Posem fil a l’agulla!

El primer que va haver de decidir l’equip impulsor és quants projectes volíem tirar endavant i de què tractarien. Ben aviat van sorgir els primers dubtes i es van generar els primers debats:  deixem que els alumnes intervinguin en la decisió inicial de determinar la temàtica del projecte?  Deixem que els seus interessos prevalguin sobre les preocupacions del professorat al voltant dels continguts del currículum establert i que encara resten pendents de tractar a les aules?  Qüestions no gens fàcils de resoldre.

Com gairebé sempre, la bona solució és la intermèdia. Es va decidir la temàtica dels projectes tenint en compte aquells continguts encara no impartits però sempre intentant acostar-se al màxim possible als interessos de l’alumnat i en contacte amb la realitat, provocant un aprenentatge vivencial.

Així doncs vam decidir desenvolupar dos projectes:
  • ROMA: hi intervindran les matèries de ciències socials – eix vertebrador –, les matemàtiques (probabilitat, estadística i geometria) i les les llengües: català, castellà i anglès. S’implementarà a 1r de l’ESO. Dissenyaran el projecte 6 docents amb la presència d’un coordinador.
  • SALVEM GIRONA DE LA PESTA:  hi intervindran les matèries de ciències socials – eix vertebrador -, les matemàtiques (volums, probabilitat) i el català. S’implementarà a 2n de l’ESO. Dissenyaran el projecte 6 docents amb la presència d’un coordinador.

També vam decidir de comú acord que compartiríem amb la resta de centres educatius el projecte ROMA a través d’aquest bloc. Fem nostre un dels lemes de la xarxa: compartim i aprenem tots plegats.

Vam estructurar el projecte en dues fases ben diferenciades:
  1. Un conjunt d’activitats de sensibilització vers la cultura romana.
  2. Preparació de petites escenes teatrals davant mateix de les runes d’Empúries (producte final del projecte).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *