Monthly Archives: abril 2009

El drac de Banyoles

Què el coneixeu? Aquest si que era un drac dolent!!. A sota teniu la lletra i la música. Està escrita i cantada per en Toni Giménez.

EL MONSTRE DE BANYOLES

. Ens ho diu la història
d’un vell poble,
que hi habitava un monstre,
fa molts anys,
diuen que treia foc per les orelles
i per la boca, pel nas
i pels queixals.

És el mon, mon,
el monstre de Banyoles
que men, men, men,
que menjava persones,
oh, i tant!
És el mon, mon,
el monstre de Banyoles,
una per dia sense
fer terrabastall.

2. Com veureu, tenia tanta gana
que s’empassava els bous de tres en tres
i els cavallers, que amb ell volien brega,
se’ls endrapava com qui no menja res.

3. I la gent de tota la contrada
un tracte, amb gràcia, amb ell varen signar,
donant-li cols, patates i albergínies
perquè aquell monstre es tornés vegetarià.

4. És famós el poble de Banyoles
i és que la vila és coneguda arreu
pel famós monstre i pel seu bonic estany
i pel Tren Pinxo, un tren ben especial.
” alt=”” />

lletra de la cançó: Puff, el drac màgic

Puff era un drac màgic
que vivia al fons del mar,
però sol s’avorria molt
i sortia a jugar

Hi havia un nen petit
que se l’estimava molt,
es trobaven a la platja
tot jugant de sol a sol.
Tots dos van preparar
un viatge molt llarg,
volien anar a veure món
travessant el mar. puffmagicdragon4.jpg

Puff era un drac…

Quan hi havia tempesta
s’ho arreglaven molt bé,
enfilant-se a la cua d’en Puff
vigilava el vent.
Nobles reis i prínceps
s’inclinaven al seu pas
i quan Puff els va fer un crit
els pirates van callar.

Puff era un drac…

Els dracs viuen per sempre
però els nens es fan grans,
i van conèixer altres jocs
que li van agradar tant,
que una nit molt gris i trista
el nen el va deixar,
i els brams de joia d’aquell drac
es van acabar.

Puff era un drac…

Doblegant el seu llarg coll,
el drac es va allunyar,
semblava que estava plovent
quan es va posar a plorar.
Tot sol, molt trist i moix,
el drac es va allunyar
i poc a poc, molt lentament,
se’n tornà al fons del mar.

Poesia “La mona”

LA MONA

AMB COR DE PA DE PESSIC,
DE GUST SUAU COM CARAMEL,
QUAN LI CLAVO QUEIXALADA
SEMBLA QUE MASTEGUI EL CEL.
CORONADA AMB UN GRAN OU,
AMB POLLETS I UNA GALLINA,
VESTIDA DE XOCOLATA
ÉS LLAMINADURA FINA.
VISCA LA MONA DE PASQUA!
AQUEST PASTÍS TAN PREUAT,
QUE AGRADA A GRANS I PETITS
I EN UN NO-RES ÉS MENJAT.
LOLA CASAS

1mona.jpg

Recepta d’una mona de Pasqua

Restaurant: Boguñà

Grau de dificultat: Mitjà
Preu: Mitjà
Temps d’elaboració: entre 30 minuts i 1 hora

Ingredients:

Per al pa de pessic:
– 4 ous
– 150 g de sucre
– 150 g de farina
– 20 g de farina d’ametlla
– 5 g de llevat
– 2 clares muntades
– 50 g de sucre
Per a la trufa de guarnició:
– 125 g de nata líquida
– 30 g de sucre
– 250 g de xocolata de cobertura negra
Per a la cobertura:
– 250 g de xocolata de cobertura negra
– 125 g de mantega
Per farcir:
– 300 g de melmelada de préssec

Preparació

En primer lloc, i per fer el pa de pessic, munteu els 4 ous i els 150 g de sucre, en un bol i amb l’ajuda d’un batedor.
A part, barregeu la farina i el llevat, poseu-los en un colador, i deixeu-los caure de mica en mica sobre la mescla d’ous i sucre, d’aquesta manera evitareu que es facin grumolls. Barregeu-ho bé amb una espàtula i aneu-hi incorporant la farina d’ametlla sense deixar de remenar. En un altre bol, munteu les clares a punt de neu, i quan estiguin a mig muntar, afegiu-hi 50 g de sucre. Tot seguit, barregeu les clares amb la mescla de farina i ous, i ompliu un motlle prèviament untat amb mantega i enfarinat. Coeu el pa de pessic al forn a 180 graus i uns 40 o 45 minuts. Passat aquest temps, deixeu-lo refredar i desemmotlleu-lo. A continuació, desfeu la cobertura de xocolata al bany maria. Mentrestant, talleu el pa de pessic per la meitat i farciu-lo amb la melmelada de préssec. Quan la cobertura de xocolata estigui desfeta, poseu-hi la mantega i aneu-ho remenant fins que es fongui. I un cop tingueu la cobertura a punt, feu-la servir per cobrir el pa de pessic, que haureu de deixar refredar una estona. Per decorar la mona, podeu recórrer als ous de Pasqua, que haureu de fixar sobre la superfície del pastís amb trufa. Per fer la trufa, poseu 125 cl de nata líquida a bullir. Quan bulli, afegiu-hi 30 g de sucre i 250 g de xocolata de cobertura negra. Remeneu-ho i manteniu-ho al foc fins que la xocolata es fongui. Un cop feta la trufa, deixeu-la refredar. I finalment, també podeu guarnir la mona amb els típics elements decoratius que es fan servir en aquesta mena de pastissos: pollets, plomes, etc.