Hola!!!

Som la classe de 6èB i aquest any som els més grans de l’escola,

tot i que el proper curs serem els més petits perquè començarem l’ESO.

Volem aprendre i passar-nos-ho molt bé.

Estem molt orgullosos de compartir amb vosaltres aquest nou curs.

Camí de l’insti

Ja hem tornat a l’escola i fem 6è.

Som els més grans de l’escola i quan arribem a l’insti serem els més petits.

Ens podem divertir, però quan toca treballar, hem de treballar: ens hem de posar les piles per preparar-nos per anar a ESO.

Serà l’últim any que aquesta escola tindrà un grup C.

Aquest any, és el nostre any!!!!

6è A; som aquí!

6è A comença el curs. Som la quarta promoció de 6è en la història de l’escola Pla de l’Avellà. A partir d’ara ens trobareu en aquest bloc. Som principiants en aquest tema però ja n’anirem aprenent.

Aplec de danses

Avui, dia en què comença oficialment l’estiu, els nens i nenes de sisè (juntament amb la resta d’alumnes de tota l’escola) han ballat unes danses espectaculars!i és que sou uns i unes artistases!

img_9462

Demà últim dia de cole, i sobretot, comiat dels nens i nenes de 6è! Ben segur que serà molt emotiu per tots.

Valoració de final de curs!!!!

Aquest curs ha sigut per una part fàcil i per l’altre difícil. Hem après moltes coses noves i d’altres que ja s’haviem però que hem repassat. Quan vam començar el curs ens vem alegrar molt perquè la nostra professora seria la Maribel, però al cap de dos dies ens va vindre la nova profe de biblioteca, la nostra actual tutora, la Clara. Primer no ens va agradar molt professora que ens va tocar, ens portàvem molt malament, la contestàvem, no li feiem cas,… Però a mesura que anàvem avançant el curs ens anàvem portant millor.

Al principi del tercer trimestre la Clara ens va anunciar que la Joana vindria a algunes classes a millorar el nostre comportament. Hem fet unes quantes excursions, i la que ens ha agradat més es la de les colònies de 6è a Castellar de n’Hug. Aquest curs hem visitat moltes vegades el despatx, i la Rosa també ha vingut moltes vegades a la classe a solucionar problemes. Totes les profes ens han ajudat a conviure entre el companys lo millor possible. Bastants nens de 6è, estem des de P3 aquí i acabarem els estudis on els hem començat. Hem viscut moltes experiències, bones i dolentes, però sempre ho hem fet junts. Estime’m molt a aquesta escola i sempre ho farem, i lo més important, MAI L’OBLIDAREM! Ens recordem que ens va fer molta pena quan van treure el tobogan groc que estava al parvulari. Abans sempre feiem la foto de final de curs, jugàvem allà i ens ho passàvem súper bé! Quan vem passar a primària ens va fer molta il·lusió perquè ens deien que ja érem grans. Hem tingut moltes professores com la Imma, la Laia, la Montse, la Roser, la Beatriz, la Clara, la Maribel, l’Òscar,… Amb alguns ens em portat millor, d’altres pitjor, però sempre ens ha agradat alguna cosa. Al llarg del anys ens ho hem passat molt bé, hem fet moltes coses junts, hem solucionat els problemes junts, i nosaltres el de 6è ens fa molta pena deixar el cole, i esperem que a tothom li vagi molt bé la vida!

Petons, Alba i Paula 🙂

BONA SORT!

¡¡¡ADEU COL·LEGI!!!

Per una part tenim ganes de que s’acabi el cole perquè coneixerem noves amistats, i per l’altre no tenim ganes perquè ens separarem d’alguns companys.
Tenim molts records de quan estàvem tots junts, de petits i de grans. Alguns van vindre abans i altres després.

FI!!!
Esther Garcia i Judit.V.

Valoració del curs

El curs ens ha passat molt ràpid ja que ha sigut molt fàcil i no hem tingut quasi deures, per als més intel·ligents com el Raimon, Adel, Pol, Nico, Martí i Andreu.

Però en fi ens ho hem passat molt bé perquè durant el curs hi ha hagut molts mots.

La professora és molt però que molt bona tot i que fa petons sense motiu i posa feina sense sentit

Hem fet les proves de la generalitat han sigut molt però que molt fàcils ja que només es tractava de posar creuetes, en general tot el curs ha sigut molt senzill. Lo pitjor que ha sigut era l’hora dels dictats o dels exàmens, que no callàvem ni sota l’aigua. Durant el curs hi ha hagut molts problemes però ara que ja s’acaba el curs quasi tots som molts amics i ens respectem.

Raimon, Pol i Adel 6è B

La nostra dedicatòria

Aquests anys a l’escola Pla de l’Avella han estat molt agradables i molt divertits. Hem aprés molt des de P3 fins a 6è. Hem tingut molta sort amb els professors tan bons que i amables que ens han tocat, espero que en el institut també siguin així. Els nostres companys de tota la vida han estat també uns bons amics.

Jaume Àlex 🙂

Final de primària!

Aquest any l’escola Pla de l’avellà ha sigut diferent, el curs és una mica més difícil, més deures i més exàmens perquè ens hem de preparar per 1º de la ESO, també hi ha hagut els exàmens de la generalitat de Catalunya però aquells eren bastant fàcils. Hi ha Hagut les últimes colònies de primària i són molt divertides.

Com que anem a 6è ens haurem de separar a final de curs hi ha hagut moltes sorpreses: una festa sorpresa, la festa de 6è del dissabte 18 de juny i encara queda l’últim dia L

Leine, Sita i Jud 6èB

Final de curs!

En aquest curs de sisè hem fet molts amics i també hem après moltes coses noves.

Hem après a compartir les coses com per exemple: la pista amb els nens més petits que nosaltres, compartir el material de classe amb tots els nens i nenes de classe.

El nostre curs ha millorat molt  la relació entre els companys i també amb els professor, gràcies a les classes que hem tingut en el primer, segon i tercer trimestres.

Els nostres amics de l’escola confien amb nosaltres i ens desitgem que tinguem molta sort.

Hem passat moltes proves en aquet curs i hem millorat les notes al llarg del curs.

Andy i Èric 6èB

Sang de pirates

lsp-11El llibre tracta de dos germans que estan en un orfenat.
Els dos germans decideixen anar-se’n d’allà perquè al nen l’obliguen a saber defensar-se i a la nena a cosir. El nen sabia cosir i fer les coses de noies i la nena sabia fer les coses dels nois com defensa pròpia.
Quan es van escapar van fer molts viatges i van arribar a un lloc: el mar!
Un pirata que hi havia per allà els va dir que si no tenien pares i els dos nens van contestar alhora que sí. El senyor els va dir que si es podien girar i sense les camisetes, quan es van girar el senyor va veure que tenien dos tatuatges i que si els ajuntaven en sortia un mapa.
A mi aquest llibre no m’ha agradat molt perquè els llibres d’intriga no és que m’agradin i també perquè hi havia paraules que no les entenia gaire bé i no sabia de què anava aquell paràgraf. A qui els hi agradin els llibres d’intriga aquest es l’adequat per ells.
Àlex González Jubany

Treballant amb gràfics

Durant tres sessions, a la classe de matemàtiques, hem estat treballant els diferents gràfics: el de barres, el circular i el lineal.
Hem fet diferents pòsters amb cada un dels tipus, anant a preguntar diferents coses a totes les classes.

Hem fet aquestes preguntes :

Teniu mascotes ?
Com emboliqueu l’entrepà ?
On vius ?
Quants germans tens ?
En quin tipus de vivenda vius ?

Aquí teniu fotos dels alumnes de la nostre classe treballant en aquest tema.

MARC BADA
la-foto4la-foto1la-foto5

Més fotos de les colònies

Aquí teniu més fotos de les colònies, encara falten posar la meitat, però tot i així no vaig arribar a les 1000!!!llàstima!! 😆

https://picasaweb.google.com/avella6e/MesColoniesAOrriols?authkey=Gv1sRgCPP8oKHMocKxYw&feat=directlink

Entre avui i demà acabaré de penjar-les!

Clara

Històries de colònies (5)

L’ HABITACIO MÉS “LIANT” DE TOTES

A la nostra habitació hi havia en Nico, en Ferran, en Jaume, en Toni, l’Adel, en Marc, en Raimon, l’Afonso, en Pol i l’Andreu.
La primera nit va ser increïble; vam fer concurs de pets que van guanyar en Toni i en Marc. A l’acabar el concurs vam jugar a prova o veritat. Després vam començar a jugar amb les llanternes. Va vindre la Joana i ens va treure la meitat dels lots. No vam poder continuar fent discoteca perquè deien que despertaríem els de les altres habitacions, però al fer discoteca (amb llanternes) sentíem sorolls com bots de l’habitació que teníem a sobre de la nostra. El més misteriós era que quan va ser el matí del segon dia deien que estaven dormint. I la segona nit va ser tot normalet (no vam portar-nos com la primera). A més ja era la una perquè concurs de ball + disco + històries de por de la Aye = a dormits i cansats.
tonihabitacio

Històries de colònies (4)

Habitació de dalt

Dimecres a la tarda quan vam arribar de l’excursió ens van dir les habitacions. Els que anàvem allà ens vam dir “l’han cagat”(perquè hi érem els mes “liants”). Quan vam entrar a l’habitació ens vam començar a organitzar el llençol de sota, sac de dormir, roba…
A la nit quan teníem que anar a dormir el professor va venir a l’habitació i ens va sentir parlant, llavors molt dissimuladament sense que s’assabentés ningú es va estirar a un llit per mirar si seguíem parlant.

Dijous quan ens van aixecar els professors, estàvem molt cansats i quasi tots els de l’habitació ens vam anar a dutxar.
Després de l’excursió vam anar a l’habitació a arreglar-nos perquè hi havia concurs de ball i discoteca i quan vam arribar ens van explicar una història de por i alguns ens vam anar “cagats” a dormir.

Divendres ens van aixecar, alguns no volíem perquè estàvem molt cansats de la discoteca. I vam haver de recollir tot i posar-ho a la maleta. I cap a Cabrera.

Afonso i Pepe

Històries de colònies (3)

Els Àpats

El primer dia per dinar, vam menjar al mig del camí de l’excursió al Cadí-Moixerò amb un entrepà de llom i un plàtan.
Per sopar, vam tenir: de primer, sopa; de segon, peix amb patates amb ceba i de postres vam tindre iogurt.

El segon dia vam esmorzar Colacao , torrades, melmelada, magdalenes, suc, llet…….
I per dinar, ens van donar: macarrons de primer, amanida de pollastre de segon i una peça de fruita de postres.
De sopar vam menjar puré de verdures amb “picatostes”, i de segon un tros de pizza amb un parell o tres de croquetes, i de postres, un flam de vainilla.

Històries de colònies (2)

Horse Revolution

1er dia (dimecres):

Quan estàvem dinant al camp on pasturaven les vaques,a dalt d’un turó hi havia 3 cavalls. Quan vam començar a obrir els entrepans un cavall va apropar-se i les noies i 2 nois que estaven al costat d’ ell es van espantar, fins que el propietari va anar a
aturar-lo. Després va vindre un altre i va passar el mateix i els 2 cavalls estaven en fila mirant-nos. I una darrera vegada va passar el mateix i els 3 cavalls ens miraven en fila.
Quan ens estaven mirant alguns nois i noies que havien acabat van anar a tocar-los.
Finalment vam acabar de dinar i vam anar cap a la cova de la Tuta.

Esther i Victor

Històries de colònies (1)

La primera nit

A l’hora d’anar a dormir era una gran aventura. La primera nit quan vam acabar la activitat nocturna i els mestres ens van dir que anéssim a l’habitació, ens van deixar una estona per llegir, parlar…
Quan ens van dir que apaguéssim els llums va ser un desastre, pels mestres, perquè per a nosaltres va ser molt divertit.
Els mestres anaven d’habitació a habitació dient-nos que calléssim d’una vegada que eren les 12:00 de la nit, i era molt tard, inclús alguns es van quedar fent guàrdia i dormint al terra de les nostres habitacions, fins que tanquéssim la boca i ens adormíssim d’una vegada.
Al final ho van aconseguir, però, a la una de la matinada.
Al cap d’unes 2 o 3 hores ens vam començar a despertar i a cridar com bojos, vam despertar a tota la casa, i els mestres cansats no donaven l’abast de fer-nos callar inclús alguns feien por amb els cabells tan despentinats que semblaven bruixes.
Aquesta vegada no ho van aconseguir, perquè anaven d’una banda a l’altra sense parar.
Judit i Núria

Macroinvertebrats ( dijous per la tarda) Castellar de n’Hug

Desprès de visitar Les fonts del Llobregat vam anar a una esplanada on ens vam posar dintre el riu.

Els monitors ens van explicar lo que teníem fer.

Teníem que anar amb els mateixos grups que havíem fet la nit anterior y amb una safata i una lupa observa els macroinvertebrats que agafàvem del riu.

A terra hi havia unes cartolines on hi havia tot els macroinvertebrats més freqüents allà.

Els macroinvertebrats es trobaven sota les pedres, normalment es trobaven a la vora del riu on no hi ha molta corrent. Vam trobar molts, perles, sangoneres, tricòpters…

Una vegada vam acabar vam apuntar-ho en un full en blanc. Molts nens i nenes es van caure i es van mullar, vam sortir xops. Va ser molt divertit ens ho vam passar molt bé.

Jud

6è B

Orientació Nocturna (la primera nit) Castellar de N’Hug

L’activitat va començar desprès de sopar a les 22h de la nit.

Ens varem dividir en grups, els mateixos que van durar totes les colònies.

L’activitat era buscar les fites que els monitors havien amagat. Les fites eren així: de tela i al final tenien unes pinces que feien diferents forma depèn de si era la fita 1,2,3 etc…

Ens van donar un mapa de la casa i ens anaven dient on havíem d’ anar a buscar-les, ells ens deien el número de la fita que havíem de buscar però a les fites no hi havia cap número, i era molt fàcil equivocar-se. També varem trobar una fita trampa, tu anaves a buscar-la i quan ja estaves allà veies que li faltava la pinça i tothom es pensava que l’havien robat, però era una trampa.

Com que era de nit calia portar un lot cadascú.

Leine

6è B

Osito gominola

Es tracta d’un ós de gominola cantant una cançó remix que vam trobar a youtube i quan la vam veure ens va fer gràcia, i li vam demanar al Martí si la podíem penjar al bloc de l’escola.
La pots escoltar tan en castellà com en anglès.
És una cançó divertida, ens agrada perquè te un ritme molt marxós.
L’ós es de color verd fluix i té uns pantalons de color groc i una orella mossegada

Esther i Maria

Camiseta escolar!

Hola!

Ara us descriuré  una camiseta que em  va portar me mare de Madrid,d’una tenda que es diu ”Callaté la boca”. Aquesta camiseta posa ”No hablaré mas en clase” 10 vegades i al final posa ”Cállate la boca”. Les lletres són de color blanc i està amb la lletra com si l’hagués escrit un nen/a petit/a a la pissara. El fons de la camiseta es de color negre.

Es molt xula!

Alba Moreno