ANEM DE VOLTA!

Una vegada planificat el nostre projecte, vam començar les sortides. Totes i cadascuna d’elles els alumnes l’esperaven amb moltes ganes i realitzaven moltes preguntes d’on aniríem. Prèviament es realitzava una sessió a la classe amb explicacions, imatges i vídeos dels llocs a visitar.

Ajuntament, biblioteca i oficina de turisme:

Aquesta sessió va tenir durada d’un matí. Vam sortir a les 9h de l’escola i ens vam dirigir cap a l’ajuntament passant pel centre del poble i explicant els diferents llocs que ens anàvem trobant.

Un cop a l’ajuntament ens va rebre l’alcalde. Ells ens va fer una visita guiada per tot l’ajuntament, explicant els diferents departaments i les persones que hi treballen. Fins i tot vam poder entrar a l’arxiu. A la sala de plens vam realitzar una sèrie de preguntes sobre el treball en un ajuntament i la feina de l’alcalde i els regidors.

Seguidament ens vam traslladar a la biblioteca del poble. Allí vam aprofitar per explicar un conte de personatges fantàstics que vivien diferents aventures al poble de Sant Jaume.

Per últim vam dirigir-nos cap a la plaça de l’església i vam visitar l’oficina de turisme. La persona encarregada de l’oficina ens va passar el vídeo del poble i ens va ensenyar la ràdio local, recentment estrenada i que als alumnes els va agradar molt.

 

Barraques:

Aquesta sessió va tenir durada d’una tarda. Vam sortir caminant des de l’escola i ens vam dirigir al centre d’interpretació de les barraques.

El primer que vam fer en arribar-hi va ser visualitzar un vídeo de com es feia una barraca antigament. Després vam visitar el museu i amb l’ajuda d’unes fotografies vam buscar diferents tipus d’aus.

Per últim, vam visitar una barraca construïda com es feia antigament. Vam poder visitar-la interiorment i veure diferents eines, vestimentes…va ser molt interessant.

Vam acabar la tarda fent fotografies en un photocall preparat per a l’ocasió.

Ruta del vapor Anita:

La ruta del vapor Anita es pot fer amb bicicleta o caminant per un passeig que voreja el riu. Per l’edat dels nens vam decidir fer-ho caminant.

Vam sortir des del pont el Passador a les 9h.

Primer, ens vam aturar en el punt on es va enfonsar el vapor. Vam està llegint la informació dels diferents cartells que hi ha.

Pel camí vam poder veure diferents aus i camps d’arròs, la qual cosa es va aprofitar per ampliar els coneixements.

Vam acabar la ruta a la illa de Gràcia, on vam explicar com era l’illa i les feines que s’hi realitzen.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *