Mousse de Xocolata!
18 febrer 20111. Presentació
a)Per què hem escollit aquest tema?
Hem escollit aquest tema perquè voldríem saber com fer-ho
b)Parts en què es basarà?
– ingredients
– com fer-ho
– decorar-lo
c)Què volem saber?
Volíem saber quins ingredients comprar per poder fer-lo.
d)D’on hem tret la informació?
D’Internet i dels llibres de cuina.
2. Nucli
Ingredients
Per a la base:
– 25 g de cacau pur en pols sense gluten
– una mica de sal
– 4 ous
– 150 g de sucre llustre
Per a la crema de llimona:
– 2 llimones
– 2 ous
– 150 g de sucre
– 45 g de Maizena
– 500 ml d’aigua
Per a la mousse de xocolata:
* 100 g de llet sencera
* 1 rovell d’ou
* 200 g de xocolata negra sense gluten
* 4 clares d’ou
* 45 g de sucre
* un pols de sal
* 3 fulles de gelatina sense gluten
Per a la cobertura de xocolata:
– 2 fulles de gelatina sense gluten
– 150 g de cobertura de xocolata negra sense gluten
– 12 g de sucre
– 125 g de llet sencera
Preparació:
Per al bescuit:
Es separen les clares dels rovells. Es munten els rovells amb la meitat del sucre fins que esdevinguin blanquinosos i espumosos.
Es munten les clares a punt de neu, i a continuació s’afegeix l’altra meitat del sucre sense parar de batre, fins que quedin ben fermes. S’incorpora lentament 1/3 de les clares a la mescla dels rovells, i a continuació s’hi afegeix el cacau en pols, tot removent amb una espàtula.
Finalment, s’afegeixen la resta de les clares, i es mescla suaument (de baix cap amunt) fins aconseguir una mescla homogènia.
Com que aquest pastís consisteix en dues planxes, es divideix la massa del bescuit i es cou en dues tandes.
S’estén la meitat de la mescla damunt una safata folrada amb paper de forn prèviament untat amb mantega.
Es cou a 220ºC (425ºF) dins el forn prèviament escalfat durant uns 6-10 minuts fins que estigui cuit (d’escuradents ha de sortir net).
A continuació, es repeteix aquest últim pas per coure la resta de bescuit.
Es deixen refredar a temperatura ambient (abans d’enretirar-ne el paper).
Per a la crema de llimona:
S’escorre el suc de les llimons i es reserva.
En un cassó, s’hi posa l’aigua i es porta a ebullició juntament amb la pela d’una llimona.
En un pot, es barregen els ous amb el sucre i la Maizena (amb l’ajuda de la batidora). S’hi afegeix el suc i l’aigua calenta aromatitzada.
Es torna al foc i es remena fins que bulli i s’espesi.
S’aboca en un recipient i es cobreix amb film transparent per evitar que es formi el tel mentre es refreda.
Quan sigui freda, es reparteix la crema pel damunt d’una planxa de bescuit.
Per a la mousse de xocolata:
En un bol amb aigua freda, s’hidrata la gelatina durant uns 5 minuts.
Dins un bol, s’hi trosseja la xocolata i es fon a potència baixa al microones o al bany Maria.
Per altra banda, en un cassó s’hi afegeix la llet i s’escalfa fins que arrenqui el bull.
S’escorre la gelatina, s’afegeix a la llet i es remena fins que s’hagi dissolt completament.
Seguidament, s’aboca la llet al damunt de la xocolata tot removent-ho amb una espàtula de silicona.
S’hi afegeix un pols de sal per potenciar el gust de la xocolata.
Quan la xocolata sigui tèbia, s’hi afegeix el rovell d’ou.
Mentrestant, es munten les clares a punt de neu. I a continuació, s’hi afegeix el sucre.
Seguidament, s’afegeix 1/3 de les clares a la mescla de la xocolata i es remena suaument fins aconseguir que les clares s’hagin incorporat del tot.
Finalment, s’afegeixen la resta de les clares, i de nou es mescla amb moviments suaus de baix cap amunt fins aconseguir una mescla homogènia.
Per a la cobertura de xocolata:
En un bol amb aigua freda, s’hidrata la gelatina durant 5 minuts.
Quan sigui hidratada, es retira l’aigua i es desfà durant 10-15 segons al microones.
Per altra banda, s’escalfa la llet juntament amb el sucre en un cassó fins que arrenqui el bull.
S’aboca la llet al damunt de la cobertura de xocolata trossejada fins que es desfaci completament.
Finalment s’hi afegeix la gelatina desfeta i es remena suaument per tal que quedi ben homogènia.
Muntatge:
Primer de tot, es retallen les planxes de bescuit a la mida que es desitgi (en aquest cas un quadrat de 20 cm per banda).
Es col·loca una planxa a la base d’un cèrcol per a mousse.
Es reparteix la crema de llimona pel damunt i es cobreix amb la segona planxa de bescuit.
Seguidament, s’aboca la mousse de xocolata al damunt i es refrigera un mínim de 2 hores fins que qualli.
Finalment, s’aboca la cobertura de xocolata al damunt tot colant-la per evitar que cap impuresa afecti l’aspecte final i es reserva a la nevera fins al moment de servir.
Just abans de servir, es desemmotlla amb l’ajuda d’un ganivet humit tot resseguint-ne el perfil i es decora al gust.
BON PROFIT!
3.Conclusió i opinió
Ens ha agradat aquest tema perquè ja sabem com es fa aquest postre o plat de cuina que està boníssim.
Aquí us hem posat unes fotos esperem que us agradi!
Andrea i Omar
ESTABA BONISSIM!
super bueno
Estava bonissim..!