VII Fòrum de Treballs de Recerca. Ciutat del Prat

El Jurat del VII Fòrum de Treballs de Recerca de la ciutat del Prat, en l’àmbit Humanístic i Ciències Socials ,  ha sel·leccionat el treball en llengua anglesa, King Arthur: History or legend? per ser una bona mostra de correcció metodològica, amb una claredat de plantejaments, capacitat d’anàlisi, de síntesi, i de conclusions. Destacant-ne l’acurada redacció en llengua anglesa.
El treball està realitzat per l’alumne  Albert Bayón Torija de l’Institut Salvador Dalí, tutoritzat  per la Professora: Virgínia Fernández.

L’objectiu principal d’aquest treball de recerca ha estat: intentar esbrinar si el personatge del rei Artús va existir realment o si estava basat en algun personatge històric real. A més, també pretenia analitzar el simbolisme subjacent a les llegendes artúriques i el seu impacte en la cultura popular
Conclusions, resultats de la recerca:És impossible determinar si va existir el rei Artús, però sí que poden fer-se unes presumpcions força probables al respecte. És evident que no va existir un rei anomenat Artús que va governar Anglaterra tal i com se’ns mostra a la llegenda. Tot i així, sí que és molt probable que el conegut personatge literari tingui un origen real. Probablement està basat en algun cabdill celta que va dur a terme grans fites en vida, que van quedar gravades en la memòria dels seus contemporanis. Amb el temps, és possible que el seu record s’idealitzés, i es donés una dimensió cada vegada més gran al personatge, per finalment convertir-lo en llegenda.
A més, es demostra la importància i el poder de la literatura, ja que la creació del rei Artús com un personatge literari va estar motivada per l’intent de legitimització per part d’Enric II Plantagenet del seu govern sobre Anglaterra. També és interessant tot el simbolisme que oculten les llegendes ja que si es llegeix entre línies, moltes tenen una funció al·legòrica ja sigui per part de la tradició celta o de la cristiana.
Per últim, queda palès també l’impacte del mite del rei Artús en la cultura, concretament en la més recent. S’han fet gran quantitat d’adaptacions o homenatges en diferents mitjans, com el cine, la música o dintre de la mateixa literatura. És per tant un mite tan important com influent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *