Antic egipte. Atrapasons.

Atrapamosques: – He vist gats hidràulics amb més ritme que els miols de l’Atrapa-sons! Si continua miolant així, m’espantarà tots els borinots del bassal i els hauré d’empaitar fins a les piràmides d’Egipte. Tant se val! Ho aprofitaré per desxifrar antics jeroglífics i així descobriré els secrets musicals dels faraons, que veneraven els déus amb instruments tan sofisticats com el sistre, una mena de sonall amb picarols capaç de despertar una mòmia!

Visiteu un museu d’art egipci i quedareu de pedra!

L’espai “Atrapatoons” recrea, amb animacions, una història ambientada a l’antic Egipte i l’obra “Háry János”, del compositor hongarès Zoltán Kodály.

L’Atrapa-sons comença el programa tocant un argul, un instrument que ja es tocava a l’antic Egipte. Se sap quins instruments es tocaven en aquella època gràcies als jeroglífics, les pintures i als mateixos instruments que s’han trobat a les tombes i a les piràmides, com ara arpes, llaüts, instruments de percussió, de vent… El primer relat animat d’aquest capítol està inspirat, precisament, en l’antic Egipte.

Xavier Piñol, estudiant d’oboè i corn anglès, interpreta un fragment de l’obra “Háry János”, del compositor hongarès Zoltán Kodály. Aquest és el segon relat animat del capítol.

[kml_rm movie="http://video.xtec.cat:8080/ramgen/edu3tv/video/tvc/atrapatoons/922881.rm" width="352" height="288"/]

Web del programa: Atrapasons

One thought on “Antic egipte. Atrapasons.

  1. Pingback: Projecte d’Egipte » La música a l’antic Egipte

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *