El so de l’electrònica. El flamenc.

[kml_rm movie="http://video.xtec.cat:8080/ramgen/edu3tv/video/tvc/atrapasons/001_852754.rm" width="352" height="288"/]

En aquest capítol, el programa “Atrapa-sons” ensenya com fer servir l’ordinador per compondre música i també dedica un espai al flamenc.

L’Atrapa-sons visita l’estudi del grup “N3o5ol”. Dos dels seus integrants mostren com es pot fer música amb un ordinador, un controlador MIDI, un micròfon i un sintetitzador. Per aconseguir-ho, fan servir programes com ara Reason, Nuendo, Cubase o Logic.

Primer de tot es confecciona una base rítmica i, tot seguit, s’hi van afegint pistes. L’ordinador també permet modificar el so de qualsevol instrument musical fent servir el “phaser”, el “delay stereo”, la marxa enrere, la reverberació o l’eco.

Per la seva banda, l’Atrapamosques interpreta al piano la peça flamenca “Gitano de las callejuelas”. El flamenc té una escala musical pròpia d’influència àrab. Els “palos” són els diferents estils que componen el món del flamenc i cadascun té el seu compàs i el seu ritme. Els més coneguts són la “bulería”, el fandango o les “peteneras”, però n’hi ha més de cinquanta. La música flamenca també és la protagonista de la secció “El relat animat”.

L’artefacte musical d’aquest capítol és un costellam fet amb un tauló de fusta i diversos tubs. L’Atrapa-sons el fa sonar i aconsegueix interpretar el tema “Pere Gallerí”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *