Realitat augmentada aplicada a l’estudi del cos humà.

A la matèria de Biologia-Geologia de 3er ESO he utilitzat la realitat augmentada en el tema de l’aparell digestiu i l’aparell respiratori.  Concretament he utilitat les aplicacions proporcionades per Augmentaty que corresponent a dos programes diferenciats:

Creator, que s’ha d’instal·lar en un PC i ens permet associar una imatge a un contingut de Realitat Augmentada(RA).

SCOPE, que s’ha d’instal·lar en un smartphone i ens permet veure la RA un cop ens descarreguem el paquet que hem creat a Creator.

He utilitzat la RA primer amb unes fitxes explicatives dels aparells digestius i respiratoris, els alumnes podien visualitzar vídeos explicatius a partir de les imatges de les fitxes. Un exemple:

Posteriorment he fet un roleplaying on els alumnes actuaven com a metges i diagnosticaven malalties associades als aparells respiratori i digestiu . Per fer-ho he explicat com és una anàlisi de sang i quines proves mèdiques podien fer, ells per la seva banda s’havien de mirar quines són les malalties que podien trobar i de quina manera es podien diagnosticar (s’ho havien de mirar a casa).

Un cop tot preparat i els alumnes degudament vestits de metge (contava nota), hem començat el joc, gràcies a la RA, els alumnes han pogut fer radiografies de pit, TAC de fetge, colonoscòpia, endoscòpies i finalment han diagnosticat malalties realitzant informes on s’aplica el mètode científic.

Us podeu descarregar tot el material per utilitzar la realitat augmentada al següent enllaç:

https://drive.google.com/drive/folders/11yYhszt3UTKOoiHUdOg8JwVoLSTbTK4Z?usp=sharing

Si voleu utilitzar directament el material creat només cal que us descarregueu l’app SCOPE i busqueu: Llibre interactiu als projectes que hi ha, us els descarregueu, els obriu i només heu d’enfocar les imatges al material imprès o a la pantalla.

Ha estat una experiència enriquidora i alhora divertida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *