Sessions de sensibilització sobre Roma

Des d’un bon començament vam relacionar els diferents grups amb diferents aspectes que volíem treballar: l’art, la vida militar, l’urbanisme i arquitectura, les classes socials, la mitologia, la gastronomia, l’oci, l’economia i l’estètica. Així doncs cada grup es va especialitzar i, amb la mirada sempre posada en el producte final, vam relacionar cadascun d’aquests temes amb un espai concret de les runes d’Empúries, precisament on havien de representar la petita escena de la vida quotidiana romana.  A tall d’exemple:

  • Art: a la domus dels mosaics.
  • Estètica: a les termes.
  • Classes socials: al fòrum.
  • Economia: a la basílica i cúria.
  • Mitologia: al temple.
  • Gastronomia: a la tabernae.
  • Oci: a l’amfiteatre.
  • Vida militar: a la palestra.

D’aquesta manera cada grup treballava una temàtica i després l’havia d’exposar oralment a la resta de grups. Així tots els grups sabien que treballaven els altres i s’aconseguia una visió de conjunt. Quan es feien les exposicions s’aplicava un mètode d’avaluació formadora tot seguint l’exemple d’Austin i la papallona:

Tots els grups avaluaven el grup que exposava i milloraven la seva feina tot donant consells, sempre sota el guiatge del professor.

Cada grup treballava un aspecte concret i tenia les seves activitats de recerca però també hi havia tasques comunes, principalment les de llengua i matemàtiques. Us en deixem algunes a tall d’exemple:

CALENDARI   Vida econòmica (CAT)   VIDA MILITAR-ASTERIX       Activitat geometria 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *