Terra de sal

Terra de sal, és el nom del Treball de síntesi que fem a 2n d’ESO a l’Institut els Alfacs. El treball està centrat en el Delta de l’Ebre i té com a eix central una sortida que fa tot l’alumnat al Delta i que està monitoritzada pels professors del Camp d’Aprenentatge de Sant Carles de la Ràpita.

En aquesta sortida es fa un itinerari per conèixer la flora  i  la  fauna  del Delta més salat i els aprofitaments tradicionals d’aquest entorn natural. S’observen les  plantes  del  salobrar  i  les  seves adaptacions a un  sòl salat, s’identifiquen les aus aquàtiques que viuen a la Tancada i els salobrars propers, i es descobreix el funcionament d’unes salines a les instal·lacions de MónNatura Delta.

Aprofitant la tasca col·lectiva de la Xarxa Cb volíem reconvertir el nostre treball en un autèntic projecte que tenia com a producte final un vídeo d’entre 1 i 2 minuts on l’alumnat fos capaç de sintetitzar tots aquells aspectes que haguessin estat més rellevants per al seu grup.

La feina que els proposàvem era fer de reporters i per això van rebre una sèrie de consells i indicacions per gravar durant la sortida que van fer al Delta. Sabien que el material que obtindrien de les seves gravacions seria la base per al microrreportatge que farien durant els dies del Treball de síntesi. A partir de la sortida “Terra de sal”, l’alumnat de 2n d’ESO va poder desenvolupar temes diversos com ara Les salines de la Trinitat, Les aus protegides, La construcció de les barraques, Espècies invasores, Gastronomia del Delta, Plantes medicinals del Delta…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *