Benvinguts al bloc dels alumnes de 4t

Publicat dins de General | Deixa un comentari

SORTIDA A SANT BENET DE BAGES

Informa: Íker Abad i Laia Mateos

El divendres dia 9 de març vam anar d’excursió a Sant Benet de Bages. Vam fer un taller que es deia “Per sucar-hi pa”. Vam preparar un pa que es deia pa alís o àzim, fet amb farina, una mica de sal i aigua. També vam preparar una salsa que es dia “Almadroc”. Quan tot estava fet, ho vam provar i estava boníssim!!

També vam visitar el monestir. La Judit, la nostra monitora, ens va passar una pel·lícula molt curta sobre la història del monestir i com vivien els monjos. Vam visitar el claustre, la cuina, el celler,…

Després de les activitats vam anar a dinar i vam tenir temps lliure per jugar.

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

SESSIÓ DE JUDO

Informa: Valeria De Gregorio i Pau Mateos

Els dies 6 i 13 de març vam anar a l´Esport 7 a fer judo. Un professor que es deia Juli ens va donar un quimono a cadascun  de la classe i ens va ensenyar algunes tècniques d’aquest esport. Per exemple, una tècnica que es diu “arbre” . Passos: Dues persones s’agafen del quimono i  un fa un pas endavant, li passa la cama entre el mig de les seves cames i després el company es deixa caure  i amb les mans pica al terra .Vam aprendre molt ,i ens ho vam passar molt bé !!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

VISITA A L’ESCOLA D’ARTS I OFICIS

Informa: Clàudia Clop i Berta Roig

Els dies 7 i 14 de febrer vam anar a l’escola d’Arts i Oficis a fer una activitat de fang. Vam fer una tortuga, ho vam fer en aquests passos:

  1. Fer una bola de fang.
  2. Amb el dit buidem una part de la bola.
  3. Amb un altre tros fem el cap, les potes, i la cua.

Després vam anar al pati! Que guai!

En tornar del pati vam acabar la tortuga decorant-la fent formes amb taps de diferentes mides.

Va quedar molt xula!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

CARNESTOLTES

Informa: Pol Castellano i Àngel Pérez

El divendres, 9 de febrer, vam celebrar el Carnestoltes a l’escola. Tots els nens i les nenes vam venir disfressats de casa. Hi havia moltes disfresses diferents: de noies, de policíes, de superheroi, de ninja,… A la tarda, va venir el grup d’animació “Pinxo- Panxa”i ens ho vam passar molt bé  ballant, cantant i fent gresca!

Cliqueu  les fotos

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

PROJECTE TELEMÀTIC

Informa : Linora Baliu i Mariona Oliver

Aquest trimestre estem participant en un projecte telemàtic que es titula: Un passeig per la Lacetània. És un projecte on hi participen diferents escoles de la comarca del Bages.

En aquest projecte hi ha un personatge que es diu Sàlix que és un personatge prehistòric molt divertit. Un dia en Sàlix va rebre un cop al cap i va passar milers d’anys adormit. Es va despertar en una època molt diferent, la nostra època. Un nen i una nena el van descobrir i li van anar explicant què és tot allò que l’envolta.

En Sàlix ens envia uns missatges i ens pregunta coses del nostre municipi perquè  l’ajudem a descobrir la comarca del Bages que a la seva època es deia la Lacetània.

Nosaltres, a la classe, també estem fent el projecte: La nostra comarca, el Bages. Ho fem per grups i cada grup ha de buscar informació dels diferents apartats (situació geogràfica, dades de la comarca, relleu, rius, vegetació, llocs turístics i personatges famosos).

Un passeig x la Lacetània

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Taller del sucre

Informa: Khayrdin Akhazzan i Aina Currius

El passat divendres 12 de gener ens va venir una dietista a fer-nos un taller del sucre. Es deia Laura. Ens va ensenyar l’excés de sucre que ens mengem. També ens va explicar què ens pot provocar el sucre : càries, diabetis…

La Laura va portar uns envasos i nosaltres havíem de llegir les etiquetes i calcular quina quantitat de sucre portaven. Després ens va fer un batut molt bo de pera, plàtan, beguda d’arròs i cacao natural. I ens va ensenyar què podem fer per menjar saludable a casa.

Mireu la quantitat de sucre que porten aquests envasos. Cliqueu la imatge per a veure més fotos.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

BONES FESTES!

Els nens i les nenes de 4t us desitgem unes Bones Festes i un Bon Any 2018

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Activitat d’esgrima

Informa: Oriol Budia

Un dijous ens va venir un monitor especialitzat en esgrima. Primer ens va explicar les normes i els noms dels materials: les espases: el floret, l’espasa i el sabre. I el material per protegir: la careta. Després  de que ens ho expliqués tot, vam començar les activitats. La primera activitat va ser amb parelles. Ens vam posar un davant de l’altre amb un sabre d’espuma per a cada un.  Aleshores vam fer un combat. Després d ‘acabar aquesta activitat, en vam fer una altra. Consistia en 2 grups: lleons i tigres. Quan el monitor deia  algun d ‘aquest grups, els que deia només podien fer tres marxes (tirar endavant) i un fons (atacar). L’altre grup podia fer tants trencars ( tirar endarrera) com ells volguessin. La tercera i última activitat va ser : hi havia 2 fileres i cada nen tenia un número. El monitor deia un número i els nens que tenien aquell número feien un combat. Al final ens va preguntar si ens va agradar l’esgrima i com que tothom va dir que sí se’n va anar molt content.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

CELEBRACIÓ DELS DRETS DELS INFANTS

Informa:  Àlex Caro,  Biel Perau, Natàlia Sánchez , Emma Sant i Martina Santamria

El divendres, 17 de novembre els nens i nenes de 4t de moltes escoles de Manresa ens vam trobar per celebrar els Drets dels Infants.

Dies abans a l’escola, vam parlar del refugiats que travessen el mar Mediterrani fugint de la guerra i la fam. També vam fer un taller per construir una medusa, vam escriure un manifest titulat “Un mar de pau”  i vam aprendre una cançó.

El divendres vam arribar al Passeig i entre totes les escoles vam fer un mural que volia representar un mar de vida. Nosaltres vam deixar les nostres meduses. Altres  escoles vam fer calamars, pops, estrelles… Va quedar molt bonic!  Després vam anar al pati de la biblioteca El Casino i vam fer molts jocs en grup. Després ens vam trobar tots al Passeig per llegir els manifests que havíem escrit. Vam acabar la festa cantant la cançó “Un món per les persones”. Van ser un matí molt divertit!

Fotos

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Un món per les persones

El proper dia 17 de novembre farem una trobada amb alumnes de 4t d’altres escoles de Manresa en motiu del dia dels Drets dels Infants. Estem realitzant una sèrie d’activitats relacionades amb el tema i una d’elles és aprendre la cançó “Un món per les persones” que cantarem tots junts el dia de la trobada.

Publicat dins de General | Deixa un comentari