4.1. Curs 2006-07

El grup de treball volia ser un fòrum de coordinació i assessorament en el camp de les llengües estrangeres i durant aquell curs acadèmic va voler aprofundir les accions endegades l’any anterior. Les seves actuacions es van agrupar en tres àmbits principals: 

  • Seguiment i assessorament dels projectes d’innovació pedagògica

El Departament d’Ensenyament va anomenar en Jordi González com a assessor de projectes al Baix Llobregat i el grup de treball li va oferir la seva col·laboració per donar suport individualitzat als projectes d’innovació pedagògica de les escoles pratenques. En aquest sentit, es va proposar l’organització de sessions conjuntes o separades per millora la seva implementació. A més, es va proposar la contractació d’una auxiliar de conversa nadiva com a suport de llengua a alguna de les escoles implicades així com la creació d’un entorn de comunicació en format de pàgina web per tal de fer més eficaç la comunicació entre els centres.

  • Dinamització de l’anglès a l’entorn

Les propostes de dinamització es van estructurar al voltant de l’agermanament amb la ciutat irlandesa de Fingal. El grup de treball va treballar per posar en contacte els membres de la comunitat educativa i associativa (pares, alumnes, mestres i líders  culturals) amb els seus homònims irlandesos per tal d’afavorir els intercanvis tant de recursos i experiències pedagògiques com de persones i grups classe. Les escoles van posar per escrit les seves necessitats i van suggerir possibles línies d’actuació per maximitzar l’intercanvi com a eina educativa.

A més, es va preveure la creació d’unes colònies escolars en anglès per al següent estiu dintre del programa d’activitats estiuenques de l’Ajuntament del Prat. També es va voler donar continuïtat a la promoció d’activitats culturals com ara el programa de cinema en versió original o l’organització de conferències sobre experiències de multiculturalitat a la nostra comunitat. 

  • Formació a l’àmbit escolar

Es va suggerir donar continuïtat a la formació en llengua anglesa endegada el curs anterior per a mestres no especialistes d’anglès. Aquesta formació havia de consistir en un curs de 60 hores de novembre de 2006 fins al maig de 2007 organitzat pel Departament d’Ensenyament i impartit a l’Escola Oficial d’Idiomes del Prat.

Tanmateix, el grup de treball va organitzar xerrades informatives de les opcions europees tant per a l’alumnat com per al professorat: Consell d’Europa, Programes Socrates, Comenius, Da Vinci i Arion. En aquest sentit, es pensà que es podrien organitzar sessions pràctiques d’informació i assessorament. D’altra banda també existia la possibilitat d’endegar cursos d’estiu a Dublín per a professors com a part de la Formació Permanent del Departament d’Ensenyament. 

Finalment, el grup de treball va considerar com a objectiu consolidar la seva pròpia estructura com a intermediari entre les diferents administracions i els centres educatius de la ciutat. És per això que l’estructura del grup havia d’incloure una participació flexible de persones i institucions per millorar la capacitat d’assessorament i donar suport als projectes presents i futurs.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *