Monthly Archives: maig 2009

Moussou: El meu animal favorit

La tortuga és l’animal més maco i és un rèptil que viu al mar,al terra o al riu. Té closca molt maca i dura amb ratlles, té quatre potes ,una cua,dos ull i un cap.La tortuga menja herba i neix dels ous .Per desplaçar-se camina molt lent i neda molt ràpid. Es protegeix amb la seva closca.

Mor MARIO BENEDETTI

Aquesta setmana ens ha deixat Mario Orlando Hamlet Hardy Brenno Benedetti Farugia, més conegut com Mario Benedetti.
Mario Benedetti va ser un poeta, assagista i escriptor uruguaià pertanyent a la Generació del 45, i una de les personalitats més destacades de la literatura en llengua castellana de l’última meitat del segle XX.

Si cliques aquest enllaç tindràs més informació sobre Benedetti i podràs veure un vídeo on parlava junt a Joan Manel Serrat.

Aquí temps uns poemes per escoltar i gaudir:

/>

La casa d’en Leo

A l´entrada hi ha el passadís i cap a la dreta, la meva habitació.
A la meva habitació hi ha el llit, la tele jocs…
A la esquerra està el lavabo i la dutxa,el vàter,etc.
Més endavant està la cuina i la sala/menjador.
També està el dormitori dels meus pares (a dalt de tot) i a la dreta la sala de l´ordinador i les pelicul·les.

La casa de la Nihad

A casa meva tinc una porta d’entrada i un passadís llarg i quatre dormidors i una cuina i un lavabo i dos balcons. Al rebedor hi ha un sabater.Al menjador hi ha tres sofàs i una taula i mobles per televisió i un el dvd i un video, a les parets hi ha fotos i una taula amb un ram de flors.

La casa d’en Bryan

-Casa meva té tres dormitoris, un dels meus pares, un altre meu i el tercer no hi ha res.

-També té una cuina, un lavabo i un saló/menjador molt gran.

-Al saló/menjador hi ha la taula de l’ordinador, dos sofas grans, la taula de menjar uns prestatges amb llibres i flors, també hi ha un televisor, una catifa molt gran i res més, ah! i el balcó també que és gran.

-Al rebedor hi ha, un paraigüer, la porta, i un penja-robes.

-A la cuina hi ha la nevera, una campana extractora, els armaris, un cubell d’escombraries, l’aigüera, l’aixeta, un forn i per últim la cuina.

-Al meu dormitori hi ha un armari, un llit amb coixíns, mantes i llençols, també hi ha un televisor amb la playstation.3 i un DVD, al costat hi ha una taula de fer els deures, també hi ha un radiador, res més.

-Al lavabo o bany, hi ha un vàter, paper de vàter, al costat hi ha el lavabo amb un mirall, i al costat hi ha una tovallola, a la vora hi ha la dutxa amb una cortina, i el saló etc… i res més.

-En el safreig hi ha una rentadora per rentar la roba bruta, al costat hi ha un armari per guardar el menjar i també hi ha un balcó no tan gran com el altre.

La casa d’en Joan

A casa meva hi ha un rebedor on hi ha un penja-robes,també hi ha una sala menjador ,hi ha tres habitacions i un labavo,el labavo te una dutxa, un váter etc…També hi ha una cuina amb un forn, moltes cassoles, gots i plats.Hi ha una sala d’estudi, en el safreig hi ha una rentadora amb roba bruta.

Moussou: descripció de casa meva

A casa meva hi ha tres dormitoris i un lavabo. Al lavabo hi ha una dutxa i no una banyera. A lana cuina hi ha nevera, cuina i aigüera i l´aixeta. Hi ha un menjador amb una taula de fusta i les cadires de fusta i hi ha una sala d´estar amb tres sofà de dos places i cosas que no es veuen, però el sofà si que es veu i hi ha un passadís amb flors i a la porta de darrera hi ha un penja-roba i un paraigüer.

Visita a l’escola Joan Solans

El dimecres, 29 d’abril, van anar a visitar l’aula d’acollida de l’escola de primària Joan Solans.
La Moussou, el Bryan i el Joan van explicar el conte: “Pell de llarinté, cua de tiré”. Aquest és un conte tradicional Mandinga recollit per Koumera Dakhaby, il·lustrat per la Silvia Bayo.

Aquí teniu més informació sobre el conte i l’autor del conte que van explicar cliqueu aquí