Els instruments de vent-fusta.

[kml_rm movie="http://video.xtec.cat:8080/ramgen/edu3tv/video/tvc/atrapasons/001_730972.rm" width="352" height="288" wmode="transparent" /]

En aquest capítol, el programa “Atrapa-sons” mostra com funcionen instruments com el clarinet, el tible, l’oboè, la tenora o la gralla, i repassa la història del fagot. També inclou una animació d'”El trencanous”, de Txaikovski, i una interpretació d’una peça de Satie.

D’altra banda, la secció “El relat animat” està dedicada al ballet “El trencanous”, amb música de Piotr Ílitx Txaikovski. Al “Concert amfibi”, l’Atrapamosques interpreta “Gnossienne número 1”, d’Erik Satie.

Classificacions

La classificació de vent-fusta no fa referència, realment, al material amb el qual està construït l’instrument sinó al tipus d’embocadura. Hi ha:

– Els de llengüeta simple(senzilla de canya):el clarinet, el saxòfon...

_ Els de llengüeta doble(de doble canya): el tible (molt conegut en el món sardanístic), l’oboè, la tenora, la gralla, el fagot….

_ Els de bisell(les flautes): flauta travessera i flauta de bec.

Molts d’aquests instruments fan servir sistemes de claus per tapar els forats, ja que és impossible tapar-los tots amb els dits.