera xinesa i una altra que té com a protagonista la música de Ravel i el personatge d’en Polzet.

L’Atrapa-sons recorda que l’òpera xinesa barreja música, dansa, arts marcials, elements tràgics i còmics, narracions poètiques… Els actors fan servir ventalls i cintes i, sovint, porten màscares. Els colors defineixen el caràcter de cada personatge. En l’òpera xinesa, tots els papers masculins i femenins els fan homes. Aquesta música inspira el primer relat animat del programa.

Tot seguit, Martí Bertran, estudiant de guitarra, interpreta un fragment de “Ma mère l’oye”, de Maurice Ravel, que introdueix el conte animat protagonitzat per en Polzet.

[kml_rm movie="http://video.xtec.cat:8080/ramgen/edu3tv/video/tvc/atrapatoons/922882.rm" width="352" height="288"/]

Font: Atrapasons

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *