Entre tots aprenem entorn de la sal. Metodologia

Totes les activitats es van fer en petits grups heterogenis, de quatre membres. Es van escollir tenint en compte els interessos del alumnes, però amb la supervisió del professorat. La mestra va explicar les funcions que corresponen als diversos rols i els grups van repartir-se’ls. La majoria de grups van funcionar bé. En alguns casos hi va haver algun conflicte, però es va resoldre sense canviar el grup. Igualment, en cas que algú no complís les funcions adjudicades, no es va canviar el rol assignat en aquest projecte.

El projecte es va desenvolupar durant el segon trimestre, paral·lelament amb un altre relacionat amb l’eix transversal d’aquest curs. La temporització de les activitats s’anava decidint conjuntament.

Les activitats també s’anaven decidint segons propostes de l’alumnat:

Murals

  • Cercar informació a internet.
  • Venir un pare-miner a explicar la seva experiència.
  • Fer un taller a la muntanya de sal

A mig projecte, cada grup va fer un mural amb les informacions trobades i el va exposar a la resta de la classe. Amb aquesta activitat es pretén intercanviar coneixements i revisar els dubtes i objectius inicials, mentre es treballa la llengua oral i escrita de manera competencial.

Constatem que la cerca d’informació ha de ser molt guiada encara; en aquesta edat encara els costa molt sintetitzar la informació obtinguda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *