Benvinguts

Benvinguts al bloc dels alumnes de 3r de l’escola Bages !

Publicat dins de General | Deixa un comentari

SORTIDA AL CENTRE DE L’AIGUA DE CAN FONT

Els alumnes de 3r hem anat al centre de l’aigua de Cant Font a realitzar uns tallers per aprendre el cicle de l’aigua i la importància que té per a la ciutat.

A més hem pogut observar i experimentar amb el procés de potabilització de l’aigua: reixes, decantació, filtres de sorra…

Ha sigut una sortida molt interessant i divertida perquè hem pogut conèixer d’on prové l’aigua de l’aixeta de casa i ens ho hem passat molt bé.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Sant Jordi 2017

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Itinerari per Manresa

Informa: Linora Baliu, Aya Hared, Adam Ammimah, Ouijdan kadri

Aquest trimestre hem fet un projecte sobre Manresa. Per tenir més informació, vam fer un itinerari per Manresa. Vam anar fins a la plaça Sant Domènech i vam visitar un museu on vam veure una imatge de Sant Ignasi de Loiola, fotos antigues de Manresa i una maqueta de com era Manresa abans. Després vam passar per la Plaça Major, pel carrer Sobrerroca. Ens van explicar la història del Pou de la Gallina i vam veure una de les torres de l’entrada de Manresa quan estava emmurallada a l’època medieval. També vam visitar el carrer del Balç on hi havia una actriu que representava una senyora d’aquella època, fa 500 anys.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Els animals. Treball de grup

Informa: Ferran Bervis i Rayan Chrigui

Al mes de febrer vam fer un treball de grup sobre els animals. Cada grup buscava informació i fotos de diferents tipus d’animals: vertebrats, invertebrats, carnívors, herbívors, omnívors, terrestres, aquàtics, etc.  Vam fer 7 grups de nens i nenes.

Ens va agradar molt fer el treball perquè ens agraden molt els animals i perquè ens van deixar triar el grup amb els nostres amics.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Visita a l’Ajuntament de Manresa

Informa: Maroua El Bzioui, Hind Ouled i Natàlia Sánchez

El dimecres, 15 de març vam anar a fer una visita a l’ Ajuntament de Manresa. Primer vam fer grups i ens vam donar una fitxa per completar. Després vam anar a la sala de plens. És una sala molt important on hi havia uns quadres dels manresans il·lustres  que són gent important per a la ciutat. També vam tenir una sorpresa molt agradable, l’alcalde ens va venir a saludar.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Atletisme i gimnàstica al Congost

Informa: Abderrahman Bouqourra, Ilyas Naciri i Martina Santamaria

El dia 2 de març vam anar al Congost a fer gimnàstica i atletisme. Primer vam anar al pavelló a fer gimnàstica, els nens de 3rA vam començar al revés. Vam començar fent molts estiraments per a preparar el cos. Després ens vam dividir en grups de nenes i nens. Les nenes vam fer la roda, la tombarella i equilibri sobre barres. Els nens vam treballar els salts i les barres on es necessitava molta força. Un cop vam acabar, vam anar a fer atletisme. Ens vam ensenyar i vam practicar: el salt de llargada, el llançament de pes i el llançament de javelina. Vam acabar la sessió fent curses de velocitat i resistència. Ens ho vam passar molt bé!

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Excursió a Barcelona

Informen: Aina Currius i Laia Juanola

El dijous, 19 de gener vàrem anar d’excursió a Barcelona. Primer vam anar a l’Auditori a veure l’espectacle Maaambo! El concert ens va fer viatjar amb els músics de la Banda Municipal de Barcelona a l’Amèrica Llatina a través del tango, mambo,…

Després vam dinar perquè teníem molta gana ! A continuació vam anar a CaixaForum on fa molt de temps hi havia una fàbrica. Vam veure uns quadres preciosos i una exposició sobre el cinema.

 

Fotos de la sortida

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

CANTEM PELS AVIS AL CENTRE DE DIA

Informa: Lucía Garcés i Mariona Oliver

Divendres, 2 de desembre de 2016 .

Vam anar a un Centre de Dia  del carrer Circumval.lació a cantar pels avis unes  quantes cançons. Després  els avis ens van cantar un parell de cançons que es deien Fum,fum,fum i Los peces en el río  i ens van donar una felicitació de Nadal . Quan vam acabar ens van oferir  un esmorzar. A l’esmorzar ens van donar coca i xocolata amb suc . Ens ho vam passar molt bé i els avis van estar molt contents !!!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

EXPERIMENTEM AMB ELS SENTITS

Pol Castellano i Àngel Pérez

El dia 3 de novembre vam dedicar la tarda a experimentar amb els sentits. Vam treballar la vista, l’olfacte, l’oïda, el tacte i el gust. Vam fer cinc grups per treballar els sentits.

El que més ens va agradar va ser el del gust perquè vam haver de tastar: cafè, suc de llimona, sucre i sal. El més difícil va ser el de la vista perquè ens va costar reconèixer els dibuixos. El més sorollós va ser el de l’oïda on havíem de picar una safata d’alumini per a fer vibrar els grans d’arròs com passa amb el timpà. El tacte va ser fàcil perquè havíem de descobrir formes. Finalment l’olfacte va ser fàcil perquè vam descobrir les diferents olors.

Ens va agradar molt fer aquest treball !

Clica la imatge per a veure més fotos.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Excursió a Capellades i Igualada

Pau  Mateos i Joel Tomasevic 

Divendres, 21 d´octubre vam anar al Museu Paperer de Capellades on ens van explicar la història del paper. Ens van ensenyar una maqueta de com es feia el paper antigament. Vam veure un molí d´aigua que es fa servir per moure  les màquines per a  fer el  paper. Després vam fer un taller. Vam fer un paper molt xulo de color verd, un de paper reciclat i un de paper blanc. A la tarda vam anar a Igualada  a visitar el Museu de la Pell i vam fer un taller de pell amb martells. També ens van ensenyar com s´adobava la pell i feien sabates, selles dels cavalls, etc.

Cliqueu la imatge per a veure més fotos

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari