Category Archives: ARTICLES DELS ALUMNES

Recull escrits pels alumnes d’aula d’acollida.

LA MEVA ESCOLA D’ EQUADOR. GAUNER

El meu instintut és molt maco perquè és gran, i té molts alumnes que són bons amics i també s’aprén molt. Té una pista de futbol i una de bàsquet i dos pistes més. També té un bar per quan els alumnes sorten al patì .
Les professores són molt bones perquè t’expliquen el que no entens,
Casa meva estava molt lluny del meu col·legi que es deia “JOSE MARIA VELASCO IBARRA”
A l’escola d’ equador només s’estudiava fins a la 1h 30

GAUNER

la meva escola a cuba .**Yarelis**

La meva escola a Cuba es diu Manuel Bisbé Alberni i és molt bonica. Hi ha moltes classes pels alumnes, quan arribem a l’ escola a les 7:45am ens quedem al carrer uns minuts fins que la directora diu que es pot entrar. Quan entrem a l’escola anem al pati i cantem l’himne nacional de cuba i saludem la bandera. Després anem a la nostra l’aula i fem les classes. A la meva escola es va amb uniforme de color groc. Se surt al pati a les 10:30am, pots anar a qualsevol dels tres patis que hi ha i pots jugar a pilota, futbol, basquet, a bales, a corda, o pots portar joguines de casa per jugar amb les teves amigues. Hi ha altres jocs com les “yaquis” o les cartes. Abans de sortir al pati feien tres classes, després del pati feien les altres classes fins a l’hora d’esmorzar. A aquesta hora d’esmorzar podiem anar a la biblioteca a mirar les noticies de la tele o a llegir. Nosaltres feien classes com mates, castellà, anglès informàtica, educació física, història, biologia, etc. Quan treballaven a classes no es podia parlar perquè els professors s’enfadaven, i quan arribava la profe d’anglès havia que aixecar-se i posar-se bé l’uniforme i seure quan ella ho demanès.
A mi agrada més la meva escola de Cuba perquè és molt bonica i molt més gran que aquesta.
n51999103732_2883

La meva escola de Bolívia. Melissa

La meva escola de Bolívia és deia “FE I ALEGRIA. Era molt més gran que aquest institut.
A les classes hi havia entre 25 i 30 alumnes, començàvem a Preescolars fins a Batxillerat. Teníem 3 patis, 2 eren grans i 1 era petit, també hi havia un porxo força gran.
Els agradaven tenir jardins molt macos. Per anar al porxo o a un altre lloc, havies de passar per uns passadissos amb moltes flors. M’agradava molt perquè era tot alegre.
Les classes començaven a les 8:00h i acabaven a les 13:30 hores.

La meva Escola de Senegal. Diakhalaye

La meva escola de Senegal està a la ciutat de Saraya i és molt gran.
Hi ha dos lavabo i una biblioteca i un pati gran. A l’hora del pati els nens juguen a futbol i a basket i les noies salten a corda.
Hi ha tres classe de primer i dos de segon, dos de tercer i un de quart. L’escola està a un km de la ciutat. Entrem a les vuit del matí. Al mig de hi ha la bandera de Senegal.
Vols visitar la meva escola el senegal? M’agrada molt la meva d’abans.

La meva escola de Romania

La meva escola de Romania es deia ”Mihai Voda” i estava situada al centre d’un poble que es deia ”Pleasa”.
És molt petita, té sols vuit aules. A cada aula hi ha vint nens. És molt antiga.Té un pati molt gran, en què nosaltres menjàvem i jugàvem a futbol i a voleibol.
Els nens són més tranquils que els d’aquí, però tambè hi ha nens que molesten i que no volen aprender.
Les classes duren sis hores i entre mig tenim 15 minuts de descans.
Els professors no ens deixen fer el que volem. Quan entren a l’aula ens aixequem i diem ”buna ziua”, que significa ”bon dia”. A sobre de la porta hi ha la bandera de Romania.
L’escola d’aquí és més gran i més bonica, però a mi m’agrada mès l’escola de Romania perquè aquí he estudiat cinc anys.imagine1

La meva escola d’Equador. Joselyn

La meva escola era molt gran i tenia 4 pisos, perquè els professors dormien a la escola i tenien un pis per ells.
A l’escola, estudiàvem des de primària fins a secundària i per aixó era molt gran.
Nosaltres portàvem uniforme, la samarreta blanca amb una corbata blava i la faldilla llarga de color blau fosc. La meva escola tenia 3 classes A,C,E. A les classes hi podia haver des de 25 a 37 alumnes en cada aula.
A l’hora del pati teníem 40 minuts de descans. També hi havia una cantina, però no ens deixàvem anar a la cantina si no era l’hora d’esbarjo.
Nosaltres només teníem classes pel matí i per la tarda podíem fer el que volguéssim.
Si els alumnes de la classe no estàvem callats, ens donàvem un cop a la mà amb el regle.
La fi de curs era molt bonica perquè ens donàvem els diplomes de l’escola, de tenir bona actitud, comportament i estudi.
Jo tinc 7 diplomes de l’escola, comportament i bona actitud, de quan era petita.
El que puc dir de la meva escola és això i que és la millor d’Equador.

Joselyn.

LA MEVA ESCOLA D’EQUADOR. ZULEY

La meva escola era molt bonica i tenia un pati molt gran. Al meu institut no havia menjador perquè
tots els nens i nenes sortien a les dotze i no tornaven a l’escola fins l’altre dia a tres quarts de vuit del matí.
A la meva escola havia moltes aules d’infomàtica i música entre d’altres ¡ un bar .
Les cadires eren individuals .
Cada any es feien concursos de bàsquet i futbol i escollien una noia que representés cada curs i cada equip després escollien una que era la guanyadora.

El meu institut d’Equador. jairo

El meu institut, quan vivia a Equador, era molt maco,
era el doble de gran que el Carles Vallbona, tenia dues
piscines també teniem una sala d’actes que era molt gran.
Jo per anar el meu institut anava caminant, sortia de casa meva
a dos quarts d’una. Quan arribava d’hora ens quedàvem a fora amb uns amics. Utilitzàvem uniforme: la camisa era de color blanc i els pantalons eren de color blau fosc, també utilitzàvem corbata.
Tots els dilluns quan entràvem a l’institut catávem l’himne del meu país
i després del pati cantàvem l’himne de l’institut.
Sortíem de l’institut a les 5 i ja no tornàvem fins a l’altre dia.
També féiem balls que es dèiem novatada.
A final de curs féiem jocs esportius com basquet, futboll, etc.
El que no m’agradeva era anar amb uniforme.
Axí era la meva escole d’ Equador.

Les meves vacances : Melissa!!!

Ja s’han acabat les vacances i m’agradaria explicar-vos el que he fet.
Bé, he passat les vacances a Granollers, no he pogut marxar a cap lloc, perquè encara no tinc els papers per sortir fora d’Espanya.
Molts dies m’he quedat jugant amb el meu germà de 6 anys a l’ordinador, o mirant la tele, o bé ajudant el pare i la mare a netajar la casa.
També vaig estar fent de cangur del meu cosí de 2 anys i la meva cosina de 5 anys.
En realitat jo estic vivint amb la mare i el meu germà al seu treball que està a Can Bassa. Estic de dilluns a divendres i els dissabtes i els diumenges ens anem a Canovelles amb el pare, però no estan separats només és pels treballs que tenen cadascú.
Crec que vaig estar 2 o 3 mesos fent de cangur i netejant tota la casa cada cop que li tocava netejar al meu pare.Tambè feia el menjar perquè s’emporti pel següent dia.Tot i que cansava molt fer tot això a la vegada m’agradava molt fer-ho.
També vaig anar alguns dies a la piscina amb els meus amics i amigues. També vaig haver de cuidar dels meus cosins i el meu germà.
Vaig guanyar molts diners.
L’any passat els meus pares em van portar pel meu aniversari al TIBIDABO.
Em va agradar molt perquè vaig poder divertir-me molt el meu aniversari i també van estar amb mi els meus pares, el meu germà, els meus tiets i tietes…………..Em vaig pujar a tota totas les atraccions, bé hi ha hagut algunes atraccions que em van donar por, em vaig donar molts cops quant vaig entrar al MIRAMIRALL, perquè hi havien molts miralls i no sabia on era.
Bé, en general han sigut unes vacances ¡¡¡¡¡¡GENIALS!!!!!!!!!!

f029d107lh01

Les meves vacances…Diakhalaye

_dsf0393_comAquest estiu he anat a visitar la meva tia de Mataró. Hem anat a la platja i hem anat a la plaça per jugar a futbol. A l’agost he anat a la Festa Major amb els meus amic de Granollers i he participat a tres activitats: el correfoc, el correaigua i als concerts. També hem anat a la fira d’atraccions amb els meus germans petits.